Cirkule - tož ukažte ty vaše vynáleze na čem špihlete dřevo
- traktorfanda
Sz
Já mám 600 už třetím rokem. Zatím bez broušení a už bych obyčejnou nechtěl. To řezání je opravdu jak krájení másla. Kdo má zájem může si to přijed zkusit. Ale je pravda že je ohodně náchylnější na manipulaci, nějaký opření o zeď nepřipadá v úvahu.
Re: cirkulě-tož ukažte ty vaše vynálěze na čem špihlěte dřev
hoši díky za názory
CHlapi,znáte,nebo používáte kotouče s tímto ozubením?Toto je jen menší ,hustý kotouč na zkracování.Tohle ozubení je přesně na ty pily s žebříčkem co nejsou úplně echt a žebříček se musí přidržovat a podobně.Toto ozubení se nikdy o proti zubům špičatým nebo vlčím nezasekne.Ráno nasadíte pilu a do oběda řežete,pak pilu otočíte a řeže dál.Potom je ale tupá jako prdel a vyžaduje nabrousit a zešraňkovat.Né ale rozbruškou. U šraňku už je to jsdno čím se udělá,třeba kladivem na kovadlině.
timhle rezu ted ja a bez problemu stul je tam jen polozen
http://pavelvo.rajce.idnes.cz/ccc/#20150215_152602.jpg
http://pavelvo.rajce.idnes.cz/ccc/#20150215_152602.jpg
Co sousedka dobrý??
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
tam kde rezu není totiz proud leda tak zajici a slaby klacky se listou nechce my rezat tou cirkulkou to je rychlejsi a pohodlnejsi
Pročetl jsem obě poslední strany tématu a s tím "v ose" a "pod osu" na tom něco bude. Jenže všechny i dosud vyráběné pily HOP to mají zásadně "pod" a taky to funguje. Naproti tomu ty různé novodobé kolébky to mají minimálně v ose a v řezu směrem pod ni a jak se podle udajů zdá, má to něco společného s prořezem. Prostě mi přijde, že ty "pod" proříznou víc - větší průměr. A třeba by se to unášení pilou do záběru dalo nějak kompenzovat (tlumit) tlačnou pružinou, nebo tak nějak. Samozřejmě plus cit a praxí obsluhy. Kdyby to "pod" bylo tak úplně na prd, snad by se to dodnes tak nevyrábělo, ne?
Jinak teda já uznávám, že řezat palivo tvrdokovem je paráda, ale jen do doby, něž se narazí na kameň. Ono se to stane jednou za čas, ale pak ty škody lezou do peněz při letování nových destiček. Dost na tom, co stojí broušení. Mám "tvrdou" šestistovku, ale na palivo ji fakt neberu, vyzkoušel jsem, to jo, ale používám fakt raděj plecháč. Nabroušení i s rozvodem kolem 80kč a mám ho za půlden doma. Kdo bude mít tu smůlu a řízne tvrdokovem do zarostlé střepiny, nebo jiného cizího předmětu pochopí. Hřebík není takový problém, ten to řeže dobře jen se pila tupí. Horší je, když začnou lítat ty destičky.
Jinak teda já uznávám, že řezat palivo tvrdokovem je paráda, ale jen do doby, něž se narazí na kameň. Ono se to stane jednou za čas, ale pak ty škody lezou do peněz při letování nových destiček. Dost na tom, co stojí broušení. Mám "tvrdou" šestistovku, ale na palivo ji fakt neberu, vyzkoušel jsem, to jo, ale používám fakt raděj plecháč. Nabroušení i s rozvodem kolem 80kč a mám ho za půlden doma. Kdo bude mít tu smůlu a řízne tvrdokovem do zarostlé střepiny, nebo jiného cizího předmětu pochopí. Hřebík není takový problém, ten to řeže dobře jen se pila tupí. Horší je, když začnou lítat ty destičky.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Tento inzerát sleduju na Bazošu už nějaký týden, fakt tam není od 17.2. jen byla cena dohodou. Ovšem teď už tam cena je a málem jsem se lekl. Sto pět tisíc!!! http://stroje.bazos.cz/inzerat/43663438 ... a-Nova.php
myslis ze to z prvni fotky funguje?nebo je to prototyp a buh pomahej tomu co to koupi?? na prenaseni to asi nejak nebude o cene asi ani nema cenu diskutovat 105tis
otazka zni jestli je to pro soukromnika-nebo firmu to bude prvni a muzejni kus zaroven
otazka zni jestli je to pro soukromnika-nebo firmu to bude prvni a muzejni kus zaroven
kdybys kupoval materiál na vše tak ti 60 tisíc nebude stačit + vývoj práca
řekl bych že je to levné
do chalupy si to nikdo nekůpí ale kdo dělá dřevo na kšeft tak to má zachvílu zpátky
řekl bych že je to levné
do chalupy si to nikdo nekůpí ale kdo dělá dřevo na kšeft tak to má zachvílu zpátky
No jo no, jak jsem psal, dříve ten izerát byl s cenovkou "dohodou" takže si každý mohl jen myslet, co by za to asi chtěl a zase se ukázalo, že jsem z jiného světa, nemám na tyto věci vůbec odhad.
Líbí se mi ale ten "pracovní stůl" té kolíbky na druhém fotu. Je to věco jiného, než u většiny prodávaných. A myslím si, že je to pohodlnější a praktičtější i uváděný prořez je větší, než u pil se stejným průměrem kotouče ale se "standartní" kolíbkou. Do chlupy by asi "max nej" byla cirgula se dvěma řezacíma pilama a ruční kolébka k tomu. Prostě na jeden "hup" metr na tři díly á 33cm. Taková double cirkula. Nebo nevím, no.
Líbí se mi ale ten "pracovní stůl" té kolíbky na druhém fotu. Je to věco jiného, než u většiny prodávaných. A myslím si, že je to pohodlnější a praktičtější i uváděný prořez je větší, než u pil se stejným průměrem kotouče ale se "standartní" kolíbkou. Do chlupy by asi "max nej" byla cirgula se dvěma řezacíma pilama a ruční kolébka k tomu. Prostě na jeden "hup" metr na tři díly á 33cm. Taková double cirkula. Nebo nevím, no.
nebylo by to moc bezpečné moselo by to byt s výklopným stolem tak jak tu je to video jak borci řežů na také pile se spalovacím motorem ale aj tak stát ksichtem před roztočeným kotoučem to by nebylopro mě
-
Nechcel by som vidieť, keby sa tam ten stredný klátik nedajbože skrižoval. Stať sa môže všeličo...
Keď nejdem oproti, tak aspoň vyčnievam z radu.
Jak to myslíš? Každá pila má větší prořez než sílu kotouče, takže po uříznutí má prostřední kus mezi kotouči vůli, nebo by měl mít.
Ale chápu Kenybzovo pocity když čučíš v ose točící se pily. No a co teda ještě řeknete na ten "jiný" kolébkový stůl jednokotoučové pily?
Ale chápu Kenybzovo pocity když čučíš v ose točící se pily. No a co teda ještě řeknete na ten "jiný" kolébkový stůl jednokotoučové pily?