Cestny zakon SVK - značky "C" na domácí malotraktory
Re: Cestny zakon SVK - značky "C" na domácí malotraktory
Zrušili stk pre kategoriu O1, bez ohladu na to či je vozík brzdený alebo nie.
http://www.zltyanjel.sk/2018/05/31/pozo ... ne-voziky/
http://www.zltyanjel.sk/2018/05/31/pozo ... ne-voziky/
-
ano ale O1 sú povečšinou ak nie skoro všetky nebrzdené a O2 sú už brzdené väčšinou preto som to takto napísal ale máš pravdu celkovo na O1 netreba STK
Traktor je len jeden ,ale vlečiek a ťahaného náradia môže byť celá kopa. Včera som išiel za traktorom ktorý ťahal valce- a nemal na nich vôbec nič. Na ceste v rad a na roli potom vedla seba.
Asi kupim tahac s trailerom a zacnem robit sluzby
Dnes som bol vrátiť C značky
Potreboval som potvrdenie o vyradení z evidencie pre poisťovňu
Policajt nebol dvakrát nadšený, keď som mu povedal co ešte chcem.
Myslím, že na to nemajú žiadne pred predtlačené tlačivo, tak to musel vypisovať.
Keď som ukončieval poistku, slečna v poisťovni mi povedala, že keď chcem ukončiť poistku potrebujem doklad o zosrotovani , ale na tieto značky sa to nevzťahuje
Takže jedna starosť skončila a druha sa pomaly začína, chvalabohu že budem mať 10 rokov pokoj
Potreboval som potvrdenie o vyradení z evidencie pre poisťovňu
Policajt nebol dvakrát nadšený, keď som mu povedal co ešte chcem.
Myslím, že na to nemajú žiadne pred predtlačené tlačivo, tak to musel vypisovať.
Keď som ukončieval poistku, slečna v poisťovni mi povedala, že keď chcem ukončiť poistku potrebujem doklad o zosrotovani , ale na tieto značky sa to nevzťahuje
Takže jedna starosť skončila a druha sa pomaly začína, chvalabohu že budem mať 10 rokov pokoj
Preco si ukoncieval poistku? Stacilo pockat do konca platnosti a potom ju nepredlžit, ak bola na dobu ucitu.
Ako si to myslel na 10rokov pokoj? Nebodaj maš už nobé znacky?
Ako si to myslel na 10rokov pokoj? Nebodaj maš už nobé znacky?
spotreba... koľko nalejem, toľko zožerie
never tomu ze to bude na 10rokov
-
Hovoria o tom vsade a vsetci ze na 10 rokov budu znacky.. Som ale zvedavy a to nik este nespomenul ze ci aj tie STKcky budu na 10 rokov????
Každý robí ako vie..
Niekto vie a niekto nie..
Niekto vie a niekto nie..
-
no ved to....kopec nezodpovedaných vecí je ohladom toho a prívesy za traktory ani nehovorím + príslušenstvo ťahané.....a kto vie kolľko to bude stáť a koľko bude na to stáť ročne PZP....
Ja tomu tiez uz neverim ze to vydrzi tak ze obnova kazdych 10 rokov. Predosly system s C-cislamy s obnovou kazde tri roky, bol tiez nastaveny na dlksiu buducnost a vydrzal napokon len dve trojrocnice. Takze u nas co vyplodia tie vypatlane hlavy na tych bordeloch zvanych ministerstva+ parlament je vsetko len na dobu urcitu. Zakony a hlavne nezmysly menia a vymyslaju uz kazdy den. Co platilo vcera, dnes neplati a co plati dnes, zajtra uz nebude neplatit. Najhorsie je na tom to ze ich väcsinou vymyslaju taky co sa so skutocnou realitou a praxov v terene nikdy nestretli a ani nestretnu.
-
Troška sa mi zdá , že zbytočne nariekame. Prvý traktor som postavil za komunistov a jazdil s ním. Potom postupne pribúdali aj moje stavby aj kúpené stroje a jazdilo sa stále rovnako. Mal som aj C značky , ale nič to nezmenilo ,ani keď som ich odovzdal.
Proste ak potrebujem tak idem a značky alebo neplatná stk na aute to nijako neovplyvnia.
Teraz je tu na SVK trocha chaos okolo EK , tak sa prihodilo ,že som jazdil mesiac bez stk a ek. A čo?? ak by ma zastavili tak je to za 60 evri, to je jediné s čím treba rátať.
Proste ak potrebujem tak idem a značky alebo neplatná stk na aute to nijako neovplyvnia.
Teraz je tu na SVK trocha chaos okolo EK , tak sa prihodilo ,že som jazdil mesiac bez stk a ek. A čo?? ak by ma zastavili tak je to za 60 evri, to je jediné s čím treba rátať.
To neni plakanie dopredu. To je realita. Neplatnu STK+EK si vsimaju a sankciuju ked neplati viac ako 3 tyzdne. Pozdrav s poukazom na 200e ti este moze dojst aj o 2 roky (ked to uz cakat nebudes). Pokuta 60e za neplatnu STK je len bonus k odobratiu TP+SPZ a tomu cierny puntík do vodicovho (vodičopisu). A to plati ked trafis na normalneho statneho vymahaca eur. Aktivny vymahac za neplatnu STK ti kludne moze kludne siahnut na vodicak. Vozidlo bez platnej STK je ako vozidlo bez platnych dokladov. A k tomu si potom pripocitaj vybavovacky, nervi a dalsie poplatky aby si dostal SPZ+ TP pripadne vodicak spät. Tato doba proste späje k tomu, ze sa za par rokov budeme vozit na somaroch a konoch a hlavne pešo. Vodicak a auto bude len pre bohov (bandu darebakov). Pre nas obycajnych lud to bude len sen a luxus ako tomu bolo pred 100 a viac rokmi kedy pomotorili konsku drošku.
Pavel,mozes mi odniekal odcitovat ako je to s tymi 3 tyzdnami ? Lebo o tom pocujem prvy krat,zil som v tom ze sa berie od dna neplatnosti.
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2