Odlučovač vody ke kompresoru
Odlučovač vody ke kompresoru
Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně odloučení vody z kompresoru. Dnes jsem chtěl stříkat věci na motorku a i když jsem vzdušník před tím vypustil,(nějaká voda vytekla) tak to byla samá bublina a musel jsem toho nechat. Zvažuji dát tam nějaký odlučovač, ale vůbec netuším jaký aaby to fungovalo .....neřešil zde někdo podobnou situaci? dík za každý názor
Re: Odlučovač vody ke kompresoru
dělaji se odlučovače přímo na tohle použití
malej traktorista v malým traktoru
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Já mám použitý odlučovač přímo z nákladáku (traktoru) a na to domácí šmrdlání to stačí ale kdysi těma kompresorama co mám doma stříkal známý auta a nestěžoval si púokud bych se ale zabýval stříkáním klidně bych další přidal na výstup ze vzduchojemu.
Hledej https://www.google.cz/search?q=odlu%C4% ... 52&bih=585
Hledej https://www.google.cz/search?q=odlu%C4% ... 52&bih=585
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Při vhodné vzdušné vlhkosti a teplotě tu vodu ze vzduchu jen tak nedostaneš. Ty odlučovače výše uvedené jsou to minimum, co můžeš udělat pro dobro věci. Nic víc v amatérských podmínkách nezaplatíš.
nebo si vyrob odlučovač pomocí sít a dřevěného uhlí to je taková stará metoda
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Ideální je kondenzační sušička, ale kdysi dávno jsem měl v tlakové nádobce (o objemu asi 1,5 litru) přes kterou procházel tlakový vzduch silikagel v punčoše, který jsem před stříkáním vysušil a následně po dobu stříkání plnil bezchybně svou funkci.
zbynek_ píše:Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně odloučení vody z kompresoru. Dnes jsem chtěl stříkat věci na motorku a i když jsem vzdušník před tím vypustil,(nějaká voda vytekla) tak to byla samá bublina a musel jsem toho nechat. Zvažuji dát tam nějaký odlučovač, ale vůbec netuším jaký aaby to fungovalo .....neřešil zde někdo podobnou situaci? dík za každý názor
http://www.staf.sk/index.aspx?rubriknr=4225
To je ale velmi prefikaný nápad !!!Japa píše:Ideální je kondenzační sušička, ale kdysi dávno jsem měl v tlakové nádobce (o objemu asi 1,5 litru) přes kterou procházel tlakový vzduch silikagel v punčoše, který jsem před stříkáním vysušil a následně po dobu stříkání plnil bezchybně svou funkci.
Dík, ten odlučovač na fotce výše tam mám hned za kompresorem, ale asi toho moc nechytí, páč jsem ho dnes rozebral a byl nasuchu. Asi zkusím něco vyrobit, to s tou nádobkou mne taky napadlo, akorát jsem nevěděl co dát dovnitř, napadl mne zmuchlaný hadr ale to nevím jestli by fungovalo. Zkusím to nejspíš s tím dřevěným uhlím, hlavně aby se tam nedostal z něho prach....
Ten silikagel je kočkolit??
Ne. Silikagel je třeba v těch malejch pytlíčkách v krabici s novejma botama.Jestli znáš někoho od bývalého Telecomu-tak by mohl mít zásobu.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Silikagel by se měl dát koupit - ale ten kočkolit musí být velmi použitelný.
S tím uhlím pozor - to býval prachuprostý koks.
S tím uhlím pozor - to býval prachuprostý koks.
zbynek_ píše:Dík, ten odlučovač na fotce výše tam mám hned za kompresorem, ale asi toho moc nechytí,....
Nechytí proto, protože vzduch je na výstupu z malého vzdušníku ještě teplý a obsahuje vodu ve formě páry, až se vzduch zchladí a voda zkondenzuje, je ji následně možno oddělit v odkalovači, ale pro potřeby stříkání to je pořád málo. Takže si sežeň nebo kup trošku silikagelu a udělej vlastní úpravnu vzduchu.
http://eshop.mach-chemikalie.cz/product ... cts_id=114
tady ho normalne koupis a maji i suřík.
tady ho normalne koupis a maji i suřík.