Motorové pily
Re: Motorové pily
to je asi 28" ? :P Chcel som iba vedieť aká je aj realita narozdiel od pre mňa nevyskúšaného čísla. Nakoľko tú 353 si neviem predstaviť s 20"lištou a ani s 18", aj keď je to v manuále napísané(20"). K 576 ako tu bolo spomenuté bolo určené do 28"...Což je asi 65-70cm v zábere...
Nabudúce stačí normálne napísať vlastnú skúsenosť, o ktorej bola reč a nerobiť z človeka nečitateľného blbca. Vopred ďakujem Franto ;)
Nabudúce stačí normálne napísať vlastnú skúsenosť, o ktorej bola reč a nerobiť z človeka nečitateľného blbca. Vopred ďakujem Franto ;)
„Čím viac spoznávam ľudí, tým viac milujem svoje psy.“ (A.H.)
Kevin, vravím, že sa vyskytne aj vyše metra a niekedy je na skládke málo 20"....S 20tkou je čistý rez tak možno 47cm.. A to dáva tak 90. Mám 15" 18" 20" no na ťažbu stačí v našich terénoch 15tka. Maximálne 18tka keď už preženiem. No na skládke a teda rezanie paliva na 30cm kúsky, ktoré robievam známym najčastejšie, mi proste bude treba niečo dlhšie...Preto som chcel vedieť, čo to znesie, aby som mal aj rezervu a tým pádom chcem vedieť, čo najviac je odskúšané u tejto píly.
podotýkam, že ťažba činí asi tak jednu desatinu mojej roboty... A preto sa mi jedná iba o skládku. Konkrétne rezanie palivového dreva na špalky. A niekedy privezú aj metrový kúsok ako chuťovku a bonus k tým bežným hrúbkam.Ak to znesie aj 28 v pohode, tak nie je o čom.
Jo je to 28.Mám ji a občas použiju, když je to potřeba.Žádná honička pěkně zvolna a super nabroušenej řetez a není problém.Pila je Jonsered 2171ivkej píše:to je asi 28" ? :P Chcel som iba vedieť aká je aj realita narozdiel od pre mňa nevyskúšaného čísla. Nakoľko tú 353 si neviem predstaviť s 20"lištou a ani s 18", aj keď je to v manuále napísané(20"). K 576 ako tu bolo spomenuté bolo určené do 28"...Což je asi 65-70cm v zábere...
Propříště když Ti jde o zkušenosti tak tak formuluj otázku a dozvíš se co potřebuješ .
spýtal som sa akú najväčšiu lištu používa, tak zasa netreba zo mňa robiť blbca...
Myslím, že už by sme sa mohli rozumieť.
Aj keď 576 nie je od 2171/372 žiadny extra trhač mohla by to hravo zvládnuť, ak to zvládol ten johan. Stačila mi takáto odpoveď. Ale aspoň máme v profile pripísaných viac príspevkov, keď už ináč nie....
Myslím, že už by sme sa mohli rozumieť.
Aj keď 576 nie je od 2171/372 žiadny extra trhač mohla by to hravo zvládnuť, ak to zvládol ten johan. Stačila mi takáto odpoveď. Ale aspoň máme v profile pripísaných viac príspevkov, keď už ináč nie....
Ivkej, pokud děláš hlavně manipulačku, zkus vyzkoušet hranatej Multicut řetěz. Je sice dražší, než normální, ale vyplatí se. Už jen tím, že namusíš tak často brousit a hlavně na špinavý dřevo.
O M - cute sme sa tu už raz rozprávali. No mne ide o dĺžku lišty. Mimochodom je pravda, že multicut má menšiu rýchlosť rezu? Tuším to niekto vravel. Ja som ho nikdy nepoužívam, tak neviem. A čím to asi je? -Mne opticky pripadal rovnako ako hranaté lpx-ko 73 od oregonu.
jj, je nepatrně pomalejší. Je určený hlavně na příčný řezy při manipulaci. Je to dáno povrchovou úpravou a možná i tepelným zpracováním. Je to tvrdší materiál. Při manipulaci rozdíl v rychlosti skoro nepoznáš. Spíše při odvětvování. Pokud je dřevo špinavé - bláto, písek apod., je naopak rychlejší, protože se tak rychle netupí. zvládne i drobné kovové vněstky, např zarostlý drát z oplocenky. Sám víš, že při řezání dřeva od písku, nebo pocházející třeba z blízkosti kamenolomu běžný řetěz brousíš furt. Tím, že nemusíš tak často brousit, je produktivita práce při manipulaci vyšší - za stejnej čas toho pořežeš více. Rychlost řezu bych srovnal třeba s řetězy HQ. Ty jsou taky pomalejší, než LPX.
Pred časom som sa tu pýtal na píly kategórie 80+ccm, nakoniec som si nechal od miestnych borcov poradiť že u nás stačí bohate kubatúra 70cm3 a vybral som si opäť už po tretíkrát osvedčenú 372XP v obchode som sa dozvedel že už majú len nový model s pix-torq ktorý som zavrhol a skončil som nečakane u konkurencie MS440. Fotka je stará pár mesiacov keď bola pilka ešte nová
- dmartas
co je špatné na 372xp x-torq?
Dobrá pilka. Sice nejsem Stihlák, ale není to taky náhodou výběhovej typ? Nejsem si jistej, ale něco mi vrtá v hlavě, že ji nahradila 441 tuším taky s předvýplachem.
Nic. Nedůvěra k nové technice. Stejný to bylo s 560, kdy jí nikdo nemoh přijít na jméno a teďka ji má polovina dřeváků.dmartas píše:co je špatné na 372xp x-torq?
Já 560 bral hned jako novinku, ted toho sice moc nenařežu, ale zas manipuluju a zařezávam špinavé dřevo a pila furt jede jak oheň
Pravda vítězí, i když na čas poražena bývá!!!!!
-
Husqvarna 372 xp
Zdravim, chcem sa spytat. Mam Husqvarna 372 xp a ked sa zohreje zacnu kolisat otacky na volnobehu. Nie som
odbornik a v servise mi povedali,ze mi ju nezrobia,lebo je z USA a nemaju pripravky. Poradte,prosim.
odbornik a v servise mi povedali,ze mi ju nezrobia,lebo je z USA a nemaju pripravky. Poradte,prosim.
- Mirek LKT
Re: Husqvarna 372 xp
Příčin může být několik, ale za skušenosti bych řekl , že někde , nejspíš kolem klikovky, přisává falešnej luft. Neměl jsem v ruce přímo 372 určenou pro US , ale nevím co by na ní mělo být tak rozdílné, aby nešla rozebrat tady
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT