Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ivkej

Re: Motorové pily

#2641 Nový příspěvek od ivkej »

to je asi 28" ? :P Chcel som iba vedieť aká je aj realita narozdiel od pre mňa nevyskúšaného čísla. Nakoľko tú 353 si neviem predstaviť s 20"lištou a ani s 18", aj keď je to v manuále napísané(20"). K 576 ako tu bolo spomenuté bolo určené do 28"...Což je asi 65-70cm v zábere...

Nabudúce stačí normálne napísať vlastnú skúsenosť, o ktorej bola reč a nerobiť z človeka nečitateľného blbca. Vopred ďakujem Franto ;)
„Čím viac spoznávam ľudí, tým viac milujem svoje psy.“ (A.H.)

ivkej

#2642 Nový příspěvek od ivkej »

Kevin, vravím, že sa vyskytne aj vyše metra a niekedy je na skládke málo 20"....S 20tkou je čistý rez tak možno 47cm.. A to dáva tak 90. Mám 15" 18" 20" no na ťažbu stačí v našich terénoch 15tka. Maximálne 18tka keď už preženiem. No na skládke a teda rezanie paliva na 30cm kúsky, ktoré robievam známym najčastejšie, mi proste bude treba niečo dlhšie...Preto som chcel vedieť, čo to znesie, aby som mal aj rezervu a tým pádom chcem vedieť, čo najviac je odskúšané u tejto píly.

ivkej

#2643 Nový příspěvek od ivkej »

podotýkam, že ťažba činí asi tak jednu desatinu mojej roboty... A preto sa mi jedná iba o skládku. Konkrétne rezanie palivového dreva na špalky. A niekedy privezú aj metrový kúsok ako chuťovku a bonus k tým bežným hrúbkam.Ak to znesie aj 28 v pohode, tak nie je o čom.

Franta.cz

#2644 Nový příspěvek od Franta.cz »

ivkej píše:to je asi 28" ? :P Chcel som iba vedieť aká je aj realita narozdiel od pre mňa nevyskúšaného čísla. Nakoľko tú 353 si neviem predstaviť s 20"lištou a ani s 18", aj keď je to v manuále napísané(20"). K 576 ako tu bolo spomenuté bolo určené do 28"...Což je asi 65-70cm v zábere...

Nabudúce stačí normálne napísať vlastnú skúsenosť, o ktorej bola reč a nerobiť z človeka nečitateľného blbca. Vopred ďakujem Franto ;)
Jo je to 28.Mám ji a občas použiju, když je to potřeba.Žádná honička pěkně zvolna a super nabroušenej řetez a není problém.Pila je Jonsered 2171
Propříště když Ti jde o zkušenosti tak tak formuluj otázku a dozvíš se co potřebuješ ;-) .

ivkej

#2645 Nový příspěvek od ivkej »

spýtal som sa akú najväčšiu lištu používa, tak zasa netreba zo mňa robiť blbca...
Myslím, že už by sme sa mohli rozumieť.
Aj keď 576 nie je od 2171/372 žiadny extra trhač mohla by to hravo zvládnuť, ak to zvládol ten johan. Stačila mi takáto odpoveď. Ale aspoň máme v profile pripísaných viac príspevkov, keď už ináč nie....

Kevin63

#2646 Nový příspěvek od Kevin63 »

Ivkej, pokud děláš hlavně manipulačku, zkus vyzkoušet hranatej Multicut řetěz. Je sice dražší, než normální, ale vyplatí se. Už jen tím, že namusíš tak často brousit a hlavně na špinavý dřevo. :)

ivkej

#2647 Nový příspěvek od ivkej »

O M - cute sme sa tu už raz rozprávali. No mne ide o dĺžku lišty. Mimochodom je pravda, že multicut má menšiu rýchlosť rezu? Tuším to niekto vravel. Ja som ho nikdy nepoužívam, tak neviem. A čím to asi je? -Mne opticky pripadal rovnako ako hranaté lpx-ko 73 od oregonu.

Kevin63

#2648 Nový příspěvek od Kevin63 »

jj, je nepatrně pomalejší. Je určený hlavně na příčný řezy při manipulaci. Je to dáno povrchovou úpravou a možná i tepelným zpracováním. Je to tvrdší materiál. Při manipulaci rozdíl v rychlosti skoro nepoznáš. Spíše při odvětvování. Pokud je dřevo špinavé - bláto, písek apod., je naopak rychlejší, protože se tak rychle netupí. zvládne i drobné kovové vněstky, např zarostlý drát z oplocenky. Sám víš, že při řezání dřeva od písku, nebo pocházející třeba z blízkosti kamenolomu běžný řetěz brousíš furt. Tím, že nemusíš tak často brousit, je produktivita práce při manipulaci vyšší - za stejnej čas toho pořežeš více. Rychlost řezu bych srovnal třeba s řetězy HQ. Ty jsou taky pomalejší, než LPX. :)

kentus

#2649 Nový příspěvek od kentus »

Pred časom som sa tu pýtal na píly kategórie 80+ccm, nakoniec som si nechal od miestnych borcov poradiť že u nás stačí bohate kubatúra 70cm3 a vybral som si opäť už po tretíkrát osvedčenú 372XP v obchode som sa dozvedel že už majú len nový model s pix-torq ktorý som zavrhol a skončil som nečakane u konkurencie MS440. Fotka je stará pár mesiacov keď bola pilka ešte nová
Obrázek

dmartas

#2650 Nový příspěvek od dmartas »

co je špatné na 372xp x-torq? :-/

Kevin63

#2651 Nový příspěvek od Kevin63 »

Dobrá pilka. Sice nejsem Stihlák, ale není to taky náhodou výběhovej typ? Nejsem si jistej, ale něco mi vrtá v hlavě, že ji nahradila 441 tuším taky s předvýplachem. :-/

Kevin63

#2652 Nový příspěvek od Kevin63 »

dmartas píše:co je špatné na 372xp x-torq? :-/
Nic. Nedůvěra k nové technice. :) Stejný to bylo s 560, kdy jí nikdo nemoh přijít na jméno a teďka ji má polovina dřeváků.

Strom

#2653 Nový příspěvek od Strom »

Já 560 bral hned jako novinku, ted toho sice moc nenařežu, ale zas manipuluju a zařezávam špinavé dřevo a pila furt jede jak oheň 8)
Pravda vítězí, i když na čas poražena bývá!!!!!

Zetor 7245

Husqvarna 372 xp

#2654 Nový příspěvek od Zetor 7245 »

Zdravim, chcem sa spytat. Mam Husqvarna 372 xp a ked sa zohreje zacnu kolisat otacky na volnobehu. Nie som
odbornik a v servise mi povedali,ze mi ju nezrobia,lebo je z USA a nemaju pripravky. Poradte,prosim.

Mirek LKT

Re: Husqvarna 372 xp

#2655 Nový příspěvek od Mirek LKT »

Příčin může být několik, ale za skušenosti bych řekl , že někde , nejspíš kolem klikovky, přisává falešnej luft. Neměl jsem v ruce přímo 372 určenou pro US , ale nevím co by na ní mělo být tak rozdílné, aby nešla rozebrat tady :-/
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“