Motorové pily
Re: Motorové pily
[quote="flukas"]zdravím,
jakou byste mi doporučili motorovou pilu?
Já osobně bych ti doporučil nějakou farmářku +-50ccm. Můj názor je,že nejlepší farmářky dnes má Stihl , např. nový model MS291 vypadá dost dobře. Pokud nejsou problémem finance,klidně i nějakou výše uvedenou profi pilu.
Já osobně bych ti doporučil nějakou farmářku +-50ccm. Můj názor je,že nejlepší farmářky dnes má Stihl , např. nový model MS291 vypadá dost dobře. Pokud nejsou problémem finance,klidně i nějakou výše uvedenou profi pilu.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Já teda motorovkou lítám v sadu taky... dělám ruční pilkou sto jabloní je naAdler píše:neboferus píše:Pila je na to aby rezala a nie aby som rubal sekerou a ona na mna pozerala tu mas jednu nezmar pilu http://dum.bazos.cz/inzerat/20199566/mo ... -profi.php
...kdejaký sadař,který prořezává sad vrčí v korunce mladé jabloňky s motorovkou
Jo,úplně jsem se zapomněl pochlubit s mojím novým přírůstkem do strojového parku - Husqvarna 339xp. Začal jsem teď dělat dost prořezávek a slabých probírek na které se mi HQ560 zdá dost těžká a St MS211 zase poněkud líná, tak jsem sáhnul po téhle ultralehké "srandovní" pilce. No a teď jako na potvoru jsem zas dostal práci v MÚ,hmota 2+ , takže nová mašinka si ještě chvíli poleží.
Pořádně ji otestuj po této pilce jsem se taky díval, ale dokud slouží Dolmar 420, tak takový přírůstek asi hned nebude. Je tak nechutně lehká, jak vypadá? Na fotce vypadá ještě komičtěji, než v letáku.
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI
Jo,je fakt lehounká, s těmi 4kg (suchá bez lišty) asi nekecali. Zkusím ji zvážit komplet a nalitou. Je to fakt prcek,až mě s ní uvidí v háji kolega tak se asi pochčí smíchy. I když jsem dvoumetrovej 115kg chlap,proč bych se měl zbytečně dřít. Každá pila je dělaná na určitý druh práce.
- adam
Jak seš spokojenej s tou ms 211? Nějaký poruchy byly? Já ji mám taky a dělám s ní v prořezávkách. Za ty prachy mě přijde celkem dobrá.kůrovec píše:Jo,úplně jsem se zapomněl pochlubit s mojím novým přírůstkem do strojového parku - Husqvarna 339xp. Začal jsem teď dělat dost prořezávek a slabých probírek na které se mi HQ560 zdá dost těžká a St MS211 zase poněkud líná, tak jsem sáhnul po téhle ultralehké "srandovní" pilce. No a teď jako na potvoru jsem zas dostal práci v MÚ,hmota 2+ , takže nová mašinka si ještě chvíli poleží.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
Zkusil bych HQ 365, nebo Jonsered 2165. Jsou to prakticky totožný pily. Jsou teda skoro nesmrtelný, zvládnou toho hodně a pokud oželíš nejnovější výkřiky techniky, jako Autotune, RevBoost apod, budeš s nima určitě spokojenej.flukas píše:zdravím,
Požadavky:
dlouhá životnost, odolnost, spolehlivost
použití nárazové (dlouhou dobu leží a pak se pár dní skoro nezastaví)
přiměřeně lehká
univerzální použití kolem domu, při prořezávání, likvidace polomů (=>schopnost pokácet výjimečně i velké stromy), těžba palivového dříví
samozřejmě co nejnižší cena (při zachování požadavků)
- adam
Co třeba tohle? Je na ní teď akce. http://www.stihl.cz/Produkty-STIHL/Moto ... S-291.aspx
http://www.wmtechnic.cz/7292-stihl-ms-291.html
http://www.wmtechnic.cz/7292-stihl-ms-291.html
No já osobně bych si radši nějakou tu kačku přidal a koupil profi pilu. Nic teda proti farmářkám. U Stihlu bych šel radši do 362, ale nejsem Stihlák, takže nemůžu říct co to umí a kolik to vydrží. To tu určitě okomentují ti, co s nima dělají.
- adam
362 bych chtěl taky. Podle mě by mu, ale tamta stačila jestli má bejt na řezání občas. Co mám tu ms 211 tak to je taky hoby pila a dělám s ní někdy i celej den a maká bez problému.
- Mirek LKT
Ty kůrovče, nechybí tomu motor ? Nahoře je to nějaký vykouslíkůrovec píše:Jo,úplně jsem se zapomněl pochlubit s mojím novým přírůstkem do strojového parku - Husqvarna 339xp. Začal jsem teď dělat dost prořezávek a slabých probírek na které se mi HQ560 zdá dost těžká a St MS211 zase poněkud líná, tak jsem sáhnul po téhle ultralehké "srandovní" pilce. No a teď jako na potvoru jsem zas dostal práci v MÚ,hmota 2+ , takže nová mašinka si ještě chvíli poleží.
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT
Díky za rady.
Cena byla co nejnižší při splnění parametrů, neuváděl jsem limit, protože se v pilách moc neorientuji.
Jde o vyhnutí se nějakému předraženému těžkému krámu - prostě neplatit víc než je třeba. Nikdo neočekává pilu zdarma.
U profi pil je větší překážkou vysoká hmotnost než cena.
Co třeba HQ 445 (i když oproti Dolmar 5105 je jen o málo lehčí a výkon se liší dost - dají se údaje o výkonu porovnat?)? Nebo hq 550xpg - parametry jako Dolmar 5105, ale dražší (stojí ten rozdíl za to?)
A proč je třeba HQ 445 zároveň těžší a méně výkonná než mnohem starší HQ 45? - to není moc pokrok...
Cena byla co nejnižší při splnění parametrů, neuváděl jsem limit, protože se v pilách moc neorientuji.
Jde o vyhnutí se nějakému předraženému těžkému krámu - prostě neplatit víc než je třeba. Nikdo neočekává pilu zdarma.
U profi pil je větší překážkou vysoká hmotnost než cena.
Co třeba HQ 445 (i když oproti Dolmar 5105 je jen o málo lehčí a výkon se liší dost - dají se údaje o výkonu porovnat?)? Nebo hq 550xpg - parametry jako Dolmar 5105, ale dražší (stojí ten rozdíl za to?)
A proč je třeba HQ 445 zároveň těžší a méně výkonná než mnohem starší HQ 45? - to není moc pokrok...
Pokud jste v místnosti nejchytřejší, jste ve špatné místnosti.
Je tazke urcit ktora pila je ta naj,ale si vypocitaj pri pile kg/kw a rozhodni sa sam.Ani dolmar nieje zla volba.
A proč je třeba HQ 445 zároveň těžší a méně výkonná než mnohem starší HQ 45? - to není moc pokrok...[/quote]
HQ445 je těžší proto,že má nový systém x-torq který všem pilám nějaké to deko navíc přidal. (snad jen HQ560 je výjimkou)
Tu 445 bych ti moc nedoporučoval,spodek klikové skříně není kovový a tudíž je větší riziko poruch při větším tepelném zatížení. To raději ten Dolmar 5105 - pokud máš blízko jejich zastoupení se servisem , je to povedená pilka. Opravdu ale popřemýšlej i o těch farm Stihlech uvedených výš.
HQ445 je těžší proto,že má nový systém x-torq který všem pilám nějaké to deko navíc přidal. (snad jen HQ560 je výjimkou)
Tu 445 bych ti moc nedoporučoval,spodek klikové skříně není kovový a tudíž je větší riziko poruch při větším tepelném zatížení. To raději ten Dolmar 5105 - pokud máš blízko jejich zastoupení se servisem , je to povedená pilka. Opravdu ale popřemýšlej i o těch farm Stihlech uvedených výš.
Proč jsou profipily těžší? Je to celkem jednoduchý. Profipila je stavěná na větší zátěž, než hobby pila. To si vyžaduje taky větší podíl kovu místo plastu a tudíž nárůst váhy. Váhový rozdíl bych u tebe zase až tolik neřešil. Zvláště pak u hobby používání. Rozdíl ve váze suché pily (bez lišty, řetězu a náplní) se ti taky kompenzuje použitím lišty a řetězu vhodné velikosti. (15" váží méně než 24"). Běžně potkávám samovýrobce s 20" lištama jak dělají palivo, který pokud vůbec dostanou tak do 15 cm ve výčetní výšce, nebo nějaký úklidy pasek. Já chodím do lesa běžně s 15" lištou a tou dělám většinu těžeb. Pokud dostanu hodně slušnej porost, tak beru 18". větší jenom mimořádně. S 18" lištou pokácíš v pohodě např. 6 kubíkovej buk.