To, že tam má strčit zadní rukojeť je celkem zbytečný zdůrazňovat. Pochybuju, že by tam někdo pilu cpal druhým koncem. I když kdo ví.Zetor 62 píše:A to se u ní modlíš ? Když k ní "zaklekáváš" ?
Zadní rukojeť mezi stehna a jde to i v pohybu
Motorové pily
Re: Motorové pily
sice mám lesnickej učňák,ale mě nabídli maximálně špitál,a to zas teda rači ten rok v zeleným,však se to dalo vydržetMirek LKT píše:já "sloužil " u lázeňských lesů K.Vary. Jen se baba na ouřadě koukla co má za školu a už sem byl u lesů
Máte štěstí, že jste takoví mlaďoši. Já musel chodit po lese 2 roky za 90 Kčs měsíčně. Zase jsme si ale přivydělávali sušením hub, kterých jsme posílali dom pytle a zpět nám chodil extra žold.
- TomikKouril
Mě nabídli taky špitál,nebo at si něco seženu....a už to bylo.
UKT Landini Vision 105 plus navijáky Igland 2-6 tun
Stalo se to s 266.Hodil ji z ruky, silná pila bez dekompresáku pořádně kopne a má tendenci se přetočit doleva.Nám to ukazoval bezpečák, něž ji hodil tak se čtyřikrát přesvědčil jestli je vypnutý zapalování.Mirek LKT píše:Franto buď sem tě nepochopil , nebo vážně nevim ...nedokážu si představit , jak by sis při starování pořezal ledvinu
Taky jsem to zažil na vlastní voka, pila bez deko, poloplyn a už šla, naštěstí v rukách spíš orangutana (215 cm; 143 kg; ramena snad 130 cm), takže ji prostě zahodil před sebe. Ono není až tak těžký si představit co asi pila dělá po přidání plynu, teda musí to být Pila, ne nějaká BauBau hračka.
- adam
Já teda nevim, ale to startování že se dá pila mezi mohy se mě taky nezdá moc bezpečný. To bych ji radši startoval na zemi.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
Když se mluví o tom starování. Není náhodou napsáno v návodu napsáno, že se pila startuje s aktivovanou brzdou? Mnohdy než se lomcovat s pilou v rukách když to je zrovna nic moc startovací kus, tak je opravdu lepší zakleknout a položit na zem než s tim švihat jak blbej.
V návodu to napsaný občas je, ale taky to je, třeba zrovna u poloplynu, parádní řacha na kliku
Co se týká startování mezi nohama, dělám to tak už, hmm snad od jakživa a rozhodně to je bezpečnější než házet s pilou drženou levou packou za příčnou, klouzavou trubku a oba konce volný. Některé staré pily se ale ani tak natočit nedají. Třeba víc než 70 kubíkové bez dekompresu, s válcem v dobré kondici a s kontaktním zapalkem si občas "kopnou" tak, že i nepořádně zašlápnuté jdou za startováním nahoru
Co se týká startování mezi nohama, dělám to tak už, hmm snad od jakživa a rozhodně to je bezpečnější než házet s pilou drženou levou packou za příčnou, klouzavou trubku a oba konce volný. Některé staré pily se ale ani tak natočit nedají. Třeba víc než 70 kubíkové bez dekompresu, s válcem v dobré kondici a s kontaktním zapalkem si občas "kopnou" tak, že i nepořádně zašlápnuté jdou za startováním nahoru
- Mirek LKT
Kecy v kleci ...musí se to jen umět
mimochodem ještě jsem neviděl video ze států nebo Kanady, kde by nějakej dřevorubec měl pilu zašlápnutou nebo mezi nohama ...o používání dekompresoru nemluvě. A že nepoužívají zrovna malé pily...
mimochodem ještě jsem neviděl video ze států nebo Kanady, kde by nějakej dřevorubec měl pilu zašlápnutou nebo mezi nohama ...o používání dekompresoru nemluvě. A že nepoužívají zrovna malé pily...
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT
To máš pravdu Míro, já ještě neviděl video ze států, nebo Kanady s dřevorubcem startujícím pilu většinou jsou pily natočené a 99% s deko.
A že to jde ? Tak si udělej výlet a odjedeš domlácený jak píšťalka Jen můj poslední kousek, Dolar CC má 87 kubíků a kompres jako nový, ten když kopne tak máš co dělat aby jsi ho nepřeletěl i zašlápnutý Naše super stroje (JMP 40), mají občas snahu chytnout opačně.
Ale máš recht, "musí se to umět", to by byla škola pro všechny ty "startovače v letu pily" Nechat jim natočit třeba tuhle 12 kilovou krásku třikrát za sebou z ruky
A že to jde ? Tak si udělej výlet a odjedeš domlácený jak píšťalka Jen můj poslední kousek, Dolar CC má 87 kubíků a kompres jako nový, ten když kopne tak máš co dělat aby jsi ho nepřeletěl i zašlápnutý Naše super stroje (JMP 40), mají občas snahu chytnout opačně.
Ale máš recht, "musí se to umět", to by byla škola pro všechny ty "startovače v letu pily" Nechat jim natočit třeba tuhle 12 kilovou krásku třikrát za sebou z ruky
Ked to tu tak citam o tom dekompresnom,tak je mozne aby som mal ho neako pokazeny na MS 460,lebo ked ho zapnem tak hned po jednom otoceni,bez odpalenia mi vypne a tak v konecnom dosledku aj tak ju startujem bez dekompresneho ventilu a ked kopne tak mi pomali clanky na prstoch ide odtrhnut
Nemusí být špatný, ale mašina už je na start a tlak ve válci ho zavře. Spíš mne udivuje to kopnutí, MS 460 má Ergo start a ten celkem slušně kompenzuje právě zpětné rázy, teda pokud je funkční
řežu tak jednou za měsíc tak jí to trvá než se rozhejbeZetor 62 píše: A to se u ní modlíš ? Když k ní "zaklekáváš" ?
Zadní rukojeť mezi stehna a jde to i v pohybu
malej traktorista v malým traktoru
- Mirek LKT
Zetore možná ty tvoje výstavní kousky je sebevražda nahazovat z ruky,ale mám doma stihl066 a bez dekompresoru jí nahazuju z ruky a to mám na ní 24" lištu. Je to fakt o tom to umět.
K tomu videu . Třeba zrovna tady a pochybuju , že tahle pila má dekompresor .
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cqlvXA4QT0
K tomu videu . Třeba zrovna tady a pochybuju , že tahle pila má dekompresor .
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cqlvXA4QT0
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT