Motorové pily
Re: Motorové pily
Máš tady zájemce "vaclavs", já se zaměřuju na pily vyrobené před rokem 1965
Tak Vaclavs už projevil zájem, nečekal jsem, že to bude tak rychlé
"Krámů" na renovaci mám doma aj tak dost
"Krámů" na renovaci mám doma aj tak dost
Jinak děkuji Zetorovi 62 za info a odkaz na zajímavé stránky
Není zač, to je taková "malá bible" a stále ji upravujeme, někteří výrobci už nejsou a tak se data schání dost obtížně. Ale když je parta lidí z celého světa, jde to celkem dobře.
Jo, a díky tomu odkazu jsem zjistil, že nemám P7000, ale P70 http://www.acresinternet.com/cscc.nsf/e ... enDocument
Tak uvidím, jestli jí bude Vaclavs chtít...
Tak uvidím, jestli jí bude Vaclavs chtít...
Tak vcera som si kupil MS 261 ,tak som zvedavy co dokaze v lese,len keby sa to pocasie uz zlepsilo
Nazdar panove,uvažuji o koupi nove silnějši pily.Dival jsem se na husgvarnu 372xp nebo stihl 440,u husgvarny je lepši cena.Dělam 15let s pilama stihl,tak jakou zvolit,co vy nato?
- Mirek LKT
Pokud by se jednalo o starší model hq 372 , řekl bych že je to léty odzkoušený model . Nový model hq 372 má xtorq motor . Jak to bude fungovat ....
Co se týče Stihlu moc o nich nevím , ale měl jsem teď v rukouch 461 a to je dobrý dělo
Co se týče Stihlu moc o nich nevím , ale měl jsem teď v rukouch 461 a to je dobrý dělo
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT
372 - stará - těžařská klasika
372 - nová - těžko říct. X-torq motoru bych se až tak nebál. Pokud se povedl podobně jako u 576, tak v poho. S tou je radost dělat. Otázkou je, jak mají sladěny ostatní komponenty a jestli mají vychytaný blechy. Je to přece jenom 2 - 3 roky starej model a na našem trhu horká novinka.
O Stihlu raději nechám prostor lidem, kteří s ním dělají.
Otázkou je, jestli ti husa sedne do ruky, pokud děláš léta se Stihlem. Je dobrý vlízt do kšeftu a osahat si ji.
372 - nová - těžko říct. X-torq motoru bych se až tak nebál. Pokud se povedl podobně jako u 576, tak v poho. S tou je radost dělat. Otázkou je, jak mají sladěny ostatní komponenty a jestli mají vychytaný blechy. Je to přece jenom 2 - 3 roky starej model a na našem trhu horká novinka.
O Stihlu raději nechám prostor lidem, kteří s ním dělají.
Otázkou je, jestli ti husa sedne do ruky, pokud děláš léta se Stihlem. Je dobrý vlízt do kšeftu a osahat si ji.
Nevím nevím, ale 440 už není víc jak půl roku v nabídce Stihlu. Jedině že by jsi někde narazil na nějakou dobře schovanou úloženku. Tady ji pár lidí taky ještě schánělo, ale mám pocit, že už ji nesehnali ani v Raichu.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Tak jak šlape? Kdybych měl dělat hodně slabší hmoty,tak si ji hned koupím.neboferus píše:Tak vcera som si kupil MS 261 ,tak som zvedavy co dokaze v lese,len keby sa to pocasie uz zlepsilo
Super,zatial som s nou vyrezal asi 15 l benzinu,tak uvidime ako dalej ale zatial som velmi spokojny hlavne ta spotreba ma milo prekvapila.Ja robim bukovu prebierku a niekedy sa pritrafi aj 3 kubikovy a v pohode.Inac niekto poradte aka retaz do bukou by bola najlepsia?v bukoch len zacinam robit.dakujem
BK zrovna moc nedělám, ale dělám poněkud tvrdší, jako DB, HB, AK a používám klasickej hranatej Oregon LPX. na manipulaci na skládce potom hranatej Multicat. Hlavní je ho mít ostrej, jako konečně do každýho dřeva.
- Mirek LKT
Mě připadá , že hranatej řetěz v tvrdym dřevu víc kope do rukou. Já používám hranatej jen na měkký dřeviny ...
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT
Kulatej je zase pomalejší a občas klouže, takže si moc nevybereš. Beru klasický dřevo, ne zmrzlý. Navíc dělat zálich s kulatým v suchým habru, nebo jilmu je někdy dost utrpení. Akorát u listí častěji brousíš, než v jehličí, i když odvětvování jehličí taky dokáže řetěz pěkně ztupit. U listí užízneš pár haluzí a jdeš dál. (teda pokud to není strom rozvětvenej jako jabloň)
Naposledy upravil(a) Kevin63 dne ned lis 04, 2012 11:11 am, celkem upraveno 1 x.