Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Zetor 62

Re: Motorové pily

#2086 Nový příspěvek od Zetor 62 »

Koukal jsi špatně ;-) Kettenbremsen und Zubehör - stránka č.3 - obj. číslo - 176-119 :friends:

Zetor 62

#2087 Nový příspěvek od Zetor 62 »

Vladimír Šimo píše: Pásek neměnili. Holt to rozdělám a mrknu jestli to sedí jak má.
Pásky jsou různých dýlek? To jsem netušil.
Tak tam dali slabší pružinu a ona nedotáhne pásku tak jak má. Ještě se podívej na buben spojky, jestli nemá po obvodu projetou drážku, to taky dělá problémy s bržděním ;-)

krakonoš

#2088 Nový příspěvek od krakonoš »

já to nemůžu najít vidim tam samou řětězku

krakonoš

#2089 Nový příspěvek od krakonoš »

už jsem to našel.Jak se zjištuje cena a objednávka.Dík :friends:

Kevin63

#2090 Nový příspěvek od Kevin63 »

Zetor 62 píše:
jurex píše:Kluci, prosím vás nevíte jaký odvzdušňovák nádrže je na stihl 038? mám tam pouze vývod na hadičku a když nahnu pilu, tak z tama teče benzín..
Našroubuj do hadičky vrut do dřeva, ale neutahuj ho ! Vrut rozumného průměru ! Původně tam byl malý červík v té plastové hadičce.
nejlépe tak 8. nebo přímo vratovej šroub :D
Věřím tomu, že to funguje, ale ty, jako servisák a kolenoúpravy?

TomikKouril

#2091 Nový příspěvek od TomikKouril »

Hoši opraváři....na Jonseredu2171 me pořád smrdí benzín...jak ji položím na bok.Je to od nádrže mezi karterama.Byly tam nějaké odvzdušnováky...??Mám ji asi 4 roky.Když ji vozím v traktoru,tak je to napoblití
UKT Landini Vision 105 plus navijáky Igland 2-6 tun

Mirek LKT

#2092 Nový příspěvek od Mirek LKT »

Tomíku měl by být na straně uchycení lišty mezi rukojetí a karterem vidět. Takovej bílej špunt , ale těch ventilů se dávalo několik tipů , třeba ten jak je na obrázku
Obrázek
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT

Zetor 62

#2093 Nový příspěvek od Zetor 62 »

Kevin63 píše:
Zetor 62 píše:
jurex píše:Kluci, prosím vás nevíte jaký odvzdušňovák nádrže je na stihl 038? mám tam pouze vývod na hadičku a když nahnu pilu, tak z tama teče benzín..
Našroubuj do hadičky vrut do dřeva, ale neutahuj ho ! Vrut rozumného průměru ! Původně tam byl malý červík v té plastové hadičce.
nejlépe tak 8. nebo přímo vratovej šroub :D
Věřím tomu, že to funguje, ale ty, jako servisák a kolenoúpravy?
Keve to není kolenoúprava ! Původní provedení mělo uvnitř cca 5 mm dlouhý 3 mm průměr červík. Většina dnešních "superservisáků" se domnívá právě že to je kolenoúprava a tak ho vyhazují, no prostě "superservisáci" co umí jen vyměnit celek a nic víc :smich: Nedej bože chtít po nich třeba vyměnit membrány, raději vymění celý karbec a kontaktní zapalování ? Odesílají do šrotu, protože pochopit jeho princip a nastavení, to je pro ně vysoká škola. :shock:

kentus

STIHL 038 AV Electronic QuickStop

#2094 Nový příspěvek od kentus »

Dostala sa mi do rúk pilka STIHL 038 AV Electronic QuickStop. Máte s ňou niekto skúsenosti? Rád by som sa o nej dozvedel niečo bližšie, hlavne by ma zaujímalo či sa dá zistiť rok výroby, nakoľko pilka vyzerá takmer ako nová. Potom klasika výkon, váha, na akú robotu bola určená.
Majiteľ do nej bohužiaľ nalial bio-olej na reťaz porezal 20m buka a následne ju nechal cca rok stáť. Tak som ju dnes kompletne zvnútra vyčistil od toho sajrajtu, reťaz sa dokonca z lišty ani nedala vytiahnuť, tak sa teraz močia v petroleji. Do nádržky som nalial normálny olej a vyzerá to že čerpadlo funguje. Zajtra ešte nabrúsim a bude skúška, už sa neviem dočkať.

jurex
Kontaktovat uživatele:

#2095 Nový příspěvek od jurex »

Taky mám teď nově 038 a je to super silná mašina, jde dobře za plynem a stará je tak z roku 1984

Juro

Re: STIHL 038 AV Electronic QuickStop

#2096 Nový příspěvek od Juro »

na bio olej je najlepsie pouzit saponat a horuca voda

kentus

#2097 Nový příspěvek od kentus »

Petrolej fungoval dobre, pilka šľape perfektne, je to kladivo 8) Až mi je ľúto že ju musím zajtra vrátiť
Obrázek

Obrázek

Zetor 62

#2098 Nový příspěvek od Zetor 62 »

kentus tady máš technická data Stihl 038 AV,
http://www.acresinternet.com/cscc.nsf/e ... enDocument
jinak to je "trošku starší" profi mašina z modelové řady 028,038,042, následující řadu 031, 041, 051 a předchůdce řady 026, 034, 036, 044. Vyráběla se také ve verzi Electronic, s elektronickým zapalováním. Výkonově dravec, její nectností je velká citlivost plastových ozubených kol pohonu ol. čerpadla na používaný olej. Oregon dodává náhradní řetězku i s kolem. Dnes je na trhu dost replikových výrobků, takže výměna už není problém. Také proto, že je ještě hodně rozšířená a oblíbená ve světě, mají tito výrobci dost dalších dílů v sortimentu. Dnes ji vyrábí Stihl jako MS 381, bohužel se nedováží k nám, takže s filozofií zdejší pobočky Stihl (co se u nás neprodává, na to díly nemáme !), se originál díly nedováží ! Filozofie hodná "ocenění", ale tak to je. :(

Zetor 62

#2099 Nový příspěvek od Zetor 62 »

TomikKouril píše:Hoši opraváři....na Jonseredu2171 me pořád smrdí benzín...jak ji položím na bok.Je to od nádrže mezi karterama.Byly tam nějaké odvzdušnováky...??Mám ji asi 4 roky.Když ji vozím v traktoru,tak je to napoblití
Tomíku může to dělat, jak píše Míra odvzdušňovák, ale taky často stačí povytáhnout lehce palivovou hadičku a je po problému. Časem se její povrch deformuje v průchodu stěnou nádrže a palivo potom prosakuje, na funkci to nemá vliv, ale smrad a fleky třeba v kufru auta jsou nepříjemné.

lapav

#2100 Nový příspěvek od lapav »

Ahoj,
Na jakou hmotnatost by jste doporučili Husqvarnu 576 ?

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“