práce v lese v zahraničí
práce v lese v zahraničí
chlapy máte někdo zkušenost s prací v lese v zahraničí třeba ve Švédsku nebo Rakousku?
možná už tady takové vlákno je ale já jsem nic takového nenašel.
možná už tady takové vlákno je ale já jsem nic takového nenašel.
zetor 7245 ukt a vyvážečka FARMI 8000.
- Mirek LKT
Re: práce v lese v zahraničí
Tři roky sem dělal v Německu s pilou . Co tě zajímá ?
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT
Mirek LKT píše:Tři roky sem dělal v Německu s pilou . Co tě zajímá ?
hele snad uplně všechno,mám nabídku jít do Rakouska.a zase se mi nechce tady pustit co jsem za 8 let vybudoval....
- Mirek LKT
Ono se toho dost za tu dobu co jsem tam byl změnilo. Já tenkrát musel mít pracovní vízum. Němci ho už nechtějí, nevim jak Rakušáci. Vybaví tě oni , nebo musíš mít svoje vybavení ? Co ubytování ? Za kolik a jaké ? Jak daleko od domova ? Jaká práce a za kolik ? .....Všechno chce hlavně propočítat abys kvůli pár tisícovkám neharcoval flák cesty.
Jinak co se týče práce samotné v Německu bylo hlavní raději pomalu,bezpečně a kvalitně , než se hnát bezhlavě za kubíkama.
Jinak co se týče práce samotné v Německu bylo hlavní raději pomalu,bezpečně a kvalitně , než se hnát bezhlavě za kubíkama.
mám 4 možnosti
1- jet tam s vlastní technikou- dělat na hodinu
- dělat na kubíky
2 bez techniky zaměstnanec na hodinu nebo na kubíky.
mám to 180 km od baráku,ceny nevím to prý až v osobním jednání a prý taky po 14 dnech jak se zapracuji aby mi nenabídky nějaký peníze a já je prý ani nevidělal.jinak povolení a atd to bych asi musel já otom jsme se totiž nebavily.
těd nemám do čeho pořádně píchnout jen vyvážet větve,a nevím jak dlouho se budou dohadovat ty nahoře než se začně těžit.
1- jet tam s vlastní technikou- dělat na hodinu
- dělat na kubíky
2 bez techniky zaměstnanec na hodinu nebo na kubíky.
mám to 180 km od baráku,ceny nevím to prý až v osobním jednání a prý taky po 14 dnech jak se zapracuji aby mi nenabídky nějaký peníze a já je prý ani nevidělal.jinak povolení a atd to bych asi musel já otom jsme se totiž nebavily.
těd nemám do čeho pořádně píchnout jen vyvážet větve,a nevím jak dlouho se budou dohadovat ty nahoře než se začně těžit.
- Mirek LKT
Než začneš vyběhávat jakýkoliv papíry , udělal bych si osobní návštěvu na místě a vše domluvil. Co , kde a za kolik. To je základ. Je to pár kiláků který tě nezrujnujou. Rakušák když nebude mít v úmyslu tě ojebat všechno rád sdělí ,jak se bude vymlouvat na to či ono tak spánembohem. I mezi nima se najdou vychcánci.
Já takhle jednou nalítl. Cesta 700 km, proclení pil a vybavení 5000 Kč a na místě sem zjistil , že máme chrápat 5 dřevorubců v jedný cimře i s vercajkem na ubytovně plný turků a místo mýťáků na rovinách prořezávky ve stráních , že by kamzík tam nevlezl. Myslel sem tenkrát že toho skopčáka zabušim do asfaltu.
Já takhle jednou nalítl. Cesta 700 km, proclení pil a vybavení 5000 Kč a na místě sem zjistil , že máme chrápat 5 dřevorubců v jedný cimře i s vercajkem na ubytovně plný turků a místo mýťáků na rovinách prořezávky ve stráních , že by kamzík tam nevlezl. Myslel sem tenkrát že toho skopčáka zabušim do asfaltu.
toho se taky bojím......na začátku dá pěknou práci a pak si řekne čech ten to udělá a dá mi nějaký sračky
Mám špatnou zkušenost s fa SARL PESHI zastoupená p.Peškou.Jedná se o práci ve francii. Při zájmu o tuto práci vám pan Peška v půlhodinovém rozhovoru(zavolá on)namluví pozitiva této práce a taky to jak si tam jeho těžaři vydělají i 80 000 kč!I to že máte zapomenout na způsob práce v čechách.To je tak asi jediná pravda.To že se tam hobluje(odvětvuje) až pod kůru na holé dřevo,protože jste tady nový tak dostanete porosty chlupaté až metr pod zem Skoro v každém porostu zůstanou věšáky ty musí stáhnou traktor,ten se tam dostane třeba za týden,takže se musíte vrátit a dodělat.Práce na půl dne,přejezd od ubytování daleko,výdělek v hajzlu.Co taky by jste chtěly, práci si vybírá pan Standa,jeho zástupce.O tom že se dělá dřevo do 16 cm čep vám řekne,ale špici musíte ořezat, nařezat, haluze s náletu uklidit označit pařez to vše jaksi se dozvíte až na místě vdáleném 1500km od domova a to není placené!!!.No teda když už jsem tady tak si aspon vydělám na ty náklady co jsem do toho vrazil.Dost rozumných PROFI dřevařů odjelo ještě ten den, s nebo si fakt jenom vydělaly na náklady a utekly.údajně za rok se tam otočilo 24lidí.Fakturaci proplatí až po přiblížení na skládku,změření ,jsou případy že to měří až na pile a to je potom ten pravý zážitek,téměř vždy chybí m3. Ubytování je zdarma( no zdarma).Má tam 2 -3 stabilní lidi kteří budou tvrdit že ta práce je nádherně placená ,ale za cenu 10-15 nádrží denně,jo denně.Na 1,5m3 jedli není problém vyřezat 2i 3 nádrže.Dostanete porost s náběhama na větvých a s výdělkem je konec.Jako osvč s vlastním autem a výbavou nemůžete ty prachy nikdy vydělat. Je toho hodně co bych chtěl napsat,ale nějak mě nebaví bouchat do klávesnice,ta špatná zkušenost mě ještě neopustila.Tak příště radši doma.Negativní zkušenosti s prací v zahraničí ,jsou i na Dřevařích nebo na Lesmedium.sk
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to teda čumím ohledně té práce ve Francii. Ten Peška byl totiž před dvěma rokama u nás na učňáku a nabízel nám práci, bohužel mi to nevyšlo, tak jsem nejel. Chtěl jsem tam jed teďka o prázdninách,ale jak to vydím tak asi nikam nepojedu. Dělá tam i můj kámoš, teďka tomu bude rok co tam je a nijak si nestěžoval. Říkal že mají 150 kč za kubík, když je to rovina. Co jsem viděl z fotek tak dřevo opravdu chlupaté jak hovado, ale zase pěkná hmota. Teď tam byl i Jan Svoboda(Timbersport). Moc mi to nejde do hlavy proč by tam ten kámoš byl už rok, když to tam stojí za prd. Právě proto odsud odešel, protože říkal že by pro Opavskou lesní a podobné a.s. nedělal.
Zdravim Vas pane Juriga, alias Keram
Kdyz uz tady na me plujete, tak se alespon podepiste. Jen abych to uvedl na pravou miru a abych vam pripomnel, jak to doopravdy je. Byl jste ve ctyrech porostech, z toho ve trech jste mel traktor za prdeli, takze jste nikam zpet neco dodelavat nedojizdel. Od prvopocatku jste brblal a vymyslel k.o.k.o.t.i.n.y. O haluzich a orezavani jsem Vam nekolikrat mluvil davno predtim, nez jste dorazil, hlavne v onom pulhodinovem hovoru, (ano zavolal jsem ja!) A mate to napsane i v podrobnem mailu, ktery jste dostal pred odjezdem. Zatimco vy jste tezil ve hmote pres kubik, pan Standa a ostatni delali na muj pokyn krajaky a v horsi casti lesa, aby jste jako novacek nebyl nasranej! Slibil jste, ze dojedete spolecne s profi tezarema, ale pribral jste si kluka, ktery delal max palivo a ani si neumel nabrousit pilu, coz jste mi sdelil az na miste. Misto , aby jste mu pomohl a staral jste se o nej, jak jste prvni den sliboval, tak jste na nej akorat nadaval. A s tupou pilou ten vykon asi moc neudelate, a toho benzinu asi propalite zbytecne. Tezare, kteri vydelaji az 80 000 tu opravdu mam, a jsou tu jiz pres rok!
Ohledne placeni - Prvni porost jsem Vam zaplatil ihned po dodelani. Druhy, ktery nemohl byt dodelan z duvodu spatneho pocasi a dodnes neni hotov, ten jsem vam proplatil se zadrznym 20 procent spolecne s tretim porostem, malym mytakem, a to presne dle dohody do 30-ti dnu. Z posledniho, ctvrteho porostu, jste zdrhl a rekl jsem Vam, ze bude proplacen az po dodelani, coz dodnes neni. Z porostu jste zdrhl vy, ne ja. Porost dodelat sel, ikdyz vy jste presvedcen ze nikoliv. Osobne jsem se tam byl podivatl spolecne s dalsimi tezari! Vzhledem k vasim vykrikum zde a na jinych forech nejsem ochoten Vam vychazet vstric a resit tyto problemy za Vas, tudiz chcete-li doplatit za vasi rozdelanou praci, porost si prijedte dodelat. Davam Vam na to termin do konce brezna, v opacnem pripade porost necham dodelat vlastnimi prostredky a dodrzim nasi smlouvu do pismene.
Je toho hodně co bych chtěl napsat,ale nějak mě nebaví bouchat do klávesnice,ta špatná zkušenost s Vami mě ještě neopustila.Tak příště radši zustante doma.
S pozdravem
Jan PESKA
sarl peshi s.r.o.
P.S. Cetl jsem si i nektere dalsi Vase prispevky. Divim se, pane Juriga, ze jste to remeslo uz nepovesil na hrebik. Dle toho co pisete mam pocit, ze kam prijdete, tam jsou na Vas zli a nemuzete si vydelat, delate jak rikate jen za naklady! Neni to zbytecne?
Kdyz uz tady na me plujete, tak se alespon podepiste. Jen abych to uvedl na pravou miru a abych vam pripomnel, jak to doopravdy je. Byl jste ve ctyrech porostech, z toho ve trech jste mel traktor za prdeli, takze jste nikam zpet neco dodelavat nedojizdel. Od prvopocatku jste brblal a vymyslel k.o.k.o.t.i.n.y. O haluzich a orezavani jsem Vam nekolikrat mluvil davno predtim, nez jste dorazil, hlavne v onom pulhodinovem hovoru, (ano zavolal jsem ja!) A mate to napsane i v podrobnem mailu, ktery jste dostal pred odjezdem. Zatimco vy jste tezil ve hmote pres kubik, pan Standa a ostatni delali na muj pokyn krajaky a v horsi casti lesa, aby jste jako novacek nebyl nasranej! Slibil jste, ze dojedete spolecne s profi tezarema, ale pribral jste si kluka, ktery delal max palivo a ani si neumel nabrousit pilu, coz jste mi sdelil az na miste. Misto , aby jste mu pomohl a staral jste se o nej, jak jste prvni den sliboval, tak jste na nej akorat nadaval. A s tupou pilou ten vykon asi moc neudelate, a toho benzinu asi propalite zbytecne. Tezare, kteri vydelaji az 80 000 tu opravdu mam, a jsou tu jiz pres rok!
Ohledne placeni - Prvni porost jsem Vam zaplatil ihned po dodelani. Druhy, ktery nemohl byt dodelan z duvodu spatneho pocasi a dodnes neni hotov, ten jsem vam proplatil se zadrznym 20 procent spolecne s tretim porostem, malym mytakem, a to presne dle dohody do 30-ti dnu. Z posledniho, ctvrteho porostu, jste zdrhl a rekl jsem Vam, ze bude proplacen az po dodelani, coz dodnes neni. Z porostu jste zdrhl vy, ne ja. Porost dodelat sel, ikdyz vy jste presvedcen ze nikoliv. Osobne jsem se tam byl podivatl spolecne s dalsimi tezari! Vzhledem k vasim vykrikum zde a na jinych forech nejsem ochoten Vam vychazet vstric a resit tyto problemy za Vas, tudiz chcete-li doplatit za vasi rozdelanou praci, porost si prijedte dodelat. Davam Vam na to termin do konce brezna, v opacnem pripade porost necham dodelat vlastnimi prostredky a dodrzim nasi smlouvu do pismene.
Je toho hodně co bych chtěl napsat,ale nějak mě nebaví bouchat do klávesnice,ta špatná zkušenost s Vami mě ještě neopustila.Tak příště radši zustante doma.
S pozdravem
Jan PESKA
sarl peshi s.r.o.
P.S. Cetl jsem si i nektere dalsi Vase prispevky. Divim se, pane Juriga, ze jste to remeslo uz nepovesil na hrebik. Dle toho co pisete mam pocit, ze kam prijdete, tam jsou na Vas zli a nemuzete si vydelat, delate jak rikate jen za naklady! Neni to zbytecne?
Dobrý den p.Peška.
To jste si mě asi spletl,já nejsem p. Juryga.Ale jak to tak čtu tak ono to tam nebude asi jen o lidech.Kontaktovali mě už asi 4 chlapi co tam dělali,a bohužel spokojenost nikde.Možná tak pro pár vyvolených,že?Nějak jste zapoměl napsat,za kolik dní se tam dá těch OSMDESÁT PAPÍRŮ vydělat.Já to napíšu za vás:MĚSÍC A PŮL,DENODENNÍ PRÁCE ,MINIMÁLNĚ 10 HODIN!Neberu počasí.A osádka těch vašich profíků? bezdomovec,dlužník,možná profík co se jen chvástá,pilař amatér pomocník atd.Osobní spory by bylo dobré řešit jinde.
To jste si mě asi spletl,já nejsem p. Juryga.Ale jak to tak čtu tak ono to tam nebude asi jen o lidech.Kontaktovali mě už asi 4 chlapi co tam dělali,a bohužel spokojenost nikde.Možná tak pro pár vyvolených,že?Nějak jste zapoměl napsat,za kolik dní se tam dá těch OSMDESÁT PAPÍRŮ vydělat.Já to napíšu za vás:MĚSÍC A PŮL,DENODENNÍ PRÁCE ,MINIMÁLNĚ 10 HODIN!Neberu počasí.A osádka těch vašich profíků? bezdomovec,dlužník,možná profík co se jen chvástá,pilař amatér pomocník atd.Osobní spory by bylo dobré řešit jinde.
Taky Vas zdravim p.Peška,jsem rad že jste se konečně ozval,akorat na nepravem mistě.Telefony mi neberete a tady se najednou chcete obhajovat o tom co o Vas chlapi pišou.Takhle se chovate k lidem co na Vas dřou!To je teda smutne že tomu v dnešni době takhle je.Kdybyste někdy fyzicky pracoval,třeba jako dřevorubec což toto slovo Vam nic neřika,tak byste tady nepsal takove hlouposti a lži jak pišete.Každy dřevorubec co zna svoji hodnotu,tak vi kolik a za kolik hodin s motorovou p i l o u si ma vidělat!!! Vy jste pořad předhazoval že česke akciovky a jim podobne,malo plati za kubik,ano to mate pravdu.Když jdete u nas do lesa dělat, zhruba za 5hodin si vydělate 2 500kč hrubeho na 4až 5 nadrži.Když jedu dělat do Francie pod p.Pešku, taky si vydělam,když da panbuh, za 10 hodin 2 500kč hrubeho na 10 až 12 nadrži.Ano stalo se jednou asi Vašim omylem,že jsme dostali porost kde jsme udělali na hlavu 20m3 na 5 nadrži.Ano dělat takove porosty cely měsic,tak si jako dřevorubec vydělam těch Vašich neustale zminovanych 80 000kč.Takovou praci a porosty co vy nabizite se neda vydělat,da se vydělat ale to byste musel platit jako Francouz,ne jako zkaženy Čech,ja tomu řikam novodoby otrokař.Co se tyče toho posledniho nedodělaneho porostu,tak jsme vas žadali at nam tam pošlete traktor at to mužem dodělat a jed po 7 tydnech domu.Traktor jste nemněl, tak jsme se spolu domluvili jasně že ten porost zaplatite bez problemu,toto jsou vaše slova.Tet tu omně pišete že jsem zdrhnul a nemate zajem platit? Na ten hřebik pověsim Vas a ja sve slovo dodržim. JURIGA
-
Zdravím pánové jsem jen nezávislý pozorovatel ale stačí aby jste se koukli na výpis obchodního rejstřiku a bylo vám hned jasné jak na tom firma sarl peshi s.r.o. je a jak dlouho funguje je nesmysl aby někdo pod tou firmou pracoval rok a vice když datum vzniku je 1.4.2011 a tohle neni apríl zde je odkaz http://www.justice.cz/xqw/xervlet/insl/ ... 03.02.2012
máte tam vše i bydliště a datum jednatele
přeji hodně štěstí v jednání a v podnikání
máte tam vše i bydliště a datum jednatele
přeji hodně štěstí v jednání a v podnikání
Na justici nemá cenu dávat odkazy, protože token se časem zneplatní. A ještě víc na okraj, z toho výpisu není možné nic dovozovat. Co když je to třeba tak, že napřed podnikal jako živnostník a pak si zřídil s.r.o., kde je jednatelem a majitelem?
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
http://www.justice.cz/xqw/xervlet/insl/ ... 03.02.2012
No nevím nikdy jsem nebyl ale ty co zprostředkovávají tě jen využijou.....
Když je to tak dobře placená práce proč si ji ve ferancii neudělají sami,taky tam mají dost nezaměstnaných.
Pokud umíš německy najeď si na jejich webové adresy a obejdi prostředníky.
No nevím nikdy jsem nebyl ale ty co zprostředkovávají tě jen využijou.....
Když je to tak dobře placená práce proč si ji ve ferancii neudělají sami,taky tam mají dost nezaměstnaných.
Pokud umíš německy najeď si na jejich webové adresy a obejdi prostředníky.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D