Ahoj. Existuje na to taková suprová věcička. Vytočíš svíčku, vložíš do válce a je to.tucnakk píše:Prosím jak povolit tuhle matku,když chci vyměnit řetězku za spojkou.A žadnej přípravek na to nemám
Jde to nějak?
Dík moc předem za radu
Motorové pily
- Školník
Re: Motorové pily
Příroda je mocná čarodějka. "Co jeden živočišný druh vybuduje, to druhý zlikviduje".
- tucnakk
Na matce je napsáno "OFF"DYK píše:A může tak být levý závit?
a šipka ve směru hod.ručiček,tak si to vysvětuju tak,že se tím směrem matka utahuje.
Já na to používám gumu, co je na přichycení plachty na vozíku, nebo na autě. Jinak posup stejný. Hlavně nic ostrýho, nebo co by mohlo odloupnout karbon z pístu. Dokáže pak nadělat pěknou paseku.Mirek LKT píše:jen to ne , žádnou tyčku , nic co se může ve válci zlomit !!!
nejlepší je kus startovací šňůry, vyndat svíčku, natočit píst do polohy těsně před horní úvratí a strčit do válce 5-10 cm šňůry (samozřejmně kus jí musí zůstat koukat ven , aby byla zaco vytáhnout). Pak už jen klíčem vzít za matici a bacha na klouby , většinou drží jak čert. Zpětná montáž tím samým způsobem. Jsou k mání i spec. šrouby , co se vkládají místo svíčky, ale ty moc pístu nesvědčí .
Tučnakku, než to začneš povolovat, očisti si trochu pilu. Nemusí ti piliny vlízt všude.
Zdravím pánové,
chtěl jsem se zeptat jestli je vhodnější pila H346XP nebo H357XP. Pila bude v traktoře, k využití pro odvětvování a případné kácení a manipulaci. Chtěl bych nějakou lehkou a výkonnou pilu. K této pile bude ještě koupena Stihl MS 361 popřípadě MS 362 je mezi něma nějaký zásadní rozdíl?? Ke kterého modelu od Stihl by jste šli vy??? Požadavky hlavní univerzální kácecí pila.
Děkuji za odpověd.
JH
chtěl jsem se zeptat jestli je vhodnější pila H346XP nebo H357XP. Pila bude v traktoře, k využití pro odvětvování a případné kácení a manipulaci. Chtěl bych nějakou lehkou a výkonnou pilu. K této pile bude ještě koupena Stihl MS 361 popřípadě MS 362 je mezi něma nějaký zásadní rozdíl?? Ke kterého modelu od Stihl by jste šli vy??? Požadavky hlavní univerzální kácecí pila.
Děkuji za odpověd.
JH
Dle mého názoru, je lepší HQ357XP. popřemýšlel bych ale i o HQ365. Je to univerzální pila i na kácení a držák. Navíc je ještě levnější.
Jako hlavní kácecí pilu bych vzal HQ 372XP, která je agresivnější, případně, jestli děláš větší hmotnatosti, tak HQ576XP. To je teda dělo. Mám obě dvě, takže vím o čem mluvím.
Kombinovat pily dvou značek se mi nezdá až tak výhodné. Pokud bys zůstal u jedné značky, znamená to pouze 1 olej, stejné lišty, pokud ti dojde v porostu benzín, naleješ si od kolegy bez toho, abys měl strach z toho, že se oleje pohádají a přidřeš pilu atd. Navíc mají trochu odlišné držení. Rozhodnutí je ale na tobě.
Co se týká Stihlek, tak ti neporadím. Nechtěl bych sem zavádět nějaké fámy a data vyčtené z katalogů. To ti sem ale asi napíšou kluci, kteří s nima dělají.
Jako hlavní kácecí pilu bych vzal HQ 372XP, která je agresivnější, případně, jestli děláš větší hmotnatosti, tak HQ576XP. To je teda dělo. Mám obě dvě, takže vím o čem mluvím.
Kombinovat pily dvou značek se mi nezdá až tak výhodné. Pokud bys zůstal u jedné značky, znamená to pouze 1 olej, stejné lišty, pokud ti dojde v porostu benzín, naleješ si od kolegy bez toho, abys měl strach z toho, že se oleje pohádají a přidřeš pilu atd. Navíc mají trochu odlišné držení. Rozhodnutí je ale na tobě.
Co se týká Stihlek, tak ti neporadím. Nechtěl bych sem zavádět nějaké fámy a data vyčtené z katalogů. To ti sem ale asi napíšou kluci, kteří s nima dělají.
Jo dík za odpověd, chci nějakou lehkou pilu, ale asi to vyhraje HQ357XP, která je již univerzálnější. S tím benzínem a tak to máš jistě pravdu, ještě popřemýšlím, ale ta Stilka bude pro pilčíka.
Nebál bych se ani pil od Jonseredu. Jsou to prakticky stejný pily jako HQ, akorát jinak zakrytovaný a jiný držení
HQ357XP bude tuším JS2156
HQ365 je JS2165
HO372 je JS2171
Záleží, když to budeš kupovat na tom, která je zrovna v akci atd. Nejlepší je, pokud si ji můžeš u prodejce vzít do ruky. To ti řekne mnohem víc, než nějaký katalogový data. Každýmu vyhovuje něco jinýho.
HQ357XP bude tuším JS2156
HQ365 je JS2165
HO372 je JS2171
Záleží, když to budeš kupovat na tom, která je zrovna v akci atd. Nejlepší je, pokud si ji můžeš u prodejce vzít do ruky. To ti řekne mnohem víc, než nějaký katalogový data. Každýmu vyhovuje něco jinýho.
No původně jsem chtěl jonseredku 2153, pak jsem se rozhodl pro HQ 346 xp a ted jsem nalomený na HQ 357. V lese začínám, tak teprve spekuluju, co a jak. Ale asi rozhodne osobní vyzkoušení a cena, popřípadě bonus.
JS2153 nevím přesně. Měl jsem JS2152, než mi loni klekla. Byla to výborná pila na odvětvování. Na kácení a manipulaci to ale moc není. Ekvivalent je HQ353. Na manipulaci potřebuješ trochu větší výkon a možnost dát taky delší lištu. Na to bych já osobně volil HQ372XP, nebo JS2171. K té dávali teďka někdy 4 l oleje a přilbu. Pokud to budeš vozit v traktoru, tak to 0,5 kilo navíc oproti 357 nevadí. Navíc poku bys těžil, tak časem zjistíš, že 1 pila je málo.
Jinak taky doporučuji navštívit téma UKT,LKT a parta z lesa, kde načerpáš dosti poznatků Vyvětvovačky se tam řešili někdy minulý týden. specielně JS 2153, JS2156 (HQ357XP).
viewtopic.php?f=23&t=27537&start=4530
Jinak odkud z horňácka jsi, jestli to není tajemství?
Jinak taky doporučuji navštívit téma UKT,LKT a parta z lesa, kde načerpáš dosti poznatků Vyvětvovačky se tam řešili někdy minulý týden. specielně JS 2153, JS2156 (HQ357XP).
viewtopic.php?f=23&t=27537&start=4530
Jinak odkud z horňácka jsi, jestli to není tajemství?
Tak tajemství to není. Jsem z Hrubé Vrbky, ale to nevím jestli znáš. Jo partu z lesa sleduju. Myslím, že jsem ji přelouskal celou pěkně po zpátku. Ale tam je hodně názorů a možností, a nevím přesně co preferovat. Asi stejně pujdu do HQ357 s ní se dá odvětvovat, i těšit střední hmota.
To je někde u Velké nad Veličkou? Tam to má jestli se nepletu Petra.
S těma názorama to máš těžký. Každý dělá s tím, co mu vyhovuje. Na druhou stranu zjistíš, co která pila umí. Jinak HQ357 je dobrá volba. Časem pak rozšíříš park.
S těma názorama to máš těžký. Každý dělá s tím, co mu vyhovuje. Na druhou stranu zjistíš, co která pila umí. Jinak HQ357 je dobrá volba. Časem pak rozšíříš park.
Jj, je to přes kopec od Velké nad Veličkou. Jinak snad časem rozšířím.
Tak jak pojedeš na Brno, tak se stav na kafe. Máš to po cestě. Pokud budeš chtít, tak můžeš klidně oprubovat můj pilový park. Dřeva mám na dvoře dost.
Jasné, někdy můžu, teď tam jezdím často, dodělávám školu.
- tucnakk
Dílo se podařilo-řetězka je tam.Díky všem za pomoc.
To dyk-měl jsi pravdu nakonec tam byl levej závit
To dyk-měl jsi pravdu nakonec tam byl levej závit