Odhrňování sněhu traktorem a radlicí - cena

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Mildagsa

Re: Odhrňování sněhu traktorem a radlicí - cena

#286 Nový příspěvek od Mildagsa »

jj vím kde je ochoz no a co se ti nezdá tam se běžně nepluží ? , no ikdyž po těch kostkách ......

Radim900

#287 Nový příspěvek od Radim900 »

Jo pluží ale nenapadlo mě že pan Blatný nebo pan Čapka(Teda dófám že je to pan Čapka co jezdí s Challengerem 575B) só někde přihlášení na nějaký evidenci sem myslel že to je jen na obci :-/ .
A vy ste odkaď že znáte Ochoz?

Mildagsa

#288 Nový příspěvek od Mildagsa »

to je monitorovací systém Správy silnic jihomoravského kraje

Monitoruje vozidla v realném čase tak že víš kde je kerý vozidlo a jakou činnost vykonává a zaroven se ukládaji šechny data pro další použití od fakturace až po pojištění se pro stěžovatele kteří jedou jak prasea vyvalí se do struhya pak brečí že nebylo uklizeno - někdy se to fakt zafouká za 10 min a nikomu to nevysvětlíš . tak že tak nově je taky přehleh zobrazující celý kraj kde sou cesty barevně označeny podle druhu posypu a barva se mění s dobou plynoucí od poslední udržby jinak je v kraji několik monitorovacích stanic evidujích teploty vitr a námrazu včetně čidel ve vozovce no vcelku propracovaný ale když přijde kalamita tak ty tisice km udržovat prostě nestíhaj.

Mildagsa

#289 Nový příspěvek od Mildagsa »

No poblíž M Krumlova , prostě znám ochoz - hodně jezdím

Radim900

#290 Nový příspěvek od Radim900 »

Aha, no už radšej nebudem odbočovat z tématu aby nám tady nenadávali 8) .

Radim900

#291 Nový příspěvek od Radim900 »

Mildagsa píše:to je monitorovací systém Správy silnic jihomoravského kraje..................
Takže nemusíš počítat jak dlóho odhrnuješ? ale to mosíš mít čidlo v traktoru ne?

Mildagsa

#292 Nový příspěvek od Mildagsa »

flashbiker

#293 Nový příspěvek od flashbiker »

to čumim jak je to propracovaný. A to je závislý na řidiči, že když jde spustit pluh nebo posyp, tak někde taky klikne a systém to zaznamená nebo je to nezávislý, tudíž jsou tam všude čidla, že když cokoliv spustí, tak se to automaticky zaznamená? Asi ta druhá varianta co,netušíš kolik něco takovýho může stát nainstalovat na jeden stroj?
pražák s láskou k traktorům; Fendt Favorit 924 Vario, JD 4310
http://www.sluzby-levne.cz

ota

#294 Nový příspěvek od ota »

Něco podobnýho mají prej i ve středočeskym kraji. Tuhle psali v novinách, že vědí podle čidel že spustí posejpač sůl. Nebo kdy to vypne. O tom prohrnování nebo jízdu s radličkou nahoře tam nepsali. Ale jen o tom, aby věděli kolik těch posypů a kde se vysype. No jako laik, solí se tady snad všude. To dřív nebejvalo. Tuhle jsem jel do města a bylo posolíno i tam kde se nikdy nesolilo. Kolem přehrady, tam se nesolí. Jen písek. Ale ten dávali dřív třeba 5 km od přehrady. Tuhle bylo nasolíno tak do 1 km od přehrady. No třeba to je už jinak než dřív. Ale po tom nasoleným se to smeká vo hodně víc, než když je to schrnutý jen radličkou. Pro mě by to bylo ideální, kdyby to jen hrnuli a nesolili. Stromy podle silnic usychají. Auto mám celé uplně bílé.

flashbiker

#295 Nový příspěvek od flashbiker »

asi máš pravdu, že toho soleního je čím dál víc a přírodě to moc nepřispívá. Já se přiznám, že taky se solí nešetřim, tady v Praze co prohrnu, tak důkladně prosolim. Má to svý výhody - pokud totiž pořád padá sníh, tak to na tý soli aspoň chvíli taje (aspoň trochu eliminuju tu buzeraci těch firem, kde prohrneš a během chvíle to zapadá a oni ti řeknou, že si tam nebyl) a další výhoda, že když do pár dní začne padat, tak když odhrnuješ novou vrstvu sněhu, tak to jde většinou krášně až na asfalt a ten sníh na tom povrchu nepřimrzá a samozřejmě je po tom prohrnutí s posolením chodník nebo silnice hezky čistá. Když ale jedu napytlovat zase nějakou tu tunu soli a vidim ty skladiště se stovkama tun soli, který se vyprazdňujou dost rychle, tak si trochu nadávám.

flashbiker

#296 Nový příspěvek od flashbiker »

foto mých pracantů
Přílohy
IMAG0294.jpg

ota

#297 Nový příspěvek od ota »

No s těma firmama. K ná jezdí do firmy kluk ze ZD s traktorem a prohrne to. Potom přijede cestářský auto a pustí tu sůl. Objede barák snad 6x dokola. Nevím jestli to má nějak přilejvání vody, nebo jak. Na bokách má takoví nádrže. Když jdeme ven, tak je slyšet jak ten led a sníh uplně praská. Většinou když je trošku sluníčko, je to do odpoledne na asfalt. Ale u skladu nám to za dvě zimy uplně sežralo betom. Je z něj normálně písk, spíš jako bláto. Když tam jedu tou 12 tun těžkou ještěrkou a vezmu na ní 10 tun v balíkách plechu, tak z toho nemůžu vyjet. Normálně by to šlo vyházet lopatou, jak je to sežraný.
Jinak strojky pěkný! 8) :rally:

Radim900

#298 Nový příspěvek od Radim900 »

flashbiker: Pěkný mašiny 8)

ota: No a oto ona sa sůl nemá dávat na beton protože to rozežere na prach, ani na dlažbu ta je taky z betonu 8) .
Jednou dvakrát za čtrnáct dní dejme tomu ale esi to dělal každé den sa nedivím.

mirek 9540

#299 Nový příspěvek od mirek 9540 »

zalezi na betonu, kvalitni dlazbe to nic neudela a dalnice jsou taky betonove

ota

#300 Nový příspěvek od ota »

To já vím, že se sůl nemá na beton dávat, to je stará věc. No ale když chtějí mít kolem haly asfalt, no co se dá dělat. Jenže vedle toho asfaltu je právě beton a ten to vodnese, to je jasný. I když solí jen ten asfalt, taky to tam potom steče. No ten beton byl normálně z mixu. Když tam sklad dělali, tak vytáhli podlahu skladu až k asfaltu. Ono asi taky ta váha té ještěrky tomu dává fest zabrat. Hodně to podrtí.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“