Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Sadra17

Re: Motorové pily

#8371 Nový příspěvek od Sadra17 »

nechcete někdo tenhle aparát na broušení ? https://www.oregonobchod.cz/naradi/2263 ... SAEALw_wcB
malej traktorista v malým traktoru

drtikol

#8372 Nový příspěvek od drtikol »

Ahoj, karburátor je opravdu po ultrazvuku a tlakový zkoušce, ale pila jela úplně normálně, akorát obráceně, tím bych karbec vyloučil .
Dostal jsem pily ze servisu HQ, každá byla v samostatné průsvitné plastové přepravce s víkem a popisem tipu pily, ale chybička se může vloudit .

Čárls

#8373 Nový příspěvek od Čárls »

No kolik je předstih na pilách se nikde neuvádí to bylo ještě tak na starých kde bylo kladívko kovadlinka Pily to mají natvrdo nastavený Zkontroluj píst zda je správně Už sem to taky někde viděl že ho někdo dal obráceně a divil se že pila nejede bylo to na fejsu V místě ustřiženýho klínku vyšťouchat drážku a dát klasiku pero Pak pátrat dál proč nejde do otáček Podle mne i mistr se utne a prostě zkontroluj píst
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Slávek55

#8374 Nový příspěvek od Slávek55 »

Ano,Čárlsi máš pravdu s tím otočeným pístem u motorů s předvýplachem.Tam jde o to,že se předvýplachový vzduch nedostane v potřebném množství do kapes v pístu a kanálku pro vzduch určených a i je špatně nasměrován do válce.To hodně změní bohatost směsí a ovlivní chod motoru.To není klasický dvoutakt,kde spodní hrana pístu rozhoduje o otevření-časování doby sání.Tam při otočení o 180 stupňů pouze došlo k přechodu zámků kroužků přez výfukový kanál.Drtikol má s čím porovnávat,myslím H 445 a přemýšlet.A že červík je blbost jsem již psal.Záměna zapalování byla také jednodušší nežli záměna setrvačníků.

winch

#8375 Nový příspěvek od winch »

drtikol píše: ned úno 04, 2024 4:53 pm Ahoj, karburátor je opravdu po ultrazvuku a tlakový zkoušce, ale pila jela úplně normálně, akorát obráceně, tím bych karbec vyloučil .
Dostal jsem pily ze servisu HQ, každá byla v samostatné průsvitné plastové přepravce s víkem a popisem tipu pily, ale chybička se může vloudit .
Budeš mať najskôr vadné zapaľovanie- tu čiernú plastovú krabičku. Skús od niekoho požičať, kto má rovnaký typ, výmena je za pár minút.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

Sadra17

#8376 Nový příspěvek od Sadra17 »

Tak po dlouhé době je pila složená a začínají porodní bolesti :'( :'( z filtru teče olej a to vcelku hodně- to budu muset asi nějak doupravit ten nový karter a to hlavní že pila nestartuje :'( jen se uchcává svíčka- OK vy..... jsem se na karbec a nic s nim nedělal mimo sundání víčka a to se zdál čistý ted mě to stejně nemine :pistol:

drtikol

#8377 Nový příspěvek od drtikol »

Ahoj, výměnou zapalování jsem začal jako první už dávno, dopoledne jsem dal setrvák z 445 na 450, chytá slušně, nekope, ale pořád se točí obráceně, pak jsem dal setrvák z 450 na 445 a sotva chytala a běžela max. na volnoběh, tak jsem ho vyměnil za ten s červíkem a pila jede snad líp než s původním, ještě se podívám na ten píst a když to tím nebude, tak s ní fláknu někam do kouta .

vitex

#8378 Nový příspěvek od vitex »

Otoč řetěz a tlač pilu proti sobě. :smich:

Slávek55

#8379 Nový příspěvek od Slávek55 »

Sadro,nevím co znamená z filtru teče olej?A mám pocit,že před problémem s karburátorem jsem tě již varoval.Ještě nežli se půjdeš oběsit,tak tě upozorním,že bych na H 350 válec a píst uvítal.

Sadra17

#8380 Nový příspěvek od Sadra17 »

teče to pod tím sítkem dole, už když jsem ho tam dával tak se mi nezdálo že by dobře sedělo :'(
Obrázek

Sadra17

#8381 Nový příspěvek od Sadra17 »

karbec vyndán a znovu zkontrolován, čistý bez známek opotřebení :shock: ale co jsem vcelku koukal tak bylo nastavení L povolený o 2 otáčky a H jentak kousek aby se neřeklo :shock: beru to od dotažení

bigj66

#8382 Nový příspěvek od bigj66 »

Kdyby někdo scháněl vzduchový filtr Dolmar 5105/500/420 a pdodobné
bral jsem a jsou OK

https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... g0o.detail

gepoting

#8383 Nový příspěvek od gepoting »

neměl by náhodou někdo nádrž na dolmar 6400 na prodej.

Chose11

#8384 Nový příspěvek od Chose11 »

Darované pile na zuby nehleď!!! :)
Před časem jsem tady od kohosi koupil zaručeně funkční pilu Husquarna už nevím číslo speciál, ještě stará výroba, takovou jsem chtěl. Jela asi dvakrát, pak po zahřátí při přidání plynu chcípla. Já na nic nepřišel, první opravna řekla neopravitelné, druhá vyhlášená že opraví cokoliv taky. No co, rozhlížím se na nějaké na doma, těžbu nedělám, dřevo kupuju od obce a ta mi to doveze v 3metrech až před dům.

Dneska jsem byl s tátou u doktora ve FN Hradec Králové a že zajedeme za Bédou Trávníčkem pro hlínu, mají ji v akci, bylo to už kousek. No tak koukám co tam mají, ochotný prodavač se nám věnoval až nakonec se mi líbilo tohle, ale koupit jsem nic nechtěl.
Odcházím pryč s hlínou a táta, fakt ji nechceš? Ne, koupím něco jiného a on nene, jdu pro ni, koupím ti ji, tak je doma.

https://www.mountfield.cz/benzinova-mot ... MjY5OTU1MA..

No co, uvidím zítra jak půjde, jen jsem si porovnal jak vypadá řetěz na pile a Stihl co mám doma náhradní, pochopitelně Béda má na pile nové zuby poloviční jak řetěz Stihl.... Ještě že jsem od nich nevzal jejich řetěz náhradní, jak mi vnucoval.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

Čárls

#8385 Nový příspěvek od Čárls »

No osobně na 2,1 Kw dávat 325 dělení řetěz se mi zdá trošku moc i když bude s 1,3 drážkou Mam Ms 231 a má 3/8 dělení 1,3 drážku a jede jak drak i s 40 lištou Osobně pokud to pujde přezbrojit na malou 3/8 1,3 drážka a stihlácký hranatý řetěz
Je to muj nazor na pilky s vykonem 2 KW Tak ať ti to řeže uvidíš sám 8)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“