Kovošrot
Re: Kovošrot
cca do 14 dnů budu šrotovat ČOV ve Slaném a také vodárnu ve Varnsdorfu. Všechno určitě do vánoc.
Traktoristé si mohou přijít vybrat něco (skoro za odvoz) nebo přijít na brigádu (200Kč/h).
Traktoristé si mohou přijít vybrat něco (skoro za odvoz) nebo přijít na brigádu (200Kč/h).
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Shanim roury na ohardy prumer 8-12cm delka kusu cca 4m celkem tak 500m pokud by to bylo za srotovni cenu tak si prijedu...
Tak po ránu návštěva oblíbeného kovošrotu. Měli vyvezeno. Přesto jsem v bedně objevil strojní svěrák 250 mm čelisti Snina Vyhorlat. V perfektnim stavu, nebyl ani orezlej nic. Nastalo dilema. Vzít, nevzít. Šrotuju v hlavě, bude vážit 100 kg, tedy bude za 1000 Kč. Ták jo tradá pro rudlík. Vymordovali jsme ho se synem z bedny. Kde hupcuk, retězová kočka, pumpa asi z žirafy, a další věci. Dovleču svěrák na váhu a 97,5 kg. Odhad byl správnej. Přišel klučina a ježiši, ten svěrák je zamluvenej už. A pro koho, táži se. No pro toho pána co dělá stabiláky. Ahá toho znám, tak jo je tedy pro něj. A dali jsme ho stranou. No škoda svěrák pěknej, čelisti čistý. A co už tedy jsem si došel aspoň pro ten hupcuk. Když už svěrák nevyšel. Spolu s kýblem drobotě 50 kg.
Čumkartečka.
Čumkartečka.
3 x vysílací stožáry, výška 85m, příhradovina z trubek. Jdou do šrotu cca leden / únor 2024.
Soutěžím to. Pokud to dostanu bude trubek přebytek. https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&u ... 95279&z=14
jinak pár kusů trubek se mi povaluje tady u Mácháče.
Soutěžím to. Pokud to dostanu bude trubek přebytek. https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&u ... 95279&z=14
jinak pár kusů trubek se mi povaluje tady u Mácháče.
To by bylo super ty stozary pokud to teda nejsou trubky 20cm v prumeru a i je to docela blizko pro dopravu
Jirko, udělej z toho video, jestli to budeš dělat Ty. Takhle velkej strom jsem ještě nekácel
Jirko a kdo boural Topolnou? Ty? Vím že jsi tu o tom kdysi psal, ale nějaké jsem tomu nevěnoval pozornost, až jsem jel pak za nějaký čas okolo a vysílač pryč ...
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
nebudeš likvidovat nějaké jednoúčelové stroje? Sháním pojezdy s vozíky a pohony k tomu?
OTO kolikátý je to hubcuk? Dneska bych mohl zavolat po obědě
Toploná je mimo můj perimetr, to vyžral někdo jinej
Nejčerstvější info co mám od lidí z KšGgroup a ČRa tak ty opravdu velký stožáry zatím nikde na zem nejdou.
Třeba ty v Poděbradech patří nějakému soukromníkovi co provozuje golfový hřiště, ale revize lan stojí každoročně raketu.
Ale technická památka.
Zatím jsou na řadě jen ty "prckové" co píšu výše.
JUS vím kde je plná hala, na majitele tlačit nemůžu a příležitostně se optám. Kdyby se něco naskytlo napíšu to sem.
Nejčerstvější info co mám od lidí z KšGgroup a ČRa tak ty opravdu velký stožáry zatím nikde na zem nejdou.
Třeba ty v Poděbradech patří nějakému soukromníkovi co provozuje golfový hřiště, ale revize lan stojí každoročně raketu.
Ale technická památka.
Zatím jsou na řadě jen ty "prckové" co píšu výše.
JUS vím kde je plná hala, na majitele tlačit nemůžu a příležitostně se optám. Kdyby se něco naskytlo napíšu to sem.
Kenybz myslíš kolikátý hupcuk to je?Nnebo myslíš zvedací zařízení?
Hupcuk teprve druhej. Tenhe řetězovej. Tenhle je 2000 kg. Ten druhej je 5000 kg a má nějakou nemocnou tu páku. Je potřeba ji spravit.
Jinak zvedací zařízení jako povšechně, tak to by bylo víc. Musel bych je obejít a spočítat. Dalo by se říct, že bych i mohl být překvapen počtem kusů co tu jsou! Sám to takhle z hlavy nedám dohromady. Typuju si, že jich bude doma min 15 ks.Takové ty lanové, pak klasická kočka, pak ještě ta řetízková 5000 kg pod regálem a vlastně musím započítat i tu 250 k Balcankarcu, a když tedy tak ty tři kočičky lanové. Jedna je 150 kg, druhá 250 kg a ta v dílně taky 250 k. Ta malá 150 kg potřebuje jen napasovat ovladač. Vše je k tomu doma, jen ne čas. A ta 250 kg tak ta je vytažená z kontejneru při sběru objemného odpadu. Uviděl jsem jen háček. Tak tahám, tahám jak dědek řepu a na konci byla kočka. Doma ji píchnu do zdi a funguje.
A to mi tuhle soused poslal čumkartu z kovošrotu takové té žetízkové kočky, toho válečku. A prej ,,chceš 15 Kč/kg"! Odepsal jsem ,,myslíš že jich doma mám málo"?
Měl jsem i ty dvě žehličky jak skrz ně jde lano. Pákou kýváš a natahuje lano ten svírací mechanizmus. Ta jedna byla taková horší. Tak jsem na ní dal inzerát a kupodivu se ozval pán a koupil ji.
Na zvedací zařízení opravdu nejsem socka. Je jich tu jak říkám ,,mrtě"! Nadruhou stranu, kdyby se zase objevilo něco za dobré Koruny tak co už, přeci to tam nenechám! Ta poslední vyšla asi na 300 Kč. Nekup to, zkus třísetkorunou zvednout 2000 kg!
Hupcuk teprve druhej. Tenhe řetězovej. Tenhle je 2000 kg. Ten druhej je 5000 kg a má nějakou nemocnou tu páku. Je potřeba ji spravit.
Jinak zvedací zařízení jako povšechně, tak to by bylo víc. Musel bych je obejít a spočítat. Dalo by se říct, že bych i mohl být překvapen počtem kusů co tu jsou! Sám to takhle z hlavy nedám dohromady. Typuju si, že jich bude doma min 15 ks.Takové ty lanové, pak klasická kočka, pak ještě ta řetízková 5000 kg pod regálem a vlastně musím započítat i tu 250 k Balcankarcu, a když tedy tak ty tři kočičky lanové. Jedna je 150 kg, druhá 250 kg a ta v dílně taky 250 k. Ta malá 150 kg potřebuje jen napasovat ovladač. Vše je k tomu doma, jen ne čas. A ta 250 kg tak ta je vytažená z kontejneru při sběru objemného odpadu. Uviděl jsem jen háček. Tak tahám, tahám jak dědek řepu a na konci byla kočka. Doma ji píchnu do zdi a funguje.
A to mi tuhle soused poslal čumkartu z kovošrotu takové té žetízkové kočky, toho válečku. A prej ,,chceš 15 Kč/kg"! Odepsal jsem ,,myslíš že jich doma mám málo"?
Měl jsem i ty dvě žehličky jak skrz ně jde lano. Pákou kýváš a natahuje lano ten svírací mechanizmus. Ta jedna byla taková horší. Tak jsem na ní dal inzerát a kupodivu se ozval pán a koupil ji.
Na zvedací zařízení opravdu nejsem socka. Je jich tu jak říkám ,,mrtě"! Nadruhou stranu, kdyby se zase objevilo něco za dobré Koruny tak co už, přeci to tam nenechám! Ta poslední vyšla asi na 300 Kč. Nekup to, zkus třísetkorunou zvednout 2000 kg!
Podobnej stůl mi tuhle poslal soused fotky. Nakonec mi odšrouboval jen tu část s T drážkama. I tak měl asi 50kg. Celej mohl vážit přez 100 kg. Kdyby nebyl orezlej a nepoškozenej prodávají se kolem 8000 Kč. Bývají to na FN frézky náklopné stolky.
Škoda toho nářadí že chytilo lišáka. Pak je s tím trochu práce. Tuhle jsem zrovna donesl taky pár kousků v sobotu a čistil rounem. Naštěstí tam byly ty moje věci jen chvilku. Tak ta rez byla jen povrchová. Měl jsem záhlubníky, vystružníky a vrtáky.
Dám nějakou čumkartu co mi poslal soused. No snad to neuvidí, zase by mě vynadal. Poslal mi a ,,potřebuješ to"? No nepotřebuju.
Škoda toho nářadí že chytilo lišáka. Pak je s tím trochu práce. Tuhle jsem zrovna donesl taky pár kousků v sobotu a čistil rounem. Naštěstí tam byly ty moje věci jen chvilku. Tak ta rez byla jen povrchová. Měl jsem záhlubníky, vystružníky a vrtáky.
Dám nějakou čumkartu co mi poslal soused. No snad to neuvidí, zase by mě vynadal. Poslal mi a ,,potřebuješ to"? No nepotřebuju.
Koroze na vrtácích je tak na hraně,pro použití takových dávám vyčleněné redukce abych nepoškodil kužel ve strojích,nože jsou v pohodě většina nových ,dosedací plochu přejedu na desce z brusným papírem,stejně jich mám tolik že vetšinu nepoužiju.Škoda toho odlomení na přírubě toho stolu frézky dosedací plochy má ještě polepené voskovým papírem na vazelíně,je tam ještě suport asi z nějakého BK-přidána foto kde je patrné odlomení příluby stolu