Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Taky se mi ji nechtělo vyrábět - tak jsem brouzdal a srovnával - každé něco chybělo, tak jsem si ji nakonec zbouchal - 600x600x1250, spirála 2 kW, větrák z Bangoodu, termostat taky, relé, tři jističe, podstavec na kolečkách (2 s brzdou) - fotky ze stavby ne - bylo to takové trochu překotné, fotky nahotovo posléze - teď tu jsou nějaké průtrže...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
ona je vlastně celá na nic je v baráku v rohu čili dvě zdi maji cca 80cm dvě 20cm, napojená na komín a vnitřní rozměr je že bych tam pověsil 4 prasata vcelku když bych tam já udil tak řekněme do 5kil masa pro mě nevyužitelný tak se jí zbavim a dám si místo ní kamna a postavim si pěkně venku pod pergolou udírnu s grilemČárls píše:Tak to jsi nejen neznaboh Já po ní toužím a furt je něco přednějšího jak ta stavba udírničky
Já ji snad nakonec koupím a bude klid mé dušičce
malej traktorista v malým traktoru
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tak to pak jo ja myslel že jsi zrušil nějakou jinou taková jaká byla ve starých barákach třeba po němcích To má bratránek ženy a taky ji vyrušil postavil tam kotel a to už udit pak nejde . Pokud máš pergolu nebo budeš stavět tak je to správný řešení
Já budu pokud koupím tak takovou pojízdnou co vytáhnu z kůlny a bude se udit pak zas uklidí https://profikonstrukt.cz/#utm_source=m ... cz-2539755 V pdf co chci https://profikonstrukt.cz/wp-content/up ... %C3%A9.pdf
Já budu pokud koupím tak takovou pojízdnou co vytáhnu z kůlny a bude se udit pak zas uklidí https://profikonstrukt.cz/#utm_source=m ... cz-2539755 V pdf co chci https://profikonstrukt.cz/wp-content/up ... %C3%A9.pdf
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Budeš z ní nešťastnej ty i tvoje paní. Na kovu se usazuje dehet a nestačíš to čistit.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Nevím zatím se jich kdysi z vlastního materiálu v práci posvářelo asi 15 Ks to ještě šlo udělat si něco po nahlášení bez problémů o sobotě
Nikdo si nestěžuje na dehet většinou ale udí na dřevěným uhlí a v malém mě láká i to že v ní můžeš bez problémů i grilovat
Na uzení studeným kouřem to není Ještě se uvidí zatím není kůlna kam by se dala ukrýt pod zámek
Nikdo si nestěžuje na dehet většinou ale udí na dřevěným uhlí a v malém mě láká i to že v ní můžeš bez problémů i grilovat
Na uzení studeným kouřem to není Ještě se uvidí zatím není kůlna kam by se dala ukrýt pod zámek
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Barva je teda znamenitá. Čím topíš?
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Suchá švestka bez kůry.Britt píše:Barva je teda znamenitá. Čím topíš?
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Fakt pěkný, ale já topím bukem a barva je stejná. Koupil jsem si pytel švestky a ještě jsem jí nepoužil.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tak včera první ostrý test, pár fotek před, dneska jsem byl celý den v tahu(viz srazy a setkání ), takže po vyuzení fotky zítra (snad... )https://cendat.rajce.idnes.cz/UDIRNA_I. Možná budou trochu připomínky k použitému matroši, ale bylo to co dům (zaměstnavatel ) dal... A není to první (ne moje) z tohohle matroše a má atest pro styk s potravinami... říkal a ukazoval šéf... Chuťově žádný problém.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Velice špatně položená otázka.Já topím smrkovým a Ty uhlím.Britt píše:Barva je teda znamenitá. Čím topíš?
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
děláš chybu, děda udil jenom švestkou já používal olši a taky dobrý, ted mám připravený bukBritt píše:Koupil jsem si pytel švestky a ještě jsem jí nepoužil.
malej traktorista v malým traktoru
- lukisek 099
- Příspěvky: 3184
- Registrován: čtv kvě 05, 2011 1:20 am
- Bydliště: Oderské Vrchy
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Kde jsi koupil švestku? Já kupuji štěpku u Herolda, a švestku měli naposled před dvěma roky.....Teď už si ji dělám sám...Britt píše:Fakt pěkný, ale já topím bukem a barva je stejná. Koupil jsem si pytel švestky a ještě jsem jí nepoužil.