Kovošrot

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
vitex

Re: Kovošrot

#2626 Nový příspěvek od vitex »

Ahoj Oto.Až se vzbudíš,můžeš mě prosím vyfotit tu elektrickou kočku.Rád bych ji vlastnil.

ota

#2627 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, už jsem vzhůru, ale myslím že na Tebe bude mít malou nosnost. Typuju ji baj oko max 500 kg. Jedu k dochtorce na oční tak se tam stavím a vyfotím, jestli tam ještě bude.

vitex

#2628 Nový příspěvek od vitex »

Stačí mě 3 tuny i když mám dráhu projektovanou na 8 tun.

Mawerick81

#2629 Nový příspěvek od Mawerick81 »

Kovosrot Teplička nad Váhom

https://mawerick1981.rajce.idnes.cz/Kovosrot/

michalkri

Motor Deutz

#2630 Nový příspěvek od michalkri »

Dneska jsem se byl dívat v kovošrotě v Třebechovicích pod Orebem. Jsou tam na prodej 2 stejné motory DEUTZ 4válce vzducháče . Je to z bagru POCLAIN. Cena 1ks 10 000,- Kč. Myslel jsem, že bych ho měl do zálohy za můj MWM, ale tenhle má jiné uchycení, prostě je to novější. Já začínat stavět stroj, tak bych bral hned.

ota

Re: Motor Deutz

#2631 Nový příspěvek od ota »

Ahoj něco podobnýho mám v ještěrce. 4 válec vzducháč Deutz. Ještěrka je z roku 1978 a motor jede jak drak. Když jsem to dovlekl dom, motor nefunkční. Sehnal jsem si noví trysky Český za pár Korun, misto Bosch která vyšla cosi kolem 1200 Kč! Seřídil na budíku, na Kardane.cz objednal za 650 Kč podávací čerpadlo. Chytá to v zimě na startovací vozík na otočení i v mrazeh. Teď v létě tam mám starou beterku sem tam ji dobiju a přijdu a na brk to jde. Jo trochu to hází do přepadu a čudí tam. Ventyly jsem tedy dělal. No na to že to 10 let stálo je motor slušnej. Mám ještě jeden do rezery. Byl k ještěrce za 4000 Kč. Tak jsem ho vzal. Kámoš mechanik povídal, když bude mít olej a trochu údržby, bude tady dýl než já! Teď právě chci vyměnit olej a filtr v motoru. Musím filtr sehnat. Ale naftovej jsem koupil běžně v agroprodejně podle označení.
Jo ten můj má cosi kolem 2800 obsah. Je to docela buřtík, ale trošku málootáčkovej. Ale ještěrku vodí slušně.

Mílap

#2632 Nový příspěvek od Mílap »

Pěkný den,
Můžu doporučit http://www.ekopron-metal.cz/#utm_source ... .cz-678214
Byl jsem na Jarošovské v JH a v Okrouhlé Radouni, v obou volný výběr, v O.Radouni pohyb jenom v autovestě (i půjčí). Prodávají oficiálně s dokladem 10,-/kg +DPH. Další sběrna kde prodávají je v areálu u autobusového nádraží v JH.

bastlir

#2633 Nový příspěvek od bastlir »

Sedlčany u koleji- rám na Supra - ten masivnější, bez držáků..škoda, že ho nepotřebuju :D

filip

#2634 Nový příspěvek od filip »

No dnes jsem v mém oblíbeném obchodě taky koukl co tam lidi vozí za papíry. Odnesl jsem si osm dílů velkého zeměpisu josefa basla, vydané ještě za císařpána..
4011, 25 A, Zebra, Prcek

ota

#2635 Nový příspěvek od ota »

Já byl dneska v Kolíně za traťí směrem na Starej Kolín. V boudě tři maníci. A hned mě mordovali. Pojď si kouknout co tu všechno je! Támhle soustruh, vedle bruska nakulato, lis, kompresor, vercajk k mašinám. Tuhle trubky, traverzy, plechy. Chodil jsem sem tam a koukal. A že tahle bandaska ke kompresoru by se štymoval. Ále stála by hodně, prej je to kus železa. Soustruh nějaká TOS 60 točnej zgarbák velkej. Nože 30x30 a vejš. Frézy obroušený ohlodky. No nic jsem neměl. Chlápci prej a to půjdeš s prázdnou? No co už, mám doma krámů mrtě a zrovna se mi nic nepasuje. A tak že tady ještě mají elektromotory s převodovkama a nerez věci. No nevybral jsem si tam nic. :vysmech: Prej přeci tě musíme na něco ukecat! No neukecali, věcí haldy, ale zrovna jsem nic nescháněl přímo.

vitex

#2636 Nový příspěvek od vitex »

A foťák jsi neměl?

kenybz

#2637 Nový příspěvek od kenybz »

oto to chceš říct žes i vydělal a nepřiplácel?

ota

#2638 Nový příspěvek od ota »

Měl jsem mobil. Ale jsem hledal lakovnu, o které mi řekl známej a nikdo o ní nevěděl. Zajel jsem asi do 4 firem a nikdo nevěděl o lakovně na komaxit. A právě v tom kovošrotě to byla poslední možnost. Za ním už je jen prázdna fabryka a pole. Tak jsem tam zajel naposledy a o lakovnmě nevěděli ale věděli co kde mají. Jenže oni násobí x 10 a i x11 a za motory x20 a nerez x40. Akorát tam měli asi 8 plnejch koleček z ještěrky a na ně jsem se nezeptal a doma ve škéce se mi rozleželo, že jsem se měl zeptat když jsem strkal bandasku 300 l z kompresoru a ona měla zarezlí a zkurvený ožvejkaný kolečka jak pěťikoruny velký. Kurva na těch ještěrkovejch by to drandila po mejch cestičkách!
No a za tu bendasku ke kompresoru chtěli 11 000 Kč prej to je kus železa. Ale muselo by se na ní ještě zabrat aby byla k něčemu, pár věcí na ní chybělo.
Měli tam i Orlík bandasku na 80 l a někdo ji vzal drapákem a chdinka byla zmačkaná. Tu mi nabízeli taky, ale co s tím? Pro mě malí.
To Kenybz, neměl jsem nic. Byla to akce do neznáma. Nevezl jsem sebou nic do kovošrotu, ale jsem ani nic nekoupil. Což je co říct, držel jsem se zuby nehty!

kenybz

#2639 Nový příspěvek od kenybz »

a co ta bruska na kulato co to bylo zač? aspoň sebrat přírubu na kotouč jestli tam byla

ota

#2640 Nový příspěvek od ota »

Byla to TOS celkem vypadala kloudně. Je pod střechou a napajcovaná kolomazí, aby nerezla. Jenže oni to mají jako celek. Samotné díly ne. Koukal jsem, že tam byla i nějaká k ní asi bedna s verglem vedle. Ono oči jezdí a jezdí a nesledují to pořádně. Však víš mrtě verglů všude a nevíš na co koukat dřív. :smich: Nabízeli mi ČKD kompresor protože jsme se bavili o tý bandasce a pískování. Jenže to byl ten hovadskej s motorem jako svět. Měli tam dva, jeden bez motoru a trochu ho trknul drapák po letech. Za ty mašiny nevím co by chtěli, neptal jsem se. Ale byl jsem tam prvně a dědkové byli ukecaní a hned všechno nabízeli. To je ten velikej šroťák, jak kloudný věci vybírají a dávají sem a pak to prodávají. Mrtě matroše jako traverzy, trubky, roxory, jekly a tak. Tohle je pod střechou taky plno toho. Ale nože velký, frézy HSS jen pár plátkovejch asi tak 250 mm průměr tam bylo. Jinak všechno broušený už ohlodky. Víceméně me tam nic nezaujalo, netrefilo do nosu.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“