Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj, no jestli není placu pro budoucí klobásky tak já se vobětuju a udělám si výlet do Chvaletic do firmy! Jezdím přez Vaší vesničku vždycky. Plácnul bych tři věci jednou ranou! Ale chtělo by to o víkendu, pak zavřou po víkendu ten nadjezd v Hoře a budu jezdit asi na Čáslav.
Pomohl bych Ti s uskladněním čerstvých klobás, stavil bych se ve firmě pro nějakou práci a nakonec bych si u kolegy vyzvedl letní gumáky na auto co u něj mám od podzima domluvený, že si je vezmu.
No parádní využití jedné cesty no ne?
Pomohl bych Ti s uskladněním čerstvých klobás, stavil bych se ve firmě pro nějakou práci a nakonec bych si u kolegy vyzvedl letní gumáky na auto co u něj mám od podzima domluvený, že si je vezmu.
No parádní využití jedné cesty no ne?
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Už jsi 3tí oni se vejdou do toho mrazáku
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Plnička - http://kuchyne-jidelna.cz/plnicky-kloba ... -pist.html konečně vyzkoušena a je s ní fakt radost dělat za ty prachy to opravdu stálo-nelituju.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Mám dotaz, teď trochu odbočíme od klobás a uzného, ale zajímalo by mě zda zde někdo udil kuřecí čtvrtky, stehna? Měli jste to naložené? Jak dlouho? Jaká chuť? Díky
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já dělám v udírně kuře pravidelně. Vcelku. Jde tam vždy na oběd příštího dne, když udíme makrely. Makrely nechávám 4 hodiny a kuře 8 hodin. V udírně mám teploměr na dvířkách, topím do 90 st. Kuře klasika olej, bylinky, paprika, česnek, potřít 1-2dny předem.To samé ryby, tam ještě pomelu kmín. Kuře je krásně šťavnaté, většinou celé přes noc na oběd nevydrží.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
O makrelách jsem uvažoval, má jejich uzení nějaký háček? Normálně bych se bál je nechat naložené více než pár hodin v lednici…
Pivo je moje palivo.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Není ryba jako ryba, některý jsou jak bláto. Mě se osvědčily nekuchané. Mám v sousední vesnici řeznictví, kde je vedou. 59 Kč/kg. Dovezu, cca 3 hodiny, jak povolí vykuchnu, vydloubnu oči, umyju a hned lednice, plech a igelit okolo. V hrnku do oleje cca 3 stroužky, mletý kmín, sůl, a dávám koření, co zrovna je. Majoránka, petržel, libeček, je to nakonec jedno, co komu jde. Případně stačí sůl a česnek. Na druhý, max. třetí den věsím za hlavy do udírny na háček. Otvory po očích.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj zkousel ste nekdo udit kralika? Letos se mam to celkem pomnozilo tak jsem si rikal jak by takovej ocouzenej kralik chutnal
-
- Příspěvky: 719
- Registrován: stř črc 05, 2017 8:24 am
- Bydliště: Nový Jičín
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Uzený králík je moc dobrý, ale musí se sníst hned jak se vytáhne z udírny, ještě teplý. Pak to dost tuhne...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Jeste bych mel jednu otazku jak korenite klobasy? Delali jsme klobasy cca 3x na zkousku takze zacatecnici nekde sem tady vycetl plus minus recept maso sem pokrajel ma kousky ty nasolil veprove hovezi zvlast... Nechal odpocivat cca 3-4 dny a pak sem to pomlel hovezi na jemnou sajbu 2x pridal koreni promichal veprove na hrubou sajbu promichal s hovezim pridal vodu od oka... Naplnit streva a vyudil klobasy byly fajn jen nektera byla vic slana nektera min... Napadlo me jestli by nebylo lepsi to hned semlet a nasolit a okorenit pomlete a nechat ty 3-4 dny odpocivat a az pak narazit do strev a udit... Dekuji za radu
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Maso na klobásy krájíme na kousky 1- 2 cm nasolíme 2 dkg a načesnekujeme 2-3 dkg na kg masa a necháme v chladu odležet i týden, navážíme koření, promícháme, přídáme ledovou vodu, vyprátujeme tzn. vymícháme až se voda ztratí, plníme do střev.Druhý den udíme na nižší teplotu kolem 60-70 st. 8- 10 hodin až tzv chrastí.Větší množství se mele, mi děláme kolem 10 kg.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Aha takze kdyz maso krajis na 1-2cm tak uz potom nemeles? Pripadne kdyz mas vic masa nekrajis semeles nasolis a nechas odlezet? Jestli jsem to tedy dopre pochopil
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Dělám klobásy jen pro sebe, krájím.Řeznické něbo větší množství se mele, ale je potřeba být na to zařízen mlýnek , šajby , narážečka.My to narážíme na robotu a krájíme maso nožem, do robotu nedáme šajbu s otvory 1 cm . U nás když byla zabijačka se mlelo jen do jitrnic, ostatní se krájelo i sádlo!!!