NEHODY TRAKTORÚ
Re: NEHODY TRAKTORÚ
hele neviem jak je to teraz aktualne, ale pred 5r ked som mal 18 som mohol robit okamzite C+E, teda aj som spravil nebolo tam ziadne vekove obmedzenie .... cize mi stacilo mozno nejaku tachometrovu kartu alebo co ja viem co za drobnosti a mozem valit s kamionom kam by som chcel...
Potřebuješ ještě profesák!!!
ja sa nikam nechystam, takze nic nepotrebujem ale profesak nebude ohraniceny vekom nie? ani neviem zeby u nas nieco take bolo, ani gugle mi moc nepomohol
mam doklad od psychologa, potrebujem este zdravotnu karticku( tam som to zatial neriesil, este chodim k pediatricke a ta o tom nemala ani paru) a dalej neviem o nicom potrebnom, aspon u nas... rad sa poucim
mam doklad od psychologa, potrebujem este zdravotnu karticku( tam som to zatial neriesil, este chodim k pediatricke a ta o tom nemala ani paru) a dalej neviem o nicom potrebnom, aspon u nas... rad sa poucim
- Marcel2107
U vás tato kravina neni potřeba. Ale tady, tě za volant nepustěj ( nad 7,5t ) Znamená to 140 hodin školení pokud je ti nad 21 let, nebo 280 hodin pokud je tí mín jak 21 let
Aj u nás to platí! Bratranec robí vodiča v pekárňach a profesijne karty si robili všetci mynuli rok hneď po Vianociach! A to majú dodavky od 3,5t! A tato kraviná platí v celej EU!
- Marcel2107
Tak to se omlouvam za špatnou informaci.
zaujimave, jak sa to konkretne u nas vola? nech si to nastudujem
http://www.kkv.sk/ To je stránka Ministerstva dopravy a je to kvalifikačná karta vodiča, ale viac bi mali vedieť profesionálny vodiči! Aj kvôli tomu som si pred troma rokmi rozširoval vodičak len o skupinu T.
jasne o karte vodica som pocul ale neviem jak presne to funguje mozme to tu ale uzavriet, vdaka za odkaz
KKV je niečo podobné ako profesák v ČR. Bez KKV môžeš šoférovať, pre vlastnú potrebu, alebo pracovne, ak šoférovanie nie je tvojou hlavnou pracovnou náplňou.feki píše:jasne o karte vodica som pocul ale neviem jak presne to funguje mozme to tu ale uzavriet, vdaka za odkaz
vdaka, aspon ze tak
Ja mám starú Aviu, súkromne len pre vlastnú potrebu ale musím mať všetko ako keby som jazdil s kamionom teda policajti to vždy odomna pytali tak som si to urobil.
ja som dostal v lete riadnu buzeraciu lebo som nemal nic ale rozumnejsieho policajta som nevidel, vysvetlil mi este aj co vsetko musim mat, ale o karte vodica nehovoril nic nejak, mozno len zabudol ... dostal som len 20eur pokutu za prepadnute stk a emisnu a samozrejme musel zobrat tp, ale dal docasny
-