Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ivkej

Re: Motorové pily

#3061 Nový příspěvek od ivkej »

Lesa píše:Jimmy, to nemá nic společného se zapalováním. Pokud je svíčka mokrá: netěsní hliníkové víčko (záslepka) kanálků pod regulační membránou, nebo je kutilsky vyhnutý koník jehly, v horším případě je přihryzlá (zjistíš po sundání výfuku). Pokud je svíčka suchá, znamená to moc vzduchu nebo málo paliva. Moc vzduchu: netěsné hrdlo sání, připadně chybějící rozpěrka pod karburátorem, špatné gufera, uvolněné nebo prasklé víko klikové skříně. Málo paliva: ucpaný koš, prasklá BA hadička, ucpaný zavzdušňovací ventilek do nádrže, vyglajdaná dopravní membrána čerpadla, vytahaná nebo tvrdá regulační membrána. To všechno za předpokladu čistých mřížek výfuku a správné pořadí těsnění a membrán. (těsnění fungují zároveň jako vymezovací podložky).

Ahoj Lesa. Mal by som obdobný problém s karburátorom. Po štarte na sýtič píla chvíľu ide, no po čase dobehne na chudobnú zmes až vypne. Membrány nové, ihla aj s koníkom a pružnkou nová, novo pretesnené a prekontrolované. Výmena karburátora potvrdila, že to karburátor naozaj robí. Keďže bol iba zapožičaný, snažím sa zistiť, kde je chyba, no po výmene spomínaných častí sa stále nič nezmenilo... vymenené aj sitko v karburátore. Nedá sa prudšie pridať plyn, nejde to ani doladiť. Proste niekedy dáva prebytok zmesi, čo vidno špliechaním paliva v saní(bez filtra) a inokedy zasa píla zdochne (podľa zvuku na chudobnú zmes)

Vedel by si mi poradiť, kde môže byť zakopaný pes?
Ďakujem
„Čím viac spoznávam ľudí, tým viac milujem svoje psy.“ (A.H.)

Deane7

#3062 Nový příspěvek od Deane7 »

Nakoniec som zavolal do uvedeného servisu a pán mi povedal aby som po odpálení hneď zasunul páčku sýtiča, no začal som studenú štartovať celkom bez sýtiča a píla ide jak víno.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

padesátka

#3063 Nový příspěvek od padesátka »

Člověče přečetl sis vůbec návod k obsluze???Když jsem to včera čet tak mně to hned napadlo,ale nechtěl jsem to sem psát--takhle se startuje každá pila tos nevěděl?

tomkraken

#3064 Nový příspěvek od tomkraken »

A pak nemá být mraky úrazů a průserů. každej lojza si koupí pilu a jdu na to, vždyť jsem to viděl a nic na tom není.
Když si ani neumíš přečíst návod a něco o práci s pilou tak ji radši rychle prodej a nech si to udělat od někoho kdo to umí.

Peter768

#3065 Nový příspěvek od Peter768 »

Čítať návod je teoreticky posledná možnosť keď niečo nejde. Stáva sa. :(

Deane7

#3066 Nový příspěvek od Deane7 »

V návode sa píše štartovať s vytiahnutým sýtičom. Takého malého škrátka čo mám doma bez sýtiča nenaštartujem.
A Peter768 má pravdu. Kto by čítal všetky návody?
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Lesa

#3067 Nový příspěvek od Lesa »

Hrdý Čech návody nečte! No, a myslím, že kluci slovenští mají tu hrdost podobnou jako jejich západní sousedi. ;-)

Jinak tady je seznam "toho" co sis pořídil. Vady konstrukce jen co se týká bezpečnosti Ti vyplivne systém RAPEX. Provozní vady najdeš po celém internetu u "spokojených" uživatelů.
Vyrobce zjistíš na alibaba.com. Nepředpokládám, že znám všechny názvy toho stroje, tak alespoň těchhle 57 značek:
Hecht, Husqvarna 395, Einhell, Riwall, Gude, Stenson, Erman, Kraft Delle, Leader, Spirit, GTM, Royal, MKS, Raptor, NAC, Devil, Eurotec, Matrix, Magnum, Texas, Vaiper, Supetec, Steel, Germa, Powermat, Steinmax, Extol, Sthil, Trend, Fieldmann, Fivea, Hurricane, MTD, Kettensage 1935, Bestkraft, Grizzly, O.K., Harde, KSO, Mc Dillen, Villager, GTC, Progarden, Sharks, Graft,Topsun, Lider, Liader, Boomag, Qualcast, Schmitt Fuchs, Fuxtec, Atika, Go/On, Rondy, Powerhaus, Jula, Meec Tools, …….
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater

Lesa

#3068 Nový příspěvek od Lesa »

Ivkeji, nenapsal jsi ani co je to za karb, ani co je to za pilu. Podle popisu ale tipuju, že by to mohla být nějaká zrzule od Elektroluxu nebo AB Sweden. Asi 353, 357 nebo 359. Tam je nejelegantnejší řešení vyměnit karb. Netuším proč, ale karb. odchází s železnou pravidelností do kytek, jako by to bylo plánované. Nevím, jestli za to může chvění, střídání teplot, špatně zvolené materiály...... fakt nevím.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater

ivkej

#3069 Nový příspěvek od ivkej »

Ahoj, je to starsi model hq 340 s karburatorom walbro...
Dneska mi dosla trpezlivost sa s tym babrat a hodil ju do police medzi ostatne vraky. Pravdepodobne tam napasukem starsi funkcny karbec z nejakej 340tky, diely co mam doma do neho doplnim a uvidime kolko to vydrzi... diky za odpoved aj ked je nepotesujuca, ze je na vymenu :vztek:
„Čím viac spoznávam ľudí, tým viac milujem svoje psy.“ (A.H.)

Deane7

#3070 Nový příspěvek od Deane7 »

tomkraken píše:A pak nemá být mraky úrazů a průserů. každej lojza si koupí pilu a jdu na to, vždyť jsem to viděl a nic na tom není.
Když si ani neumíš přečíst návod a něco o práci s pilou tak ji radši rychle prodej a nech si to udělat od někoho kdo to umí.
Ja ale neriesim pracu s pilou, ja som mal problem s nastartovanim. Jak s pilou rezat sa pise v prirucke mladych svistov. Ty ked sadnes za volant ineho auta tak si najskor prestudujes knihu "Jak na to"?

Deane7

#3071 Nový příspěvek od Deane7 »

Lesa píše:Hrdý Čech návody nečte! No, a myslím, že kluci slovenští mají tu hrdost podobnou jako jejich západní sousedi. ;-)

Jinak tady je seznam "toho" co sis pořídil. Vady konstrukce jen co se týká bezpečnosti Ti vyplivne systém RAPEX. Provozní vady najdeš po celém internetu u "spokojených" uživatelů.
Vyrobce zjistíš na alibaba.com. Nepředpokládám, že znám všechny názvy toho stroje, tak alespoň těchhle 57 značek:
Hecht, Husqvarna 395, Einhell, Riwall, Gude, Stenson, Erman, Kraft Delle, Leader, Spirit, GTM, Royal, MKS, Raptor, NAC, Devil, Eurotec, Matrix, Magnum, Texas, Vaiper, Supetec, Steel, Germa, Powermat, Steinmax, Extol, Sthil, Trend, Fieldmann, Fivea, Hurricane, MTD, Kettensage 1935, Bestkraft, Grizzly, O.K., Harde, KSO, Mc Dillen, Villager, GTC, Progarden, Sharks, Graft,Topsun, Lider, Liader, Boomag, Qualcast, Schmitt Fuchs, Fuxtec, Atika, Go/On, Rondy, Powerhaus, Jula, Meec Tools, …….
No pekne si t vymenoval vsetky "znackove" pily s oznacenim "made in EU" vyrobene v chine. Ale tam sa na stejnych linkach vy0rabaju aj znackove veci, hlavne tie "hobby klass". Nielen pily. A kde sa asi vyrabaju "ceske " ETA ? Firma ktora ich vyrabala za bolsevika davno skrachovala, ceska je znacka, vyvoj a v CR je logisticke centrum. Vyrobit si daju do Ciny. Sice je to lepsia kvalita nez to co kupis napr. na www.tinydeal.com ale je to china. Dcera zije v Californii a tam co kupis v0setko je made in china.

DYK

#3072 Nový příspěvek od DYK »

Jenže dnes už nejde ani tak o to, kdo to vyrábí, ale jak je to vyrobeno.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

tomkraken

#3073 Nový příspěvek od tomkraken »

nějaká pila mi prošla rukama protože mně to živý a všechny se startovaly stejně, sytič a jak pila škrtne tak vypnout a nastartovat

Deane7

#3074 Nový příspěvek od Deane7 »

Ja mám doma tú najmenšiu z tých Hecht, také maličké čudo, vyčistil som ňou okolo potoka všelijaké chrastie a slivky čo tam povyrastali a vlastne som sa ňou učil a tá sa dala naštartovať len s vytiahnutym syticom a ked chytila a pridal som plyn tak sa sytic sám vypol. Preto som aj tuto novú chcel štartovať rovnako.

Lesa

#3075 Nový příspěvek od Lesa »

Jak píše Dyk, ono Deane dnes vůbec nejde o to, v které zemi se co vyrábí (to je dané zdroji, cenou pracovní síly, technickým zázemím, ochotou inovovat a přizpůsobovat se konkurenci, poptávce atd.). A jak tak po sobě čtu ten příspěvek, nikde jsem nenarazil na jedinou poznámku o původu. Osobně bezproblémově používám modrý Bosch, který se nestyděl napsat na štítek Made in China ať už na GSRku, GOPu, GROčku, GWS ku nebo Made in Malaysia na GBMku. Nevadí mi Mercedes Made in Espaňol, ve kterém po otevření každého druhého deklíku na mne vykoukne elektronika taky Made in P.R.C. Čtyři roky mi slouží bez problémů až na dvě žárovky, ty ale byly Made in Hungaria.
Vadí mi ale značky a výrobky za kterýma nestojí nic a nikdo, jen černá díra, ve které mizí nemalé pořizovací náklady uživatelů, není za nima zázemí seriozního výrobce, servisních informací, náhradních dílů, vývoje, zodpovědnosti za to co vyrobily a za to, co jejich výrobky svou funkčností nebo nefunkčností způsobily. Na jednu stranu chceme spolehlivý funkční stroj s dlouhou životností, který odvede slušnou práci s minimálníma nákladama, ale na druhou stranu nejsme ochotni akceptovat cenu za tyhle služby a jdem si pořídit stroj, který je nejlevnejší bez ohledu na to, co jsme vlastně původně požadovali, protože stroj je stroj. A pak nám najednou začne vrtat hlavou, proč soused, který má stroj za 10.000 litrů dělá tu práci dvě hodiny a já, který mám taky ten stroj, ale nebyl jsem tak hloupý abych za něj dal deset litrů ale pořídil jsem za 15 stovek, dělám tu samou práci už druhý den, protože napřed nešel nastartovat, potom zůstávala viset brzda, potom mi tekl někde vespod olej a teď zrovna se začal povolovat šroub lišty, protože někdo odrbal závit pro šteft v bloku, který vlastně ani blokem není, protože stěna ve které měl být ten šteft je tak tenká, že ten závit nebylo do čeho říznout.....
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“