Sady, stromy

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Leo

Re: Sady, stromy

#76 Nový příspěvek od Leo »

Sběrač švestek na zemi

V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

JoeF1

#77 Nový příspěvek od JoeF1 »

Zdar. Potreboval bych poradit s vyberem jabloni. Mam to mezi pastviny podel cesty. Samozrejme bych to ochranil proti okusu. Ale nevim jake podnoze a odrudu vybrat. Nechci aby na vetve dosahli ovce ale abych zase ja nemusel lezt moc vysoko. Jablone bych chtel na stridacku letni, podzim zima, jestli je to tak mozne. Dekuji za pomoc

kenybz

#78 Nový příspěvek od kenybz »

ahoj no neporadím ti ale do SZ ti napíšu kontakt na zahradníka kerý ti poradí a aj stromy zašle nadobírku důležité je si dobře rozmyslet co s ovocem budu dělat protože až stromy zaplodí tak to budou metráky jablek další věc je kdy chci mít první úrodu třeba jadernička začne trochu plodit až po 8-10-ti letech jiné stromy zaplodí za 2-3 .... vzhledem k možnému okusu větví budeš muset dát vysokokmeny nebo aspoň polokmeny. Ono nejde jaksi skloubit několik protichůdných požadavků.
Dosáhnout na ovoce a přitom aby na ně nedosáhla zvěř...taky je dobré zauvažovat jestli je nutný pravidelný řez na který třeba nebude čas....
posílám kotakt do SZ

JoeF1

#79 Nový příspěvek od JoeF1 »

diky za odkaz. Asi jsem to napsal trochu zmatene. Jde mi hlavne o to aby na vetve nedosahli ovce. S cesanim si poradim. Dnes jeste zajedu do mistni zem. skoly.

Leo

#80 Nový příspěvek od Leo »

Vyorávač stromků ve školce

Leo

#81 Nový příspěvek od Leo »

Sazeč stromků

chobotek

#82 Nový příspěvek od chobotek »

Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

kenybz

#83 Nový příspěvek od kenybz »

v sobotu jsem sa stavil u kámoša ve starých odrůdách a říkám mu že bych chtěl kůpit broskvu amsdenovu a meruňku co doporučí tak mě vybral a už jsou v zemi..dneska jsem sadil na poli petržel atd a jak jsem šel přez ten sad kua to bude práce/polámané větve na trnkách/ a já nemám vůbec čas je třeba rychle udělat něco jiného a přitom sad taky čekat nebude kua...tak jsem dnes aspoň ostřihal loni nasazané jabloně a 3 hrušně...no plánoval jsem zkulturnit jednu špatným řezem postiženou jabloň no doufám že to stihnu...loni jsem jednu popravil a zdá sa že sa to povedlo

karlik.t

#84 Nový příspěvek od karlik.t »

Kenybzu, pokud je ta jablon jako vrba, tak na to máš čas až do června, já některým lidem co si pletou jablon s vrbou opravuji tyto stromy v létě aby mi nepouštěly tolik vlků, v tu dobu kolem 15.6 se jabloně zabývají zakládáním květních pupenů na další rok, a zároveň propadávají nadbytečná jablka z násady- ČERVNOVY PROPAD- odborně, takže na vyhánění vlků nemají ani pomyšlení. Doporučuji vyzkoušet, je to trochu pracnější ale vyplatí se.

Karlos

kenybz

#85 Nový příspěvek od kenybz »

ahoj ano to vím jenže to je tak husté že dotoho neni vidět jak má strom listy loni jsem to dělal dle rad od kámoša a dopadlo to dobře prostě některé větve jsem nechal celé a vystřihal teda spíš vyřezal vlky na ponechaných větvých strom normálně zaplodil a vydatně.

sychrovak

#86 Nový příspěvek od sychrovak »

Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#87 Nový příspěvek od Antony30011 »

Jaja das ist super video! 8) Ale pokud máš jeden stromek a né sto :D

kenybz

#88 Nový příspěvek od kenybz »

loňská nadůroda totálně poničila trnkový sad a tak ještě loni jsme některé stromy pokáceli a letos je třeba zaříznout vyštíplé větve a ohnuté uřezat a v následujících letech trošku "vychovat" no pujčil jsem si na to pomocníka vyvětvovací pilu s nástavcem a prodlužovacím mezikusem..no je to s tím fuška na té délce to odskakuje a na slabších větvích je řez poskákaný ale nedovedu si to představit dělat ručně je to dobrý pomocník no 2/3 mám za dopoledne hotové...ještě to pak dodělat zbytek střihnout nůžkama a odvézt
Obrázek Obrázek
to odskakování neni problém v pile samotné ale tím že jsou větve dlouhé a tanké tak se to rozkmitá

kenybz

#89 Nový příspěvek od kenybz »

tak jsem to dneska dokončil a v sadu už je to OK no bylo toho celkem 8 vleček a ta na té fotce byla jen z půlky naložená...a na poslední fotce pár polének s rozřezaných pařezů a jednoho stromu... dneska by sa hodil špalíčkovač tak sa to spálí nahromadě až to trochu oschne no mohlo z toho byt teplo v baráku hromada je to řádná :)
Obrázek Obrázek

DAFcif

#90 Nový příspěvek od DAFcif »

8) Pěkně sis máknul! A teď už se jen těšit na novou úrodu! :hvezdicky: :)

Odpovědět

Zpět na „Zahrada“