Brambory
- Ales.
Re: Brambory
No a my tady by sme se nějak domluvili? co myslíte? nemá ho někdo doma? potřebuju na 6 arů..
Všechno je pudová záležitost - buď to pude nebo to nepude ...
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Chápu že moje 2 ary na který sázím cca 40kg sadby mě dává možnost risknout to bez postřiku na plevel, ale 2x jsem už sázel na zoranou louku a s plevelem jsem něměl problém, takže i teď potřetí to střelím bez a stříkat budu plíseň a mandelinku.
Je ale pravda, že jsem hodně nepodcenil kultivaci před výsadbou.
Letos navíc se chystám vyzkoušet takovou "novinku". Jak už jsou brambory vysoké tak tam s Agátou (Agzat) nemůžu, mám tedy nachystaný naviják s elektromotorem a upravený rádlo původně za koně a jak budou natě vyskoý že by je Agáta polámala, projedu to tím. Teda taková je představa, uvídíme jak mě to pujde ...
Je ale pravda, že jsem hodně nepodcenil kultivaci před výsadbou.
Letos navíc se chystám vyzkoušet takovou "novinku". Jak už jsou brambory vysoké tak tam s Agátou (Agzat) nemůžu, mám tedy nachystaný naviják s elektromotorem a upravený rádlo původně za koně a jak budou natě vyskoý že by je Agáta polámala, projedu to tím. Teda taková je představa, uvídíme jak mě to pujde ...
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..
Ale tak u nás není nutné kupovat TITUS 25 WG za 500 euro, ale levný taky není. A Alešu když ho chceš vyzkoušet tak tu cenu taky uneseš. Budeš muset a třeba se s někým podělíš. Je toho na víc jak 1 ha.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
tu menšie balenie ako 100g nemaju a cenu si pozri... to nieje sice ta firme z ktorej to beriem ja ale cenu maju podobnu...http://velkoobchod.agropd.sk/index.php/ ... pesticidy2
asi začnem na tu chemiu chodiť do CZ....http://www.agromanualshop.cz/titus-25-wg-100g/
asi začnem na tu chemiu chodiť do CZ....http://www.agromanualshop.cz/titus-25-wg-100g/
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
tak pozeram na to ako blbec... je to ten istý postrek a rozdiel v cene 900 euro????
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Taky na to čumím. Ve svém posledním příspěvku mám skovaný odkaz na jednoho prodejce. Vybral jsem ho namátkou. Ale na tvém odkazu jsem ten TITUS WG našel a stojí přes tisícovku? To je teda fakt nějaký divný. U vás tedy řádově tisíc euro a u nás řádově 2500 korun. Nechápu. Leda jestli vy už nežijete po novu? Nebo co.
ten čo som ho braval ja tak ho mal za 700 ečiek... To schvalne v pondelok budem volať do CZ a zistim či je to pravda.. hlava mi to nejak nebere....
Ale tak když odmyslíš příponu zkratky měny máte to aji levný A vůbec, kolik pak toasi stojí v Polsku?
zam maju 20g aj zo zmačadlom za 75 zlotých... ale kurz aký je netušim
http://www.sklep.mizar.com.pl/titus-25w ... -5363.html
http://www.sklep.mizar.com.pl/titus-25w ... -5363.html
nedavno som pozeral dokument ako sa všetko robi v číne a falšuje.... žeby v tom bol ten rozdiel v cene???
Něco k tomu titusu prodává se jestli se nepletu 100 g za 2500 kč a potom by kilo bylo za 25000 kč, musel bych se podívat. Pokud tam jsou v porostu odolné plevele na , které sencor nezabírá, teprve potom se používá směs s titusem.
No nestraš, to by v tom musel být jen pudr. 75 zl je zhruba 500. Takže po 20g to vyjde dráž do 100g. Každopádně kdyby se pár lidí domluvilo a rozebrali si to 100g balení mohlo by to být cenově zajímavý. Kdo má jen ar brambor (1000 m2) má to na deset let. Ale zase jestli je to jak píše Kutil, že jen na odolné plevele jinak je to plýtvání a stačí třeba SENCOR pak snad ještě na dýl. Každopádně já určitě do toho nejdu, protože jak jsem psal loni jsem plevel vůbec nestříkal a relativně v pohodě. Stejně, když je rok jako loni máme všichni tak nějak hovno, nebo jako ostatní a když je bramborovej rok máme toho všichni po..... bočnice.cont33 píše:nedavno som pozeral dokument ako sa všetko robi v číne a falšuje.... žeby v tom bol ten rozdiel v cene???
O množství brambor mimo jiné rozhoduje dostatek vláhy u VR v květnu, u R v červnu a PR v červenci. V těchto měsících potřebují brambory dostatek vody, ale na druhé straně hrozí plísně a ty je potřeba stříkat ve výšce porostu 30-40 cm preventivně, než se objeví plíseň na bramborách a infikací porostu uběhne 3 týdny, většina porostů odejde na plíseň a ne ve fiziologické zralosti a snižuje výnos až o 50%!!!!
Ano, to je pravda. Plíseň je třeba stříkat preventivně, až se objeví je pozdě.
-
no,nebudu te drazdit,ale agata narazila,vari jede na uzko radkou dal.....ale jinak kluci,ja mam vzdycky takovou radost,kdyz pripravim ty svoje brambory navsteve k pohosteni a ted vidim,jak si vsichni pomlaskavaj a chvalej je.no chemici,ted na policku spalim orezany vetve ze stromku,at to ma nakou popelovinu,zaoram hnuj za zimu,no a maje se blizej......pujdem na to..serpenton píše: Letos navíc se chystám vyzkoušet takovou "novinku". Jak už jsou brambory vysoké tak tam s Agátou (Agzat) nemůžu, mám tedy nachystaný naviják s elektromotorem a upravený rádlo původně za koně a jak budou natě vyskoý že by je Agáta polámala, projedu to tím. Teda taková je představa, uvídíme jak mě to pujde ...
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí