Česnek
Re: Česnek
Zažloutávání konců lístků rostliny česneku značí co? Nevíte někdo?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Málo si s nima povídáš, tak jim konečky umřou
Všemu česneku žloutnou konce listů, co to způsobuje?
Nejedná se o chorobu. Česnek má teď zvýšenou potřebu dusíku, ale jeho příjem je omezený, proto si potřebné živiny odebírá ze starých listů. Je to odrůdová citlivost, výrazně tu působí stresové faktory (velké sucho, velké mokro, výrazné výkyvy teplot). Přihnojte ledkem vápenatým (15,5 % N) v dávce 1 kg/ar nebo listovým hnojivem se zvýšeným obsahem dusíku (pozor na to, že listová hnojiva obsahující močovinu je nutné aplikovat výhradně večer) a mělo by být po problému. Ledek amonný s vápencem (27,5 % N) je nevhodný. Pokud použijete větší dávku ledku vápenatého, česneku neublížíte, není však spotřebován a hodně se ho vyplaví nebo se jeho účinek projeví až na následující plodině. Lepší je použít dávku menší, ale opakovaně.
- pani-kenybzova
Jo tomu chybí N? To mám to mám Tak dostane porcičku před plečkováním, aby se to zrovna zaprtačilo do země.
Co si sním málo povídám? O čem? Že je soused kokot? To ví!! Leda bych mu nechal předčítat něco z té filosofie? Co? Jenže to by mohlo být do rána po něm.
Jinak díky všem za rychlou akci, lidi zlatý.
Co si sním málo povídám? O čem? Že je soused kokot? To ví!! Leda bych mu nechal předčítat něco z té filosofie? Co? Jenže to by mohlo být do rána po něm.
Jinak díky všem za rychlou akci, lidi zlatý.
No abych se podělil, chtěl jsem česneku přihodit ten dusík, ale byl jsem upozorněn, že jednak některé odrůdy hlavně bílého česneku toto dělají a ve viditelnější míře a pokud to pohnojím dusíkem může se stát, že česnek bude daleko hůř skladovatelný. Prostě brzo začne hnít a tak jsem to vzdal.
Blbost jen mu ten dusik dej par let us cesnek děláme ledek mu neublíží naopak bez dusíku bude poloviční výnos.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Otázka nezkušeného - to se jen koupí nějaké granule a poháže pole?
Pohod to ledkem stylem přiměřené přiměřene a je to
jj, LEDEK, NPK, CERERIT apod., dají se i rozpustná hnojiva jako zálivka nebo listová hnojiva postřikem.
Zkoušel jsem sázet česnek na jaře ale je to mizerie, je to znát že mu ty měsíce chybí - sousedka má na podzim sázený a je úplně někde jinde.
Zkoušel jsem sázet česnek na jaře ale je to mizerie, je to znát že mu ty měsíce chybí - sousedka má na podzim sázený a je úplně někde jinde.
Majitel stavebnice značky "ZETOR" - model Z3011 - M1:1 ( viewtopic.php?f=32&t=43465 )
OSEVAN S03-060 (viewtopic.php?f=7&t=57185&p=821538#p821538)
ISEKI TA235
OSEVAN S03-060 (viewtopic.php?f=7&t=57185&p=821538#p821538)
ISEKI TA235
na rozpustný hnojiva pozor skousel sem mocovinu a ta česneku nesvedci spali ho a to i večer.
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
To žloutnutí listů je hodně rozšíený, taky to mám. Přihnojil jsem Cereritem na cibuloviny a ještě mu přidám Hořkou sůl v kapalné formě.
Netvrdím, že to vyřeší nažloutlé listy ale myslím že mu to obecně prospěje.
Je to odrůda KarelVI, zasazen někdy v první polovině ledna. Fotka je z minulého týdne, teď už vypadá o něco lépe ( po tom přihnojení ).
Netvrdím, že to vyřeší nažloutlé listy ale myslím že mu to obecně prospěje.
Je to odrůda KarelVI, zasazen někdy v první polovině ledna. Fotka je z minulého týdne, teď už vypadá o něco lépe ( po tom přihnojení ).
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..
-
clovece,na tomhle poznatku neco bude!!!na stejnym pozemecku palicak dukat zloutne a nep.namodralej germidour je jak brcal....pozorovani vlastnima vocima.....DYK píše:No abych se podělil, chtěl jsem česneku přihodit ten dusík, ale byl jsem upozorněn, že jednak některé odrůdy hlavně bílého česneku toto dělají a ve viditelnější míře a pokud to pohnojím dusíkem může se stát, že česnek bude daleko hůř skladovatelný. Prostě brzo začne hnít a tak jsem to vzdal.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Já sem dneska koupil celerit, pohodil sem jen menší kus česneku, ten větší sem nestihl. Na celeritu píšou, že se to dá sypat na vše. Sypete to třeba i na brambory, krmnou řepu?
Přitom plošném rozhazování se v této době už asi musí dávat pozor na to, aby kulička hnojiva nezapadla po listu k srdíčku rostliny. Jednak se tam drží voda a rostlinu by to mohlo popálit. Je to teď asi už problém, ale granule jedině na zem.