Česnek
Re: Česnek
z toho si nelam hlavu a plevel už tam nech roman tam taky má trochu plevelu to už nemá cenu do toho lézt a navíc bys mohl poškodit natě a kdyby do toho zapršelo tak by mohl hnit...když vytahám česnek tak to pak projedu rotavátorem a nasadím hořčicu a tu pak posekám sekačku když má asi 25cm
Já vsadím po česneku květák.Francouzské odrůdy Navigator.
Tak jsme dnes také sklidili. Každý svazek má 15ks, váha jednoho svazku v syrovém stavu cca 2,5 kg. Sázeli jsme 3kg a jenom namořili sadbu.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
To se mi stále nedaří zjistit. Sadbu máme přes manželky dědu, který ji kupuje na Lounsku a už je dost zapomnětlivý a vždy mi řekne, že se musí zeptat.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
Ahoj, teda v tomto případě spíše dobrý den, nebylo by možné odkoupit nebo vyměnit rozumné množství toho "neznámého" česneku?stork píše:Odrůdu neznám, je to česnek co sázela ještě moje matka a já jsem měl letos už 72 let. Sázel jsem toho obvykle 1 kybl naloupaného, to jěště když jsme měli prase, teď už jenom 1/2 kybla. Stačí to pro 3 rodiny. Vypěstovat obvykle nebývá problém, kromě loňska, kdy mě asi 20 % vymrzlo, sousedovi to zmrzlo všechno, problém je s uskladněním, aby vydržel do nového, to se nikdy nepodaři, ač jsem zkoušel všechno možné od sklepa po půdu.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ty už máš aji cibulu venku? Mě ještě jediná nelehla a májí se čile k světu.
Jsme jen kousek od sebe a mě leží už nějakou dobu všechna a tak jsem ji vytahal - myšleno cibule.
cibule už ležela proto šla ven je jedno jestli je to v horní dolní a nebo je to o pár záhonků dál třeba u souseda ...jak leží cca 2/3 natí tak ven s ní...sušívám to ve stodole je to vidět na fotkách je tam stín a neni tam zbytečně velké teplo
Tak to je jasný. Jak to lehá není na co čekat. Já zalívám jak pominutej i když na cibulu se snažím nestříkat, ale protože je hned pod mrkví a petrželou, nějakou tu vodu si asi sosne tak se drží. Až dojde její čas tak půjde. Stejně na ni sem tam chodím, neb v kuchyni už jiná není. Zatím se suší česnek a mi teda taky v podstatě na průvanu ve stínu. Na slunku byl jen po zklizni ten den do večera a než na něj došla řada, takže tak nějak více méně neplánovaně. Slunko má teď grády, tak si nemyslím, že je to vhodný, ale to je jen má blbá dedukce, nevím to.
kenybz: pěkná úroda cibule. Mně to taky začalo polehávat, ale zatím moc velká není, tak nevím čím to. Zalévat se prý cibule nemá, tak ji budu muset asi vytahat, těžko už se zvedne.
- pani-kenybzova
festival cesneku
http://www.nivnicka.cz/data/2013/plakat1.pdf
http://www.nivnicka.cz/data/2013/plakat1.pdf
Tak dneska česnek očištěn, svázaný a půjde na půdu se dosušit. Bylo toho tři velký pytle, pěkně velký. Loni to byla katastrofa, všechno bylo maličký a taky brzo hnil.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.