Jak se zbavit mechu na zahradě
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak se zbavit mechu na zahradě
To bych vzal totálkou, zoral a přesel osivem podle toho, nač to chceš využívat.
Na střechy se dává pod hřebenáč kousek měděnýho pásku -tudíš bych tipoval modrou skalici.
Jednou když jsem scháněl tu barvu na dřevo, tak jsem narazil na pána co se tím zaobírá. Rozdělil mi barvy do třech skupin. Levné, střední cesta a drahé. No ta první levná to je třeba Luxol. Ta drahá to si nepamatuju už na název, ale 2,5 kg té barvy stálo 3500 Kč. Tyhle dvě skupiny jsme hned zavrhli. Zůstal střed. A v té byla i ta Belinka. Když jsem s ní natřel první vrstvu na klasické z katru nažezané prkna zděsil jsem se. Válečkem jsem udělal delší tah a byl skoro suchej. No drbal jsem si hlavu co jsem to koupil. No nic naválel jsem to celé a plechovka fuč. Koupil jsem druhou a to už bylo jiný. Už to tak nesálo. No a napotřetí to bylo už v pohodě. Potom jsem natíral podbití. To je hoblované a to byla zase jiná. Nesálo to tolik. No zatím to mám jen pár roků a je to tak jak jsem to natřel.
Co píše Britt silnovrstvá lazura mi nedoporučil. Drží to dobře to jo ale po letech se to rádo loupe a špatně se to potom přetírá. Dělá to chlupy a nový nátěr nezateče tak dobře. Prej se to dřevo tím i hodně uzavře. Doporučil mi právě tenkovrstvé lazury a nebo olejové.
Lodním lakem měli natřený rodiče okna. Jo vydrželo jim to taky dlouho. Ale potom se to začalo loupat a chlupatit. Přetřeli to něčím, zase lakem. Do 5 let to bylo zase hnus. Sehnali nějakýho pána a on jim všechny rámy a křídla opálil a netřel nějakou zase spešl barvou. Ale ten lak opaloval z těch oken celé léto. Příšerná práce. Spodky okem skoro schnilí. Prej to špatně dejchá a když tam zatejká tak ta vlhkost zůstává v dřevu.
Ještě švára natíral plot něčím, plechovka 2,5 kg stála skoro 3000 Kč. A myslím, že už předloni přetíral znovu. A lamentoval, že už by nikdy nedělal dřevěnej plot. Spotřeboval 3 plechovky barvy a povídal, kdyby koupil ten poplastovanej plot, tak by za tu cenu měl už dva a na trvanlivost ten plastovanej bude snad lepší. Taky mám doma na plot připravený plaňky že se jen ohoblujou a přeříznou na půl a až ten plot budu dělat, udělám ho z toho poplastovanýho drátěnýho. Kdo by to natíral a udržoval z dřevěnejch brdlenek!
Co píše Britt silnovrstvá lazura mi nedoporučil. Drží to dobře to jo ale po letech se to rádo loupe a špatně se to potom přetírá. Dělá to chlupy a nový nátěr nezateče tak dobře. Prej se to dřevo tím i hodně uzavře. Doporučil mi právě tenkovrstvé lazury a nebo olejové.
Lodním lakem měli natřený rodiče okna. Jo vydrželo jim to taky dlouho. Ale potom se to začalo loupat a chlupatit. Přetřeli to něčím, zase lakem. Do 5 let to bylo zase hnus. Sehnali nějakýho pána a on jim všechny rámy a křídla opálil a netřel nějakou zase spešl barvou. Ale ten lak opaloval z těch oken celé léto. Příšerná práce. Spodky okem skoro schnilí. Prej to špatně dejchá a když tam zatejká tak ta vlhkost zůstává v dřevu.
Ještě švára natíral plot něčím, plechovka 2,5 kg stála skoro 3000 Kč. A myslím, že už předloni přetíral znovu. A lamentoval, že už by nikdy nedělal dřevěnej plot. Spotřeboval 3 plechovky barvy a povídal, kdyby koupil ten poplastovanej plot, tak by za tu cenu měl už dva a na trvanlivost ten plastovanej bude snad lepší. Taky mám doma na plot připravený plaňky že se jen ohoblujou a přeříznou na půl a až ten plot budu dělat, udělám ho z toho poplastovanýho drátěnýho. Kdo by to natíral a udržoval z dřevěnejch brdlenek!
Je to jen zahrada a tam pár starých ovocných stromu.Antony30011 píše:To bych vzal totálkou, zoral a přesel osivem podle toho, nač to chceš využívat.
Co myslíš tou totálkou?? Popiš mi to nějak at sem v obraze.
Díky.H
"Rider XE 70, MF70 - už nejsou jen VARI."
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
Zorat zvlacet zaset, uvalet. Ale jestli ten mech je nekde na severni strane nebo ve stinu tak nevim na jak dlouho by totalka pomohla. mech taky prej vznika, kdyz se casto seka moc na kratko, nebo vypasa. Je fakt ze misto kde ho ted mam kdyz se sekalo emefkou, tak mechu minimalne, pak rotackou a ted se to spasa a mech se siri.
Díky za upřesnění.
Bude to jen zahrada,staré stromy vykácet, udělat plot k sousedovi cca.40 metru (starý plot se rozpadl) a jinak se tam jen sedí pod stromem a občas opečou buřty jinak není nějaký záměr.
Žádná zvyřata tady nejsou a je fakt,že předchozí majitel to bral vrtulej sekačky až na zem.
Je to na straně na jihovýchod.
Bude to jen zahrada,staré stromy vykácet, udělat plot k sousedovi cca.40 metru (starý plot se rozpadl) a jinak se tam jen sedí pod stromem a občas opečou buřty jinak není nějaký záměr.
Žádná zvyřata tady nejsou a je fakt,že předchozí majitel to bral vrtulej sekačky až na zem.
Je to na straně na jihovýchod.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Totálka - totální neselektivní herbicid. Např roundup, touchdown atd. Je toho mrak. Prostě to stříkneš a všecko zdechne. Mech to bere dobře. Sou i mechstopy a podobně, ale když bys chtěl založit nějakej trávník tak tohle je jistota. Myslím, že tam roste i jinej bordel než mech, ne? Jestli to nechcš intenzivně využívat tak bych pak zasel něco takovýho http://www.oseva-agro.cz/index.php/trav ... kove-smesiHonza_2 píše:Je to jen zahrada a tam pár starých ovocných stromu.Antony30011 píše:To bych vzal totálkou, zoral a přesel osivem podle toho, nač to chceš využívat.
Co myslíš tou totálkou?? Popiš mi to nějak at sem v obraze.
Díky.H
Díky za odkaz.
Zkusím to spalit Randapem a pak oset novou trávu.
Je to i v místě co parkuji auto a motorku,ale to je u silnice a tam je stín a vrstva mechu cca.3.cm tlustá.
Kousek od betonového chodníku jsem to nadzvedl ten mech a odtrhnul bych koláč ve velikosti i podnosu na nadobí.
Ve stínu snad už ani není trava ale jen souvislá vrstva mechu a hlavně kolo septiku.
Vzadu na zahradě je to o trochu lepší,ale neni to nic extra a hlavně pod zarostlýma neprořezávanýma korunami stromu.
Mám obavu,že se mech sekačkou zkrátí a případný déšť mu dodá vláhu a jsem tam co na začátku.
Mech je asi hloupost dávat do kompostu,že by se tam rozložil na kompost???
Na kupu a spalit??
Použit vertikutátor?? Zahrada má 1520 m2.
Zkusím to spalit Randapem a pak oset novou trávu.
Je to i v místě co parkuji auto a motorku,ale to je u silnice a tam je stín a vrstva mechu cca.3.cm tlustá.
Kousek od betonového chodníku jsem to nadzvedl ten mech a odtrhnul bych koláč ve velikosti i podnosu na nadobí.
Ve stínu snad už ani není trava ale jen souvislá vrstva mechu a hlavně kolo septiku.
Vzadu na zahradě je to o trochu lepší,ale neni to nic extra a hlavně pod zarostlýma neprořezávanýma korunami stromu.
Mám obavu,že se mech sekačkou zkrátí a případný déšť mu dodá vláhu a jsem tam co na začátku.
Mech je asi hloupost dávat do kompostu,že by se tam rozložil na kompost???
Na kupu a spalit??
Použit vertikutátor?? Zahrada má 1520 m2.
Naposledy upravil(a) Honza_2 dne pon bře 28, 2016 8:48 pm, celkem upraveno 1 x.
A ne totalni obnova? Zadnej roundup bych si nikam nedal to to radsi budu sekat kosou 10x rocne .))
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to prostě otočil, zaoral.. když je to takle, nemá podle mě cenu to "obnovovat". I kdyby bez herbicidu, prostě založit nove dobrej porost
mastnacek - nejradši bych to vykopal vše a začít od začátku.
Kolem plotu 35m od silnice jsou tuje cca.8m vysoké.
Jen nevim zda na to není nutné povolení od obecního úradu když to není na obecním pozemku a jsou tak vysoké.
(Zelené jsou jen konce větviček a uvnitř jsou suché a plesnivé - sype se zhora kolem kmenu bílá plíseň a dole to je samé suché chvojí.)
Spalit něčim mech na pozemku a vyset novou trávu.
Kolem plotu 35m od silnice jsou tuje cca.8m vysoké.
Jen nevim zda na to není nutné povolení od obecního úradu když to není na obecním pozemku a jsou tak vysoké.
(Zelené jsou jen konce větviček a uvnitř jsou suché a plesnivé - sype se zhora kolem kmenu bílá plíseň a dole to je samé suché chvojí.)
Spalit něčim mech na pozemku a vyset novou trávu.
Nezaorá se ten mech do země a ten neporoste ještě více?? Z toho mám dost obavu.Antony30011 píše:....Já bych to prostě otočil, zaoral.. prostě založit nove dobrej porost
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Dobře zaoranej ne. Ale já osobně bych to prostě udělal i tím herbicidem... To je jistota.
Ahoj, taky jsme měli podobné tuje mezi pozemkama. Potom jsme ten za tujema koupili a odstranili plot. Tuje skoro 6 m vysoký, od zasazení nikdo na ně nechmátnul. Byly to skoro topoly. Uvnitř suché a na koncich zelené. Tak jsme si říkali co s tím. No a jednou v zimě to vyřešil sníh. Napadlo ho těžkého a tuje to polámalo. Zavolali jsme jednomu pánovi do města co má zahradnictví a on si všechno odvezl že z toho dělají věnce. Jen se to vyřezalo a on naložil a odvozil všechno. Potom jsme vytahali kořeny traktorem. Ono to chce ty tuje udržovat stříhat od mala a oni jsou potom hustý a něco snesou. Jinak nemá cenu to potom nějak látovat. Vysadit noví a starat se o ně. Kámoš má tuje roky a pravidelně je stříhá a má je hustý a pěkně zelený a jen do výšky plotu, parádní.
Jak píše Antony30011 stříknul bych to tím Roundupem, nebo podobným přípravkem to je pro jistotu že se zbavíš i jiných plevelů. Nechal předepsanou lhůtu co je na přípravku označeno aby to bylo účinné a založil trávník znovu. Tedy zoral a potom po připravení zasel. Nějakou zátěžovou směsí co bylo v tom odkazu. Hlavně ne luční směs. V té je spousty trav co se na to nehodí. Taky jsem to kdysi poházel na place tím a kurevskej jílek rostl jako z vody a já se ho ne a ne zbavit. Nešel skoro sekat jak se naučil odolávat. Musel být nůž na sekačce jak břitva.
Jinak jestli máš na obecním úřadě mormální osazenstvo tak s tím není problém. Oni často sousedi koukají jak puci když člověk řízne do starého vyhnilého stromu. Ale když si to pro jistotu posvětíš nějakým ohlášením, nemáš potom problém. Když je toho třeba víc tak bych na ten úřad skočil a optal se. Že by Jsi chtěl obnovit přestárlé tuje a upravit kolem nich pozemek. Většinou mi na úřadě řeknou, že je to můj pozemek ať si to upravím. No a když se to trošku sepíše a je tam třeba razítko je to všechno v klidu.
Jak píše Antony30011 stříknul bych to tím Roundupem, nebo podobným přípravkem to je pro jistotu že se zbavíš i jiných plevelů. Nechal předepsanou lhůtu co je na přípravku označeno aby to bylo účinné a založil trávník znovu. Tedy zoral a potom po připravení zasel. Nějakou zátěžovou směsí co bylo v tom odkazu. Hlavně ne luční směs. V té je spousty trav co se na to nehodí. Taky jsem to kdysi poházel na place tím a kurevskej jílek rostl jako z vody a já se ho ne a ne zbavit. Nešel skoro sekat jak se naučil odolávat. Musel být nůž na sekačce jak břitva.
Jinak jestli máš na obecním úřadě mormální osazenstvo tak s tím není problém. Oni často sousedi koukají jak puci když člověk řízne do starého vyhnilého stromu. Ale když si to pro jistotu posvětíš nějakým ohlášením, nemáš potom problém. Když je toho třeba víc tak bych na ten úřad skočil a optal se. Že by Jsi chtěl obnovit přestárlé tuje a upravit kolem nich pozemek. Většinou mi na úřadě řeknou, že je to můj pozemek ať si to upravím. No a když se to trošku sepíše a je tam třeba razítko je to všechno v klidu.