Ořech

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
fikejz

Re: Ořech

#151 Nový příspěvek od fikejz »

Všechny ořechy už obrazily, některé mají i pár nových květů.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

other-side II

#152 Nový příspěvek od other-side II »

listy budou, mají záložní pupeny, chtějí přežít, problém je, že celý ten systém byl od konce února napumpovaný vodou, náš ořech přišel o 5 až 10cm konečky větví, komplet, zmrzlo to, zčernalo, listí už se klube, s květy nepočítám, možná nějaký zapomenutý bude, ale nic co by stálo za řeč

a zrovna ořešák je strom, který se má řezat až po listech, ne v zimě, pak z něj "chrčí" míza jak z děravého potrubí
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.

murár

#153 Nový příspěvek od murár »

Tak toho roku nemám čo zberať pod orechom. Tých pár orechov čo ostali na strome po jarných mrazoch tak si sprivatizoval plch. Tak len listy využiť. V lete som niekde čítal že suché orechové listy použiť ako podstielku sliepkam do hniezd kde znášajú vajíčka. Ale aj na iné účely

https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/ ... f214&ei=26

murár

#154 Nový příspěvek od murár »

Tak toho roku mám asi len štvrť kila orechov. Takú bohatú úrodu som nemal ani sa nepamätám. Niečo bolo na tom orechu čo dozrieva prví a na ostatných nebolo nič. Všetko zničili jarné mrazy. Ešte štastie že z mynulého roku mám +-5kg.
Niečo o vrtivke orechovej.
https://zahrada.pravda.sk/zahrada/clano ... cu-sezonu/

Ursus 73

#155 Nový příspěvek od Ursus 73 »

U nás je orechov dosť, s tým problém nie je. Ale jesť sa nedajú :tyty: . Tá vrtivka.... tej moc chutia 8) . Takže ich v zime, keď trochu oschnú pozbieram a kúrim s nimi v krbovkách v dielničke. Keby bolo na mne, tak orech už dávno spílim :( .
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

Odpovědět

Zpět na „Zahrada“