Zahradní motorová sekačka na trávu
Re: Motorove kosačky a krovinorezy
Tak ma to celkem slušný výkon (přes 4kw)
Je to s pojezdem
Celkem velký sběrný koš
Cena rozumná,co víc si můžeš přát.Tak at´Ti dobře a dlouho slouží.
Je to s pojezdem
Celkem velký sběrný koš
Cena rozumná,co víc si můžeš přát.Tak at´Ti dobře a dlouho slouží.

tak som nakoniec kúpil mot. kosačku MTD P 46B a zatial spokojnosť a plánujem kupit este krovinorez STIHL FS87
Zetor 6748
Dnes jsem se byl u nás v Husqarně cvičně optat, co by stály volnoběžné pastorky na mou sekačku. Cena 253 korun za jeden se mi nezdála tak zlá, ale do každé patří tři kolíčky, přičemž za jeden kus chtějí 110 (!) korun, což už považuju za pokus o loupež za bílého dne... 

Pivo je moje palivo.
co tam dat jehlu z loziska za 3 koruny?
http://www.dimensor.cz/produkty/prumysl ... alecky.htm
uprav si hodnoty respektive míry
http://www.dimensor.cz/produkty/prumysl ... alecky.htm
uprav si hodnoty respektive míry
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
Soused dal dohromady starší sekačku Honda čtyřtakt motor, a tak by se chtěl zeptat, jaký olej dát do motoru a s jakou specifikací.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
API SG, SH, SJ, rozsah 10W 30 nebo 15W 40
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Pro Jižní moravu určitě SAE 15W 40
Díky kluci, vyřídil jsem.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
- Jakub
- Kontaktovat uživatele:
Re: 4T kosačka
Zdarec,
strýc z Německa mi dotáhl sekačku s motorem Tecumseh BVS 143.
Je to čtyřtakt s ventily z boku - rozvod SV. Nejde mi moc vyštelovat, při přidání se jakoby dusí a vynechává, někdy si i prskne do karbeca.
Karburátor je tam Dellorto FHC 20 13 A.
Vypadá to takto (fotky z netu):

nebo takto: http://www.youtube.com/watch?v=YXA3gLdCOxU Už to určitě hodně pamatuje...
Potřeboval bych zjistit, jak se dostanu na ventily (asi tím deklíkem odvětrání klikové skříně), kolik má být ventilová vůle a případně jak seřídit karbec. Je tam ten typ bez balonku.
Nejlepší by byla nějaká servisní příručka.
Dá se na to něco sehnat? Např. molitanový filtr se drobil, vyřízl jsem nový z jemného molitanu, ale kdo ví, jaký to má odpor proudění.
Taky svíčka pozlobila. Není tam kohout benzínu, těsní to pouze jehla plováku. Dostalo se tam smetí a svíčka se utopila, přestala házet. Byla tam strčená Bosch Super W9ECO.
strýc z Německa mi dotáhl sekačku s motorem Tecumseh BVS 143.
Je to čtyřtakt s ventily z boku - rozvod SV. Nejde mi moc vyštelovat, při přidání se jakoby dusí a vynechává, někdy si i prskne do karbeca.
Karburátor je tam Dellorto FHC 20 13 A.
Vypadá to takto (fotky z netu):

nebo takto: http://www.youtube.com/watch?v=YXA3gLdCOxU Už to určitě hodně pamatuje...
Potřeboval bych zjistit, jak se dostanu na ventily (asi tím deklíkem odvětrání klikové skříně), kolik má být ventilová vůle a případně jak seřídit karbec. Je tam ten typ bez balonku.
Nejlepší by byla nějaká servisní příručka.
Dá se na to něco sehnat? Např. molitanový filtr se drobil, vyřízl jsem nový z jemného molitanu, ale kdo ví, jaký to má odpor proudění.
Taky svíčka pozlobila. Není tam kohout benzínu, těsní to pouze jehla plováku. Dostalo se tam smetí a svíčka se utopila, přestala házet. Byla tam strčená Bosch Super W9ECO.
Zetor 25 A, štípač od Biboše s navijákem.
- Jakub
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem zjistil, že zátěžový regulátor spíš nefunguje, než funguje, musí se to korigovat ručně. Ta páčka, co jde z motoru má na osce vůli, to bude možná problém.
Dalo by se to poladit přehakováním a natahováním pružinky nebo se do toho radši nepouštět?
Dalo by se to poladit přehakováním a natahováním pružinky nebo se do toho radši nepouštět?
a nekope ti to trochu při startu?
když se motor dusí a střílí tak asi trefil šutr a je střihlý klínek pod ventilátorem to zkontroluj jako první
sundej ten horní kryt s ručním startérem pak odšrubuj matici co drží tu misku do které zapadají zobáčky startéru a jak to budeš mít dolu tak uvidíš na klínek jestli je pootočený vůči drážce v klikovce to je základ pak možem řešit ostatní vůle v osičce regulátoru nevadí
když se motor dusí a střílí tak asi trefil šutr a je střihlý klínek pod ventilátorem to zkontroluj jako první
sundej ten horní kryt s ručním startérem pak odšrubuj matici co drží tu misku do které zapadají zobáčky startéru a jak to budeš mít dolu tak uvidíš na klínek jestli je pootočený vůči drážce v klikovce to je základ pak možem řešit ostatní vůle v osičce regulátoru nevadí
- Jakub
- Kontaktovat uživatele:
OK, zkusím to. Už jsem to měl sundané, abych zjistil, jestli tam je kladívko nebo bezkontakt, případně jestli se dá poštelovat předstih. Bezkontakt a nedá.
Na ten klínek mě nenapadlo se dívat.
Ale i tak by mě zajímalo, jak se třeba u SV motoru štelují ventily a kolik to má být. Nerád bych to podpálil.
Na karbecu je kromě dorazu volnoběhu jediný šroubek, ale nikdy nevím, co to je, buďto to bývá vzdušník anebo už směs z trysky, takže nevím, jestli doprava chudší směs nebo bohatší směs...
PS:
Při startu nekope a volnoběh zvládá, takže posunutý setrvák a velký předstih - to spíš vypadá na bohatost...
Na ten klínek mě nenapadlo se dívat.
Ale i tak by mě zajímalo, jak se třeba u SV motoru štelují ventily a kolik to má být. Nerád bych to podpálil.
Na karbecu je kromě dorazu volnoběhu jediný šroubek, ale nikdy nevím, co to je, buďto to bývá vzdušník anebo už směs z trysky, takže nevím, jestli doprava chudší směs nebo bohatší směs...
PS:
Při startu nekope a volnoběh zvládá, takže posunutý setrvák a velký předstih - to spíš vypadá na bohatost...
zabrousíš ventily a dřík odbrousíš na brusce u výfukového je vůle 0,2 u sacího 0,15 zrovna včera jsem ukazoval bráchovi jak sa to všecko dělá čul jsem když seká že sekačka nemá výkon říkám to mosí jet jak vřed říkám mu sundej hlavu abys zjistil jestli nemáš podpálené a zakarbonované ventily no byly volné šrouby na hlavě podfukovalo to pod hlavou a výfukový ventil byl lehce podpálený už byl zralý na brusku na ventily no říkal jsem mu aby to zkusil zabrousit a přitom jsem mu to vysvětlil... ten klínek zkontroluj budeš mít jistotu ono někdy neni ani ustřihlý a je jen jakoby natažený a pak je okamžik zážehu trochu posunutý a neseřídíš nic.
jaký máš karburátor? S plovákovou komorou a nebo karbec na nádrži s mebránou?
jaký máš karburátor? S plovákovou komorou a nebo karbec na nádrži s mebránou?
- Jakub
- Kontaktovat uživatele:
Dík, na ty ventily se dostanu až tak za měsíc. K ventilové brusce by byl v JZD přístup, to nebude problém. Jen mi nejde do hlavy, jak se tam nasazují pružiny ventilů, když zavazí vačka u SV, no uvidím sám.
Radši bych teď pořešil tu svíčku a karbec s regulátorem.
Karbec je tam plovákový, Dellorto FHC 20 13 A.
Něco, jako tento: http://www.leboncoin.fr/jardinage/397953177.htm

Radši bych teď pořešil tu svíčku a karbec s regulátorem.
Karbec je tam plovákový, Dellorto FHC 20 13 A.
Něco, jako tento: http://www.leboncoin.fr/jardinage/397953177.htm