Zavlažování, zavlažovací technika atd
Re: Zavlažování, zavlažovací technika atd
Koukal jsem na něj, ale nakonec jsem koupil to větší 3635, tohle 343 se mi zdálo malé a jak je to 2takt, tak to musíš víc honit v otáčkách. Já mám kubíkový kontejner zhruba do 5 minut plný na volnoběh. Zase je s tím velkým nejde zalévat - moc vody.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Urob prepad spat do sania a zalievat tym pojde.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
No nevím, udělá to 30 kubíků za hodinu a jsou tam 2 coulové hadice, takže redukovat to na nějakou zahradní hadici 1/2 nebo 3/4 nebude ideální.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
-
- Kontaktovat uživatele:
no asi vezmu raději to malé čerpadlo, na zalejvání na poli z ibc nádrže postačí. Nepotřebuji velký průtok. Mám ještě čerpadlo k VARI a jedno starý s benzinovým motorem (zatím nefunkční)
Děkuji za postřehy!
Děkuji za postřehy!
ono by to fungovalo můžeš to přiškrtit nebo dát redučák způsobů je víc ničemu to nevadí čerpadlo je stavěno na nějaký tlak a větší tlak z principu prostě nedá i když bude přiškrcené, ale je to neekonomické bo ten motor si za hodinu zebere víc paliva jak malý i když dvoutaktní motůrek s malým čerpadlem
konečně jsem udělal sací potrubí do studny a včera převážel a přečerpával vodu
zkusil jsem aj pustit vodu z IBC přez žlábek mezi řádky brambor, ale je to naprd neni to ve spádu ty řádky ani z jedné strany a tak budu muset naroubovat hadici a pustit to samospádem a potahovat podél řádku no nevím jestli to má smysl ...budu potřebovat 40m hadic mám sice 1/2" ale to sotva poteče zase to pak hnát čerpadlem je taky nahovno a vyloženě kropit natě nechcu nebo to mám normálně postříkat i s natěma až zapadne slunko aby sa nespálily listy?
zkusil jsem aj pustit vodu z IBC přez žlábek mezi řádky brambor, ale je to naprd neni to ve spádu ty řádky ani z jedné strany a tak budu muset naroubovat hadici a pustit to samospádem a potahovat podél řádku no nevím jestli to má smysl ...budu potřebovat 40m hadic mám sice 1/2" ale to sotva poteče zase to pak hnát čerpadlem je taky nahovno a vyloženě kropit natě nechcu nebo to mám normálně postříkat i s natěma až zapadne slunko aby sa nespálily listy?
Chlapi, da se nejak podomacku zmerit, zjistit kvalita vody ze studny? Mame starou po nemcich kopanou, asi 17-18m hlubokou. Mel jsem ji pred lety otevrenou, dolu jsem se neodvazil ale nejaka voda na dne byla. Premejslim ze bych sehnal cerpadlo a zalejval bych s tim aspon zeleninu, mozna i brambory.
na zálivku je to jedno jedině že by byla kontaminovaná olejem nebo chemikáliema
No ja si moc nemyslim ze je to jedno, takovy okurky tvori z vetsiny voda. Koukam po cerpadle na vyvodak za traktor a vsechno to ma dost slabej vytlak, okolo 6-8m. Mel byste nekdo typ na cerpadlo bud na vyvodak nebo i elektricky ktery by zvladlo vytahnout vodu z 17-18m?
jedině ponorné jak v odkaze žádné povrchové čerpadlo ti nenasaje z větší výšky než 10m spíš 8m
důvod je prostý při sací hloubce 10m musí čerpadlo vyvinout absolutní vakuum a víc jak vakuum prostě fyzikálně vytvořit nejde
pak je možné ještě použít čerpadlo s ejektorem
https://cerpadla.heureka.cz/pentax-ap-1 ... e/#section
důvod je prostý při sací hloubce 10m musí čerpadlo vyvinout absolutní vakuum a víc jak vakuum prostě fyzikálně vytvořit nejde
pak je možné ještě použít čerpadlo s ejektorem
https://cerpadla.heureka.cz/pentax-ap-1 ... e/#section
Přesně. Ta takové hloubky jedině Nautila.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Toto čerpadlo dá v reálu 200lt/min a dostříkne asi 10 metrů za použití hadice o světlosti 1" a délce 5 metrů a to musíš mít v úrovni vypouštěcího hrdla IBC kontejneru.Víc si od toho neslibuj.J.Pucera píše:no asi vezmu raději to malé čerpadlo, na zalejvání na poli z ibc nádrže postačí. Nepotřebuji velký průtok. Mám ještě čerpadlo k VARI a jedno starý s benzinovým motorem (zatím nefunkční)
Děkuji za postřehy!
https://cz.hecht.cz/hecht-343-motorove- ... 0wodb_4AwA
Podobnou potvoru používám na zalévání zahrádky.
dej tam pořádnou hadici a pust to volně na zem samospádem..občas potáhneš hadici nebo popojedeš včera jsem to zkoušel pouštět po žlábku ale neni to ono chce to šlauch
Na vývoďák takové čerpadlo neseženeš,možná jo,ale za strašný prachy.Do studny dej kalové čerpadlo s výtlačnou výškou min.60 metrů,abys měl na výstupu alespoň 4 bary a množství 300-400litrů/min.Pozor,každý výrobce uvádí maximální množství na volném výstupu z čerpadla.Jakmile dáš hadici,vznikají velké tlakové ztráty.mastnacek píše:No ja si moc nemyslim ze je to jedno, takovy okurky tvori z vetsiny voda. Koukam po cerpadle na vyvodak za traktor a vsechno to ma dost slabej vytlak, okolo 6-8m. Mel byste nekdo typ na cerpadlo bud na vyvodak nebo i elektricky ktery by zvladlo vytahnout vodu z 17-18m?
Nautila dává malé množství,tuším jen 50lt/min.
A k té hloubce sání:Teoreticky se uvádí maximální sací hloubka 8 metrů,ve skutečnosti je ale 7,5metru-pak dochází k "trhání" vodního sloupce.Ejektor je dobrá věc ale potřebuješ k němu nádrž ze které budeš sát a tlačit vodu do studny a druhou větší hadici,kde bude výtlak.Zbytečně složité.Funkci snad nemusím vysvětlovat-učivo fyziky ZŠ.
Nelekni se ceny ale pokud chceš plnit IBC kontejnery,tak Ti nic jiného nezbývá:
https://www.sigmashop.cz/kalova-cerpadl ... -041-nerez