Česnek

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
PEST

Re: Česnek

#1126 Nový příspěvek od PEST »

nemůžeš brát že náklad sadba je 0...stojí tě přesně to o kolik přijdeš že ji neprodáš...to jsou pak ty počty jestli nechám doma 100kg na sadbu a nebo jí prodám a koupím 100kg certifikovaný a třeba budu mít větší výnos z koupené sadby než ze svojí, takže ve výsledku je třeba i výhodnější tu sadbu koupit...ale to jsou všechno počty a teorie a to co je na zemědělství krásné že to nikdy nedokážeš spočítat pořádně dopředu, protože přijdou kroupy a máš prd...nehledě na to že cena by se měla tak nějak stanovovat podle okolí, jasně at si každý prodá za co chce, ale tím že někdo prodává za málo, kazí cenu ostatním, ono je totiž ohromný rozdíl, to mít jako přivýdělek doma a nebo to jet všechno ofiko poctivě, to jsou pak ty náklady taky trochu jinde...

other-side

#1127 Nový příspěvek od other-side »

IPZ není eko, je to taková míň chemická konvence

můj česnek nepoznal tabletky, postřiky, já to neumím, jednou jsem ho zalil kopřivou a 2x hadicí, takže si ho cením a uvidíme, kolik lidí si ho cení stejně jako já

creative

#1128 Nový příspěvek od creative »

Do cen se plést nebudu, to je každého věc, jestli to a za kolik prodá. Ovšem myslím, že se suchem nemá česnek nic společného, nikdy se nezaléval a nehnojil. Aspoň u nás. Je ve skvělé kondici, bez chorob a točí se pořád dokola.

mastnacek

#1129 Nový příspěvek od mastnacek »

K tem cenam, nekdo psal ze ze prodava za stovku? A to je cesnek uz na uskladneni, vyschlej? Ocistenej od hliny a jen palicky bez nati?

JARDY

#1130 Nový příspěvek od JARDY »

Všude tak zázračné podmínky nemáme,tak to děláme jak nejlépe umíme.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám

other-side

#1131 Nový příspěvek od other-side »

já za 200 očištěnej, bez kořínku a natě, suchej

a vejvar to v mým případě není, zvl když to známí chtějí po tu kilo, tu kilo, ten půl kila, takže než to pak rozvezu, beztak nula nula prd

ota

#1132 Nový příspěvek od ota »

Kluci s tou cenou je to podobné jak u medu. Byl jsem na schůzi včelařů kdysi a tam vystoupil nějakej dědko a že tak chlapi za kolik letos budeme prodávat med? A dědkové začali mudrovat. No měli by jsme všichni držet basu a prodávat ho za 200 Kč/kilo. Někteří vyvalili oč, někteří si mnuli ruce. Pak se nějakej strejko zvednul a tak chlapi tak za kolik, třeba postupně říkejte. No dědkové tedy že za ty 2 stovky, tuhle nějakej 150 a taky že 180. Kývali hlavama a jo, jo to by šlo. No a došla řada na mě. No já že za 100 Kč kilo. Zašumělo to v sále někteří si klepali na hlavu, někteří nadávali. Hovno je vám do toho za kolik ho nechávám. Protože:
Přijde babka ze vsi. V tašce má dvě sklenice na med. A první se ptá: Za kolik ho máš? Tuhle Pepík ho má za 200 Kč. No nepůjdu k němu to je na mě drahý. Tak kolik? No já že za 100 Kč kilo. Babka vyndá ty dvě flašky a jejda to vědět vzala bych si tři i čtyři. Samolit tady máte 4 flašky a ty dvě sklenice mi donesete příště. Babka zaplatí a mne si ruce jak to má levně. No já nebudu boháč z toho. Ale vytočím med, zavolám, nepíšu vzkážu že je med. Do týdne nemám doma ani kilo. Každej si hned dojde, přijede dokud je. Prodal bych ho ještě daleko víc. Přijde kolik liďí, ale nemám. Je pryč. zamlouvají si už na příští rok. Aby se dostalo. Pak jedu kolem Pepíka co ho má za 200 kč/kilo. Na vratech cedule prodám med. A to je už sníh. Má ještě barel plnej. Neprodá ho. No ale nesleví ani Korunu. Já mám medu metráky a včelky si na sebe lehonce vydělají. Nakoupím pro ně cukr na zimu. Každej rok koupím něco na to vytáčení medu. Vše mám v nerezu, elektrickej medomet, nové vybavení, cedníky, nové rámečky, mezistěny, atd. Nepotřebuju na tom vyrazit nesmysl. Ale mít to pro radost a aby se včelky neměly špatně. Uplně v pohodě to vychází.
Takhle nějak to bude i s tím česnekem. Kor třeba na vsi. Taky ho nemáme a kupujem ho.

PEST

#1133 Nový příspěvek od PEST »

Česnek za 100...koupis sadbu cca 250kc/kg, z kila česneku dejme tomu bude 5kg tzn 500kc, zbývá ti tedy 250kc, bez chemie a hnojení když to vezmu a zdanim to tak to není ani dvě hodiny v práci a to tomu česneku věnuje rozhodně víc práce za ten rok. Ale jo ať si to každý prodává jak chce. Jde o to že jakmile to děláte všechno oficiálně a živí vás to, tak to proste levenejs nejde, pokud to má mít i kvalitu.

other-side

#1134 Nový příspěvek od other-side »

jo a za 200,- až do domu, rozvážím to, pač ke mně na venkov si nikdo nepříjde, takže je s tím víc práce než kdybych dělal normální komerci co dělám, i za 200 je to prodělečný v mým případě

moji lidi chtěj tak půl kila, kilo, samej vejvar :)

beztak toho půlku rozdám po rodině

ale netrápí mě to, věčně to tak dělat nepůjde

taky kupuju med za stovku, dal bych víc, soused nechce

když pak vidím ty sklenice u farmáře za 250,-........280,-.......

civilizační pokrok si představuju tak, že je víc a víc dostupnější kvalitnější potravina pro všechny, zatímco mám spíš pocit, že je to obráceně, soudě podle náhražek v jídle a cibule za 40 ze zélandu, na zélandu kupodivu 40kč cibule nestojí, ač je místní

Uhu

#1135 Nový příspěvek od Uhu »

Tak co už sázíte česnek,já už tam mám zatím 6kg

thovt

#1136 Nový příspěvek od thovt »

Je na něj ješte moc teplo, roste mi zapomentý česnek .
Teplota půdy musí být pod 9°C trvale.

creative

#1137 Nový příspěvek od creative »

V takovém teplu ? Co nejpozději.

DYK

#1138 Nový příspěvek od DYK »

Už jsem viděl hraboša ve vaťáku, tak to teplí už moc nebude!!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

vitex

#1139 Nový příspěvek od vitex »

:smich: :smich: :smich: Ty chceš aby mě rupla bránice? :smich: :smich: :smich:

Uhu

#1140 Nový příspěvek od Uhu »

Tak česnek je v zemi,má se ochladitta at tam je,a už může mrznout

Odpovědět

Zpět na „Zahrada“