ve skleníku nedozrályLeo píše:Chtěl jsem se zeptat, jestli vám letos uzrály všechny rajčata na keříčcích? Doma nám zbylo na keříčcích asi polovina neuzrálých velkých plodů, sousedi jsou na tom taky stejně. Přitom to vypadalo tak nadějně, že to uzraje v létě všechno, ale pak najednou to přestalo zrát.
Rajčata
Re: Rajčata
malej traktorista v malým traktoru
taky jich spálil mmráz to samé papryky nestihl jsem je sklidit jinak v tych kýbloch je mám furt a dozrávajů poslední plody
-
uz nikdy se nebudu pokouset tady na jablonecku o rajcata.spatny podnebi a neumim to.hrozne choulostiva rostlinka.ale do polnich okurek salatovek jdu.ty se mi tady darej...
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Skus tú odrodu bejbino, mne ju poradil človek ktorý ich pestuje na Orave a tam teda to podnebie nič moc.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
Nemáme je ve skleníku, ale na zahradě. U nás lidi moc skleníky ani foliovníky nemají, od jara do podzimu je tu teplo, a na sníh se díváme ve zprávách, když ukazují kalamity. Každý rok rajčata vyzrají už v létě, v září prázdné keříky likvidujeme. Letos to ale nějak blbě zrálo, sousedi v okolí jsou na tom stejně.Sadra17 píše:ve skleníku nedozrály
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
sekalsemmalo: Rajčata máš venku nebo ve skleníku, že se jim tak nedaří?
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Rajčata v nepříznivých podmínkách je nejlépe pěstovat v buňkách po čtyrech, kolem je rukávec a čtyři tyčky, rajčata díky teplu rychleji rostou a nastupují do plodnosti a na podzim stačí přikryt před mrazem a dozrají nebo vytrhnout, obrátit kořeny navrch a dát do tepla, některé dozrají některé ne.Je to vynález 40 roků starý klimatizační buňky na rajčata, návod na internetu, rajčata jsou až 3 m vysoká a úroda velká, ale chce to dodržet jak je psáno.
Dnes som v skleníku otrhal všetky paradajky aj papriku lebo v noci bude asi riadna kosa.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
jak jsem jich měl v kýbloch venku tak už jsem je poslední 2 měsíce nezaléval a všecko dozrálo u tej zdi nemrzlo a tak došly...už jsem to aj zbalil jinak napoli to po dešťoch zhnilo nebyl čas to obrat a bylo toho zbytečnš moc...nesmím tolik sadit když to nespotřebujeme
To máš kde takú úrodu?
To je dobrá fotomontáž , vedle chudáčci ve vatě a strom rajčat z jednoho kořenu a všechny stejně červený.....
jak jste natom letos s rajčatama u nás zme neco sklidili a velká část zelených plodů bez sluníčka nezraje a chytá plíseň a tak je to pěkně osypané
-
My jich máme tolik ze už nevíme co s tím. Lečo nadelany ve sklinkach.kečup nadelanej a porad to dozrává. Říkám už nekolikstej rok na sad 4keriky to stačí ale to ne to jich musí met zase 15
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Mne hrozne praskaj. Ale 6l kecupu uz je. Plisen sem letos podchytil ale ten dyst to nici