Topinambur

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Pavel

Re: Topinambury

#46 Nový příspěvek od Pavel »

jo je to peknej plevel

thovt

#47 Nový příspěvek od thovt »

Spíš si je ochutnej , pěstovat se dají jako brambory .
Slízet se dají tak jak brambory nebo se dají obryvat hlízy které dorostou ,dokáží prezimovat.
Mě nechutnájí batáty i topinambura, vyzkoušel jsem si na malém záhonu.
Když nezkusíš nevíš, pýr je horší, jde to rošmělcovat rotavátorem nebo zaorat hlouběji.

milanhb1

#48 Nový příspěvek od milanhb1 »

Pěstuju je už několik let-spíš u mě rostou.
Měl jsem a snad ještě mám bílé i červené ,tak i divočinu ta roste okolo plotu zahrady.
Teď teprve začínají kvézt.A pomalu od spodu na listech se objevují flíčky plísně.
Výška natě při dobré půdě a vyhnojení dva metry i víc.V Keřkově je známej pěstoval na poli ve velkým.Sklízeli to normálně kombajnem na brambory.
Dříve jsme je i jedli,ale brambor je brambor.Poslední dobou nesklízím.To co vyroste,
tak to zelený zkrmím králíkama a hlízy,když se urodí nastrouhám zasyrova slepicím.
Přezimujou normálně v brázdě,ještě nevymrzly,ale ani tady na vysočině už nejsou mrazy
jak za našich mladejch časů.
Milan

Pavel

#49 Nový příspěvek od Pavel »

taky je krmim kralikum a slepicim kdysy sem je branama a rotasem roztahal po zahonech a ted rostou vsude

Deane7

Re: Topinambur

#50 Nový příspěvek od Deane7 »

Tak som sa chcel spýtať kto by mi vedel poslať, no skúsil som googliť a za 10€ 2 kilá z Alegra som objednal bez starosti.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Vedra

#51 Nový příspěvek od Vedra »

Jak píše Pavel nedávat na pole a pod, roztahá se to všude, jedině do záhonu rozdělaného ručně. Lituju, že jsem to dotáh, podvodníci to vychválí ale že člověk nemá enzym na štěpení inulinu a bude ti z toho tak akorát zle už ti neřeknou. Kdo chce jíst nestravitelný polysacharid tak doporučuju piliny, nutričně to vyjde na stejno a bez práce.

chobotek

#52 Nový příspěvek od chobotek »

Některé střevní bakterie jej tráví docela úspěšně a vesele množí. Kdo chce levně krmit laktobacily asi nic lepšího nesežene :D
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Deane7

#53 Nový příspěvek od Deane7 »

Ja som to videl kedysi u nás u lesa na takom poli kde pestujú pre lesnú zver kukuricu a už tam neni ani stopa po nich. Tak asi to nebude také nezničiteľné.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

pavel sk

#54 Nový příspěvek od pavel sk »

U nas tymto bordelom mame zaplienene jedno male pole cca.1,5ha. uz dobrych 15 rokov. Nikto nevie ako sa to tam vzalo :-/ Cokolvek sa tam zasialo, furt tam nic nezišlo. U nas to volame ťuťovka. Kedysi o tom bola aj reportaz vo Farmarska revue. Tam o tom tvrdili ze aky kolvek postrek je neucinny. Jedine mechanicka likvidacia vyorat vykopat vyzbierat.

thovt

#55 Nový příspěvek od thovt »

Vedra: jedině co s toho je meteorismus.

vitex

#56 Nový příspěvek od vitex »

Nic ve zlém,ale nemám odvahu.Jak říká můj kamarád,ani do prdele bych to nestrčil.

Odpovědět

Zpět na „Zahrada“