Zahradní motorová sekačka na trávu

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
olin

Re: Motorove kosačky a krovinorezy

#226 Nový příspěvek od olin »

Dobře si stojí Dolmar, kterej je tak do 1200,-. Pokud chceš ale něco nenáročnýho a lacinýho, tak bych doporučil Hecht. Hecht je sice čína i včetně motorů, ale ty motory jsou dokonale zkopírovaný B&S, nebo Honda a jako celek jsou na úrovni Alka, možná i trochu lepší, ale za poloviční cenu. Jinak ten německej Dolmar je cenově srovnatelnej s čínským Alkem, ale kvalitou o několik levelů výše. Hechty jsou relativně kvalitní (ty z hyper super jim nesahaj ani po kotníky a jsou dražší), ale na rozdíl od Dolmara nemůžeš počítat třeba s kuličkovejma ložiskama v kolech a podobně. Samozřejmě, pokud by jsi pokukoval po tom Hechtu, tak nějaký držáčky na pití, nebo elektrickej start nemá smysl řešit.
Určitě vyloučit značky jalo Partner, Vega, Alko Einhell a podobně, protože tam je buďto nevalná kvalita, nebo v poměru ke kvalitě a propracovanosti přemrštěná cena. Tyhle supermarketový verky prodává pouze design.
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC

mitsubishi
Kontaktovat uživatele:

Re: Travní sekačka

#227 Nový příspěvek od mitsubishi »

Potřebuju nějakou sekačku kolem baráku a nějak se mi úplně nedaří sehnat podle mejch představ. Viděl jsem pěknou sekačku co by mi vyhovovala-nebyl to typickej bekelitovej aušus, kterejch je všude plno. Značka Yard-Man motor Kawasaki, přední kolečka zatáčení a bytelná konstukce, ale nějak toho od týhle značky neni moc k dohledání a motory už do toho taky asi dávaj jiný. Nemáte někdo nějakej typ? Dal bych max 20.tis, podmínky-pojezd, ty přední kolečka, aby byly zatáčení a když to bude mít el. startér, tak dobrý, ale neni to podmínka.

dík
Odtah aut a všeho co má aspoň jedno kolo do 17ookg :-) tel. 6o5 8o4 959

http://www.classic-mercedes.cz

http://picasaweb.google.com/miitsubiish ... 8615610642

DYK

#228 Nový příspěvek od DYK »

Dvacet tisíc je dost. Nevím ale jak s těma otočnejma předníma kolečkama. Kdybych já měl do sekačky vložit tolik peněz, asi bych ještě připlatil a koupil plastovou hondu se startérem a "pádly" na řídítkách měnitelný pojezd. Perfektní pohodlná sekačka kde si měním rychlost pojezdu v závislosti na množství hmoty. Ale teda ty prachy. Jo a ještě může mít spojku pohonu nože a ten nůž nemusí být jen dvoubřitý.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

štěpa

#229 Nový příspěvek od štěpa »

Yard man jsou němci, mají dobrý poctivý věci, dělaj sekačky už 86let. ;-)

Máme hondu s těmi volnými kolečky vepředu, stála asi 22tis před asi 4 lety. Kolečka dobrý, dobře se s tím rejduje a dají se zamknout v přímé poloze. Motor taky dobrej, obecně jdou hondy mnohem lépe než briggsy, nevim proč, ale přijdu po zimě a na zatáhnutí běží. Co ale nefunguje, je právě ten pojezd a konstrukce zadní osy. Má to 3 rychlosti, problém je v průchodu zadních poloos do koleček, je to uloženo v plastových pouzdrech, konstrukčně špatně vyřešený zavěšení koleček, kolečka vlastně nese právě jen poloosa, která by se měla volně otáčet a vzhledem k tomu, že na zadní kolečka je největší zatížení, se to dře moc velkou silou. Od začátku se nedalo se sekačkou couvat, stály zadní kolečka, několikrát reklamováno bez výsledku. Loni jsem musel už nechat vyrobit nový zavěšení koleček u soustružníka, protože začlo přeskakovat ozubení poloosa-kolečko. Díly Bg technik jsou za zcela nesmyslný peníze, za bowden chtěly asi 3tis., celkově přístup hroznej, to bych tedy za sebe nedoporučil.
Další věc je zpracování, všechno křehký plast jen tak sešroubovaný, matky bez podložek, řemen od nože na pojezd- nekrytý celý prostor neustále zacpaný, celkově hodně odbytá věc na to, že jsou praticky nejdražší. :-/

A ještě bych doporučil raději plastový koš než hadrový, hadrový nesmí být vlhký, a i suchý se hned zalepí prachem, a sekačka jednoduše nesbírá.

mitsubishi
Kontaktovat uživatele:

#230 Nový příspěvek od mitsubishi »

plastovou hondu fakt nechci :-) Chci aby ta sekačka byla funkční, nee aby dobře vypadala :-) ty přední kolečka je jedna z věcí kterou bych fakt chtěl. Ten Yard-man se nějak moc nikde nevyskytuje nebo jsem slepej

DYK

#231 Nový příspěvek od DYK »

Rozhodně bych nad Polystrong® / Xenoy® jako na bakelitovou hmotu nepohlížel, ale to je třeba poznat. Pojezd jsem měl na mysli plynule proměnný pojezd SMART Drive® nebo SELECT Drive®, ale jasně, Yard-Man z řady MTD je taky dobrá značka. Zbytek poznáš po koupi.

Britt

#232 Nový příspěvek od Britt »

Honďácký motory jsou dost poruchový. Konkrétně jejich karburátory. Já už to do baráku nechci.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

mitsubishi
Kontaktovat uživatele:

#233 Nový příspěvek od mitsubishi »

jako hondu fakt nechci o tom že je dobrá mě nikdo nepřesvědčí :-)

DYK

#234 Nový příspěvek od DYK »

V pohodě, respektuju že máš vlastní přání a priority.

mitsubishi
Kontaktovat uživatele:

#235 Nový příspěvek od mitsubishi »

Z toho co jsem zatím viděl na netu, nebo na vlastní oči, jsem nic nevybral. :pistol:

Britt

#236 Nový příspěvek od Britt »

Tak se mrkni na Stigu ale bacha i oni používali honďácký motory. Dnes už zase jedou jen BS. Ta moje má sice pojezd ale i bez pojezdu jezdí lehounce jako kočárek. Záběr má tuším 52cm. Fungl nová mě stála 10ku ale vyplatilo se to. Je k tomu mulčovací klín, akorát ta mulčovací kudla je na pytel a koupil jsem klasický rovný nůž. Kdo má tu zkrouceninu brousit.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

olin

#237 Nový příspěvek od olin »

Britt píše:Honďácký motory jsou dost poruchový. Konkrétně jejich karburátory. Já už to do baráku nechci.
Honďáckej karbec ale koupíš na každým druhým eshopu od 200,- do 500,-. Sám jsem loni kupoval na motor Honda GX160 a v číně jsem za něj dával 280,- , což je o stovku a poštovný méně, než u nás. Sekačkový karburace jsou ale ještě lacinější. Jinak na Hondu jsou díly lacinější, než na BS a motory líp táhnou.
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC

fidel12
Kontaktovat uživatele:

#238 Nový příspěvek od fidel12 »

Ahoj , nevíte někdo kde se nechá na netu koupit koš na husqvarnu R 147s .
Zetor 7011
Land Rover Discovery II Td5

Lesa

#239 Nový příspěvek od Lesa »

Skoro všude. Pasuje z některých typů Hechtů, MTD, MTF., AL-Ko, LTS, Ve-Ga ďáblu, Budgetů, Einhelů, Florabestů...... Jsou holt z jedné rodiny a lisovny. Zajdi někam, kde to prodávají, porovnej si to uchycení se svým a máš to vyřešené.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater

Lesa

#240 Nový příspěvek od Lesa »

Olinku, a to pořád ještě porovnáváš OHC s SV? Nebo už jsi objevil i jiné B&S? Třeba Intec, DOV, Power Built, Vanguard, Big Block, Edge, Dura Bore...... Musíš si napřed zjistit co je srovnatelné, to Ti mamka neřekla?
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater

Odpovědět

Zpět na „Zahrada“