Malá vinice
-
Re: Malá vinice
Je to vlnovník révový - živý škůdce (pavouček). Letos už to nezachráníš, myslím, že v tuto chvíli žádný postřik není účinný.
Pro příští rok by jsi měl udělat první postřik v srpnu přípravkem Sanmite případně Nissorun. Na jaře 4% roztokem síry (Sulka). S ní lehce umyj celý keř včetně kmínku. Na jaře se musí uhodnout správná chvíle pro postřik, těsně po počátku rašení a musí být teplo (když to uděláš moc pozdě, spálíš si to)
Pro příští rok by jsi měl udělat první postřik v srpnu přípravkem Sanmite případně Nissorun. Na jaře 4% roztokem síry (Sulka). S ní lehce umyj celý keř včetně kmínku. Na jaře se musí uhodnout správná chvíle pro postřik, těsně po počátku rašení a musí být teplo (když to uděláš moc pozdě, spálíš si to)
OK děkuji,musím si to někde uložit.
vedlejší účinnost na to má i přípravek Masai, jde použít i v letním termínu (myslím že v srpnu) případně Sanmite na jaře po vyrašení.. Jinak sulka těsně před vyrašením.. Ale jsou to poměrně drahé přípravky, šel bych do té sulky..
OK děkuji.
Vinařská mapa Francie
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Aby záda nebolela...
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
taky mě toto čeká, sice nemá pěstování vína v západních čechách tak silnou tradici (řekl bych nulovou), ale třeba budu průkopník
plochu na to mám cca 5-10 řad délka 70m, ovšem, jak to tak vychází, tak orientace východ X západ, což není moc ideální + cca 400m.n.m.
technika, hnůj není problém, odrůdy mám vybrané (na papíře v úkolovníku), "čekám" na povolení oplocení pozemku
trochu jsem se zasekl na opěrné kontrukci, nemám přístup k betonovým sloupkům, takže jsem uvažoval o plotových zinkových, jsou poměrně levné (nové), zvládaj drátky, omezeně vrtání, vydrží, ale nevím jak do země, betonovat se mi moc nechce, tak jsem uvažoval o závrtných patkách, nemám kamení, takže by to aj drželo směr vrtání, pro rekonstrukci vinice po odrození by to mohlo ještě posloužit
co mi poradíte zkušenější?
plochu na to mám cca 5-10 řad délka 70m, ovšem, jak to tak vychází, tak orientace východ X západ, což není moc ideální + cca 400m.n.m.
technika, hnůj není problém, odrůdy mám vybrané (na papíře v úkolovníku), "čekám" na povolení oplocení pozemku
trochu jsem se zasekl na opěrné kontrukci, nemám přístup k betonovým sloupkům, takže jsem uvažoval o plotových zinkových, jsou poměrně levné (nové), zvládaj drátky, omezeně vrtání, vydrží, ale nevím jak do země, betonovat se mi moc nechce, tak jsem uvažoval o závrtných patkách, nemám kamení, takže by to aj drželo směr vrtání, pro rekonstrukci vinice po odrození by to mohlo ještě posloužit
co mi poradíte zkušenější?
Podivej se na plechové sloupky,prodava je tušim ,,oslavan" kamarad si udělal podložku z tvrdeho dřeva a kladivem z žebříku jich za dva dny nacpal do vinohradu asi 60ks. A to je tam dost těžká zem,asi si mákl ale dal to.
koukal jsem na ně, ale sou tak slabý, to se mu to při zatloukání nezohybalo?
Běžně se to zatlačí hydraulikou,přes ten špalek je to makačka ale pokud vím tak krom několika kusu na nich není nic poznat. Kámoš je dost puňťa, tak by to jinak nedělal. A na tlak zhora na kolmo to snese strašně moc.
vlastné stlpiky? cement 400, plastifikátory a 4 armatúry priemer 6mm si dal?
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.