Sady, stromy
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sady, stromy
Pěkně ale pozdě
neni pozdě, úrodu už nescu ani vidět naštěstí jen některé stromy pokvetů tak to nebude tak hrozné teď sa budů stromy věnovat růstu vlků...no nedalo sa nic jiného dělat a tak to pak v dalších letech dotvaruju aby zme sa pak mohli "těšit z úrody" uff jo ta poščaná pilka mě moc pomohla
Tak jak vypadají vaše dorancie po loňském přeplození? U mě je to katastrofa - květů na každým stromu 5 a sem rád že vůbec na haluzách roste listí
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
to ja je mam zas tak vosypany kvetama ze uz ted se mi zda modre...
Švestky nějaký u nás budou, ale hrušek bude asi pět... Za to víno je obsypaný že se to láme už pod květama
Azuritek - Zetor 3011 r. 1962, 2. majitel
MS 07 - kultivátor mountfíld pomlouvaný ale pro mne dobrý pomocník
MS 07 - kultivátor mountfíld pomlouvaný ale pro mne dobrý pomocník
rada sadaře
potřeboval bych poradit ohledně roubování třešně. vím ,že otec bral rouby vždy někdy před vánoci. bohužel při posledních větrných dnech se zlomila naše vynikající starobylá třešeň. proto se chci zeptat když z ní vezmu rouby nyní uchytí se , nebo to nemá cenu ani zkoušet ? potom tam zbyla ještě jedna mladá halůzka - šlo by s ní případně naočkovat plaňku ? díky za zkušenosti
Re: rada sadaře
zeptal jsem se "dědy" sadaře - možné by to bylo , najít míň narašený roub , roubovat na slabou podnož , kopulací nabo na kozí nožku , podnož , ale opravdu prý musí být slabá .
Re: rada sadaře
dík
není za co , dej pak vědět jak to dopadlo
osobně zkušenost - rouby beru v prosinci když nemrzne. Podmínkou je při roubování mít nenarašený neseschlý roub na planou podnož. Nechci strašit ale teď roubovat třešňu podle mě nepude. Samozřejmě to klidně zkus třeba budeš mít štěstí.
Pokud se strom zlomil, dal bych mu ještě šanci jestli nevyraší nějaké letorosty ze spících oček v srpnu a na Vánoce bych je seřezal, dobře schoval, poprosil někoho kdo rutiině roubuje aby to v únoru udělal.
Pokud se strom zlomil, dal bych mu ještě šanci jestli nevyraší nějaké letorosty ze spících oček v srpnu a na Vánoce bych je seřezal, dobře schoval, poprosil někoho kdo rutiině roubuje aby to v únoru udělal.
Mulčovače do sadu
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Potřebuju trochu poradit s třešněma.
Jde o to že mají hrozně moc květů a když třešně dozrajou jsou to takový trsy cca 10-20kusů třešní namačkanejch na sobě tak že ty vnitřní zustanou zelený, a vnější už jsou přezrálý. Je to tak každej rok.
Třešně plodí každej rok jak blázen a rostou, čím víc jim ublížím (olámu větve) tím víc další rok ploděj. Vloni jsem vzal pilu + montážní plošinu a ořezal jsem je z 12 metrů asi na 6m. Vypadaj ohavně dřív to byly krásný koule, teď spíš obří hřiby.
Co s tím aby květy nebyly tak hustý?
Jinak mám bezva vychytávku na červivý třešně - myslím že jsem to viděl kdysi u Podlahy v receptáři - doporučuju:
Ty červi jsou (prej) v zemi kolem stromu a když jsou třešně zelené a začnou žloutnout je to pro ty červy signál aby vylétli a do třešní se zavrtali!
Takže když jsou třešně ještě zelený je třeba roztáhnout pod stromem nějakej žlutej hadr
červi se aktivujou ale do zelený třešně se nezavrtaj - a asi chcípnou.
Než začnou třešně žloutnout rozvěsím po větvích plastovou žlutou folii co se dává nad el. kabel do země do výkopu.
Když to udělám třešně ten rok vůbec nejsou červivý! Když se na to vykašlu - ten rok červavý jsou! Testuju to už cca 10let. Nechám tam folii viset cca 14dní - než třešně začnou červenat.
Jde o to že mají hrozně moc květů a když třešně dozrajou jsou to takový trsy cca 10-20kusů třešní namačkanejch na sobě tak že ty vnitřní zustanou zelený, a vnější už jsou přezrálý. Je to tak každej rok.
Třešně plodí každej rok jak blázen a rostou, čím víc jim ublížím (olámu větve) tím víc další rok ploděj. Vloni jsem vzal pilu + montážní plošinu a ořezal jsem je z 12 metrů asi na 6m. Vypadaj ohavně dřív to byly krásný koule, teď spíš obří hřiby.
Co s tím aby květy nebyly tak hustý?
Jinak mám bezva vychytávku na červivý třešně - myslím že jsem to viděl kdysi u Podlahy v receptáři - doporučuju:
Ty červi jsou (prej) v zemi kolem stromu a když jsou třešně zelené a začnou žloutnout je to pro ty červy signál aby vylétli a do třešní se zavrtali!
Takže když jsou třešně ještě zelený je třeba roztáhnout pod stromem nějakej žlutej hadr
červi se aktivujou ale do zelený třešně se nezavrtaj - a asi chcípnou.
Než začnou třešně žloutnout rozvěsím po větvích plastovou žlutou folii co se dává nad el. kabel do země do výkopu.
Když to udělám třešně ten rok vůbec nejsou červivý! Když se na to vykašlu - ten rok červavý jsou! Testuju to už cca 10let. Nechám tam folii viset cca 14dní - než třešně začnou červenat.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
dávají se i lepové desky u toho nadměrného kvetení neni to náhodou příčina hlubokého zmlazení stromu?
Na červy je ještě jedna finta nasadit rannější odrůdu třešní a ty pak zrají před červama
měl bych otázku ohledně ošetřování a řezu broskvoní a meruněk pár jsem jich nasadil a vypadá to že mají kadeřavost
Na červy je ještě jedna finta nasadit rannější odrůdu třešní a ty pak zrají před červama
měl bych otázku ohledně ošetřování a řezu broskvoní a meruněk pár jsem jich nasadil a vypadá to že mají kadeřavost
ty třešně mám už víc než 30let a hustě kvetou pořád - každej rok i před zmlazením,kenybz píše: nadměrného kvetení neni to náhodou příčina hlubokého zmlazení stromu?
asi je to odrůda, soused má trochu jinou, a ta mu kvete "normálně"
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"