Myslivost

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
other-side

Re: Myslivost

#1066 Nový příspěvek od other-side »

Chucku, ptal jsem se na MS políčka v sadu. Co to znamená MS - to byla má otázka.

Odpověď jsem dostal. Tím to pro mě končí.

Novis

#1067 Nový příspěvek od Novis »

Zdravím, potřebuju radu jak ochránit pole s bramborama proti prasatům :) jsou u nás dost přemnožený a choděj dost blízko k barákům :)

Leo

#1068 Nový příspěvek od Leo »

Kulovnice... :smich: :smich:
Toto se tu řešilo už ve více vláknech, ale zatím tu nikdo nenašel dost účinný způsob, jak prasata odradit od návštěv zahrad a polí.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

j.kubec

#1069 Nový příspěvek od j.kubec »

Zdravím
Přidám také svůj zážitek. Již několik let nám likvidují louku cca 15ha divočáci a myslivci se tomu ještě smějí, jak to stále rovnám, co na tom strávíme času a co tam proteče nafty. Za nájem jsem nic neviděl již mnoho let. Také tvrdili že tam chodí jen pár kusů prasat a že se tam ani nevyplatí chodit střílet. Nevím kolik ji potřebují, viděl jsem jich tam okolo deseti a více kusů. :'(
Tak mě to již naštvalo a pořídil jsem si noční vidění, abych zjistil co se tam v noci vlastně děje. V noci jsem vyrazil si to obejít abych viděl co a jak. Prošel jsem část po cestě a pak to vzal napříč pozemku. Zastavil jsem se tak 20m od silnice, sedl si a sledoval okolí. Po nějakém času zastavilo auto u silnice a za chvíli rána koukám co se děje a a myslivec střílí po lišce. Tak jsem posvítil jako že jsem na louce aby o mě věděl. Za chvíli se ke mě žene a jak si dovoluju být na své louce že zavolá policii a že oni tam loví a čekají na divočáky každou noc. To byl samozřejmě kec, protože den před tím tam zoraly plochu mnoha metrů čtverečných, to co jsem již srovnal poněkolikáté. za chvíli se přihnala další ženská a že tam určitě chci pytlačit, proč jinak bych se tam coural v noci. :shock: . Že se na to můžou vykašlat a že to nechají svému osudu........bla bla... Tak jsem se jim nakonec vysmál ať cajty zavolají a uvidíme. To jim nakonec očividně nevyhovovalo.
Přitom s nima žádná smlouva o pronájmu podepsaná není. A sami si to přifařili k jiné honidbě než se uzavřela smlouva. Tenkrát to někdo od nich vyloženě chtěl a vyběhal si změnu mezi společenstvem, bez našeho vědomí. Pozemek je na hranici tří honideb. Škody jsou už skutečně značné a cokoli rušivého instaluju tak to myslivci odstraní, aby se nerušila zvěř. Z nouze jsem tam v noci čas od času bouchnul i pár petard a zkoušel co se dalo. Už si na tomto pozemku nevím rady co dál.
Na pastvinách u baráku jsme natáhli pevnou ohradu z pletiva a metr zapuštěných sloupů zkombinovanou s el. ohradníkem. Tam to zatím vypadá nadějně. To byl zhruba kilometr ohrad s tím že je to zabezpečená ohrada pro ovce, ale tam to je v tomto rozsahu nereálné a je to jen louka na sušení. Plocha je zrytá často tak že to nejde ani rovnat lučníma branama a jde to jedině válcovat.

Má někdo nápad co se s tím dá dělat???? :pistol:

winch

#1070 Nový příspěvek od winch »

No ak ti tam chodí tolko hladných krkov ako mne, tak dokážu slušne zorať lúku :)
Ak by sa tam odlovil nejaký diviačik, tak tam zopár dní neprídu, a ak by sa odlovil častejšie, tak by tam chodili zriedka, a velmi opatrne. Trochu pomáha prepotené oblečenie zavesené v smere vetra, no iba zopár dní.
Obrázek
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

chuck77

#1071 Nový příspěvek od chuck77 »

pro j.kubec: hm hele máš krapet zmatek v názvosloví. Dovolím si Ti trochu ozřejmit stav věci dle z. 449/2001 Sb.. Každá honitba je uznána v určitých hranicích, které obsahují souvislé honební pozemky ať již členů honebního společenstva anebo pozemků, které jsou tzv. přičleněny..........Pokud jsou Tvé pozemky na hranici, patrně půjde o tzv. přičleněné pozemky a Ty ani nemusíš být členem honebního společenstva. Nájem nemusí vyplácet. Proč?? Páč na valné hromadě konané ZPRAVIDLA jednou za rok se mohly 3/4 hlasů usnést na tom, že nájem bude 0. Ano NULA!!!
S tím nočním viděním bych se radši nikde moc nechlubil........PČR zatím nemá moc jednotný přístup k tomu, jaká pravidla vztahovat na jeho držení.........
Máš možnost jim vykázat vzniklou škodu a pokusit se s něma dohodnout na řešení. Pokud to neklapne, řeší to soud..........

Malý kurz názvosloví:
honební společenstvo (dále jen "HS") =držitel honitby. Tomu "uřad" uznal honitbu a on ji může užívat buď ve vlastní režii anebo ji pronajmout těm níže......
a to: myslivecký spolek (nejčastější uživatel honiteb v ČR) nebo fyzická osoba anebo právnická osoba = uživatelé honitby hospodařící v honitbě dle nájemní smlouvy, kterou uzavřeli s výše uvedeným HS.............mysl. spolky sou většinou personálně shodný s HS a proto sami sobě pronajímají za hubičku a ještě se usnesou ty samí lidé v rámci HS že nebudou platit nájem vlastníků honebních pozemků.jak prostě Watsone :) . Vlastník honebních pozemů nic nedostane a myslivci si tam hospodaří jak za socíku...........
měj se 8) chuck77
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

j.kubec

#1072 Nový příspěvek od j.kubec »

Pokud je mi známo, tak noční vidění je jasně dáno co a jak. Pokud máš noktovizor či termovizi, tak to dost plave na tenkém ledě. Při použití digitální kamery s infra to je zcela legální a nejde proti tomu nic vytknout. To jsem si nastudoval a i prodiskutoval s člověkem od policie co dělá zkušebního komisaře na zbrojáky a i dělá na balistice. Může to být namontováno i na vzduchovce s 16J a je to zcela legální a může se s tím člověk volně pohybovat po lese a pozemcích ve svém vlastnictví. Pochopitelně se s tím nesmí střílet po zvířatech, leda tak po terči či po plechovkách a pod. Montáž termovize či noktovizoru je naopak ilegální a mohlo by to být považováno za nedovolené ozbrojování.
A ano jedná se o přičleněný pozemek do honitby. Ale do jiného okresu a s tím jsem nesouhlasil a i přesto si to tenkrát vymohli přes známé na kraji, jak mě bylo řečeno. Nejraději bych to chtěl dát do jiné honitby protože s těmito "uživately" není domluva a soudit se s nima je na dlouho a na to nemám čas ani chuť. O odškodnění nechtějí ani slyšet a změně do jiné honitby také ne. S uživateli jiné honitby se znám a vím že si tam divočáky efektivně eliminovaly a škody tam téměř nedělají.
Pokud by byla pravda co mě vykládaly, že tam odstřílely divočáků, tak by jich tam ročně odsřelily asi okolo 8. Tomu však nevěřím protože tam jsou stále.
Mám z toho pocit že to je vskutku jak za komančů. Vlastník je nahraný a nic nejde jen se soudit s nejistým výsledkem :pistol:

creative

#1073 Nový příspěvek od creative »

Novis: Jedině el. ohradník.
Mimochodem naše polnosti kolem celé obce má zemědělské družstvo oplocené celé. 3 ks nad sebou vedoucí dráty na kůlech.

j.kubec

#1074 Nový příspěvek od j.kubec »

El. ohradník společně s plotem. U nás přišly na to že samotný ohradník jde prorazit. První se obětuje a schytá jednu či dvě rány než proběhne a zbytek projde v pohodě. S plotem samotným si poradí také, ale oboje najednou už neprojdou. :friends:

chuck77

#1075 Nový příspěvek od chuck77 »

Hm, el ohradník nefunguje
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

winch

#1076 Nový příspěvek od winch »

Toľko hladných krkov musím nachovať, no spln sa blíži, chcelo by to niečo uchmatnúť domov :)
ObrázekObrázekObrázek
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

Adler

#1077 Nový příspěvek od Adler »

Tam naprav velký zátvor a máš je vyřešené během týdne :-D
Mluv moudře, nepřítel naslouchá.

sekalsemmalo

#1078 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

tak jsem zase prohrál ten svůj boj se srnkou.plot přeskočila,na mýho strašáka po dvou měsících pozorování udělala fakáčka a do mrtě mi zase ožrala ty moje ještě v neděli krásné zrající a vypleté jahody.nemáme zase nic.......
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

pětadvacka

#1079 Nový příspěvek od pětadvacka »

Když o srnkách, máte někdo zkušenost (ať jako zemědělec nebo jako myslivec) s http://senosec.czu.cz/? Protože po nějakých 25. letech (tehdy s mf70) jsem měl letos (druhé sečení s "čápem") druhou "nehodu".

creative

Prý myslivci

#1080 Nový příspěvek od creative »

Odpovědět

Zpět na „Koníčci, sběratelství a další zájmy“