Hm, dost tomu nerozumím.....je taková dřina to projít před sečením???? Píšu o hobby zemědělcích s výměrama do pár ha. Profíky neřeším - tak to je MASAKR o kterým se radši nemluví, páč to je hnus k zeblití!!!!!!!! Ale u nás při výměře 0,00000 ha??? Jeden seče, druhý před ním prochází neposečené v dostatečný vzdálenosti kvůli bezpečnosti + pár dní před tím sleduju cvrkot na louce a okolí - pískání srn atp.. Procházením při sečení odladím i čerstvě nakladená srnčata či malý zajíčky. Spíš jde o to, mít někoho k ruce, aby mi to prolozil...........pětadvacka píše:Když o srnkách, máte někdo zkušenost (ať jako zemědělec nebo jako myslivec) s http://senosec.czu.cz/? Protože po nějakých 25. letech (tehdy s mf70) jsem měl letos (druhé sečení s "čápem") druhou "nehodu".
Myslivost
Re: Myslivost
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.
-
Já se jen ptal na zkušenosti s uvedenými stránkami. Kdybych potřeboval poradit, jak to dělat, zeptám se. Nebo budu profík a nebudu to řešit.
Je to webová aplikace, kde se registrují zemědělci i ti, co chtějí pomoct při vyhánění zvěře. V podstatě je to jen místo pro to, aby se evidovali místa a časy sečí a dalo se o tom vědět zemědělcům, že je možnost dát na vědomí zájemcům, že se jede sekat. Pomocníci pak můžou dostat info kdy a kde se seká, ale dnes je to většinou tak naprudko, že se ani nesejdou - seká se od rána do noci..........jede se na to podle počasí anebo když je potřeba "chlapi ještě 150 tun, aby byla jama plná"..........
Projít si to a neřešit aplikace - ta tam za nás nic nevyřeší. Obrovský plus je místní znalost - pokud poznáš těžkou srnu na vysypání tak můžeš tušit kde to srnče bude..........ale psal si že poradit nepotřebuješ............
Projít si to a neřešit aplikace - ta tam za nás nic nevyřeší. Obrovský plus je místní znalost - pokud poznáš těžkou srnu na vysypání tak můžeš tušit kde to srnče bude..........ale psal si že poradit nepotřebuješ............
-
Jaký ty stránky mají účel jsem se taky dočetl. Ale opakuji potřetí: zkušenosti (pokud možno vlastní).
Hm, doubrý bohulibý oumysl, leč nekoreluje s realitou české myslivosti, proto za sebe doporučuji spíše místo virtuálního řešení praktickou činnost v terénu . Předpokládám, že pokud se web stane platformou pro výměnu praktických zkušeností bude to ku prospěchu věci.
My(myslivci) jsme letos 2 před sečením,rozmístnili po louce "strašáky"-ze dřeva udělané T a na to navlečený pytel..při sečení nebyl nalezen usmrcený kus,jiné roky to byl vždy masakr..podstatné "strašáky umístnit max.dva dny před senosečí,jeli déle,zvěř si zvykne a vrátí se do trávy-lucerkypětadvacka píše:Když o srnkách, máte někdo zkušenost (ať jako zemědělec nebo jako myslivec) s http://senosec.czu.cz/? Protože po nějakých 25. letech (tehdy s mf70) jsem měl letos (druhé sečení s "čápem") druhou "nehodu".
Zdravím, u nás jsme použili jako strašáky balonky naplněné heliem a přivázané k porostu, a taky jsme nic posekaného nenašli. Výhoda je, že když to posekají , tak balonek ulítne. Milos.
Hm, zkouší se kdeco. Drony s termovizí, tyče s PIR senzory, termovize na strojích...........pokud bude vůle, tak se každoroční masakr zastaví!!!!!!!!!!!!
Re: Prý myslivci
Nevěřte všemu co je ve zprávách. Je to jen zastírací manévr pro vyšetřování něčeho mnohem většího . Zbraně co jsou na fotce jsou legální a většinou vzduchovky. To bylo vyfocené u sběratele a bývalého myslivce. Skuteční lumpové nemají s myslivostí nic společného. Zásah jsem viděl na vlastní oči a vím i že pytláctví byly jen záminky pro domovní prohlídky .
Hm, pokud jedeš jen ústní formou nezmůžeš nic..........
udělali na té podmítce škodu,nebo už to máš zaseté??
takových stád je tu u Plzně tak 5-6 od 100 do 150ti kusů, s tím polem nemám nic společnýho, jen jsem je vyfotil pač byly blízko, mně dělají škodu třeba v lese na mladých porostech, nebo na jiných výsadbách.....a pak jsem dnes v rádiu slyšel toto:
https://tachovsky.denik.cz/zpravy_regio ... 71028.html
https://tachovsky.denik.cz/zpravy_regio ... 71028.html
Proč se tomu vlastně říká myslivost?Domníval jsem se že to má něco společného s myšlením,mno asi ne.Jsou to dva týdny,co mi prošli nějací honci lesíčkem co vlastním se sousedem.Píšu honci protože si honili maximálně péra.Sem tam nějaká rána pes, 5 chlapů a bába,asi tisková mluvčí.Pozdravím a ptám se kolik už střelili srn...Nic,tak já že co zasadím stromek tak ho obyčejně sežerou.A to jako každý mám s kolíkem a kolem pletivo.Kdysi jsem dával železné trubky bylo to dobré ,než mi je někdo odnesl asi do šrotu.
Tak jsem si posteskl že prostě sežerou v fakt všechno,jako kobylky,včetně polních plodin.Když sem se nadechoval tak tisková mluvčí říká" Srny se teď nestřílí."Pak v klidu odkráčeli přes naši louku do pryč.
Před týdnem jsem setnul takovou malou skoro soušku ,vrch byl ale zelený ,tak jsem ho strčil do rybníčku,třeba bude jako vánoční stromek.No nebude,totálně ožraný.Ze jmelí,co jsem k tomu stříhal ,zbyly jenom klacky.Mno a to ještě není sníh,to potom hupky přes plot a stromky keře pupeny ňam.
Tak jestli se ti myslivci taky někdy zamyslí a střelí něco jiného než nějakého čokla.
Tak jsem si posteskl že prostě sežerou v fakt všechno,jako kobylky,včetně polních plodin.Když sem se nadechoval tak tisková mluvčí říká" Srny se teď nestřílí."Pak v klidu odkráčeli přes naši louku do pryč.
Před týdnem jsem setnul takovou malou skoro soušku ,vrch byl ale zelený ,tak jsem ho strčil do rybníčku,třeba bude jako vánoční stromek.No nebude,totálně ožraný.Ze jmelí,co jsem k tomu stříhal ,zbyly jenom klacky.Mno a to ještě není sníh,to potom hupky přes plot a stromky keře pupeny ňam.
Tak jestli se ti myslivci taky někdy zamyslí a střelí něco jiného než nějakého čokla.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
To je všade stejnaké. První postřílat srny a pak myslivce. Dřív to aspoň redukovali pytláci. Teď na to každý s..e a vypadá to jak vypadá. Každý ovocný stromek když nasadím, tak dám kůl a pletivo a k tomu ještě tři železné tyčky a 180cm vysoké pletivo tak na metr dookola aby sa k něm nedostali. A stejně sem minulý týden našel jeden stromek zlomený a zničený. Pletivo potrhané a dubový kůl tak 8cm tlustý zlomený. To mosel byt srnec jak stodola. Přes rok není slyšet ranu z lesa a při honu sa jim v kůtě krčí jeden napůl scíplý zajíc a dva bažanti. K posedu si dojede na 4kolce a diví sa že zvěř nepřišla.
A pak když vyrazím na seč doleze jeden ožrala co do lesa leze enom na hon a hněte abych mu ty srnčátka neposékl. Tak kurva vem psa a běž si jich vynosit. Mi když zdrhly ovce a udělaly sůsedovi paseku v zahrádce, tak sem mu to mosel zaplatit. Ale když jejich zvěř dělá paseku kde sa dá tak je to v pořádku a nic sa s tým dělat nedá.
A pak když vyrazím na seč doleze jeden ožrala co do lesa leze enom na hon a hněte abych mu ty srnčátka neposékl. Tak kurva vem psa a běž si jich vynosit. Mi když zdrhly ovce a udělaly sůsedovi paseku v zahrádce, tak sem mu to mosel zaplatit. Ale když jejich zvěř dělá paseku kde sa dá tak je to v pořádku a nic sa s tým dělat nedá.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233