jak postupovat při zpevnění dvora
jak postupovat při zpevnění dvora
Poradí mi někdo jak správně postupupovat při zpevnění dvora? Kolik to asi tak vybrat aby se tam dal nasypat kámen, a jestli dát třeba pod kámen geotextilii pak hrubý kámen a na vrh štěrk třeba s prachem. na zámkovku v současný době nemám, ale třeba do budoucna by se dělala, tak jak to nejlíp připravit aby se to nemuselo dělat znova.
díky jindra
díky jindra
kdo si hraje nezlobí
Re: jak postupovat při zpevnění dvora
navrch by stačil zaválcovanej makadam
malej traktorista v malým traktoru
-
Vykopej pláň na cca - 45 až 50 cm, vykopej v ní cca 20 cm drenáž (stačí prům. 63, příp. i 50 mm) a sveď ji někam, kde má možnost trvale odtékat. Zasyp jí čistým štěrkem 8/11, 11/22, 8-16, 16/32 nebo podobný frakce co máte u vás nejlevnější, ale větší než 32 a menší než 4 určitě ne. Jestli máš na pláni měko a mokro, dej geotextilku, pokud možno netkanou, gramáž aspoň 200/m2. Pak dej 30 cm 0/63, zhutnit na 2 vrsty a nahoru dej 0/32 na dorovnaní na požadovanou výšku. Tu 0/32 mej pokud možno vlhkou až lehce zamokřenou, jinač když bude suchá, tak ti jemný částice propadaj při hutnění dolů a bude se to furt ježit. Když to bude vlhky, tak se kamen obalí tim jemným a bude to pěkně zatažený. Výšku tý 0/32 si nech 12 cm pod plánovanou niveletou a v budoucnu se ti tam vejde 8cm zámkovka, nebo 10 cm a vejde se tam 6cm dlažba. Hlavně nedávej nahoru ten makadam, ten se do sebe nezaklíní a pořád by se ti ježil a zlámal by sis na dvoře nohy
Díky, vypadá to na tu geotextilii,protože je tu spíš jíl a ten když se namočí tak aby to časem nelezlo nahoru. Pokud by se mi to povedlo dostatečně zpevnit tak bych pak třeba zámkovku ani nedělal, jen mám strach v zimě s vyhrnováním sněhu. abych ten štěrk nehrnul společně se sněhem.
jinak provoz by na tom dvoře měl být osobák a traktor.
Jindra
jinak provoz by na tom dvoře měl být osobák a traktor.
Jindra
kdo si hraje nezlobí
-
- Kontaktovat uživatele:
No právě to vyhrnování sněhu je problem. Taky zatím nemám na zámkovku, takže se s tim zlobim. Radši to ujezdim osobákem a vyhrnuju až pak. Jinak já vykopal půl metru, nasypal jsem bordel ze zbouranýho baráku, udusal pěchem a navrch 8-16 štěrk. Voda se v tom nedrží ale nejsem teda na jílu. Až našetřim tak štěrk 4-8 a zámkovka asi, ale to bude za dlouho
Ja som dal pod zamkovku 8cm armovaný beton (kari 15x15 x6) + 3 až 5 cm 4-8mm lomový kameň a potom dlažbu.
Počas stavby garáže mi do dvora nacúval 8M3 mixer z betonom a dlažba vydržala
Počas stavby garáže mi do dvora nacúval 8M3 mixer z betonom a dlažba vydržala
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.
Jindro a Geotextílii vyrábějí v Turnově,máš to kousek........nebo až budou stavět u Vás tu dálnici tak ti odmotají....
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
jen tak............ale podstatné bylo řečeno
http://istavitel.cz/clanek/postupy-a-na ... dlazby_120
http://istavitel.cz/clanek/postupy-a-na ... dlazby_120
sychrovak: O DÁLNICI MI ANI NEMLUV, JEDNA SILNICE PŘED BARÁKEM A DRUHÁ ZA BARÁKEM, TEDA DÁLNICE MÁ JÍT BOKEM, ALE NĚJAKEJ CHOREJ MOZEK VYMYSLEL, ŽE ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD JE NEBEZPEČNÝ TAK ŽE SE UDĚLÁ PODJEZD POD TRAŤ, NO A VYMYSLELI TO TAK KRÁSNĚ ŽE TA PŘELOŽKA SILNICE MÁ JÍT ZA NAŠÍ ZAHRADOU.
kdo si hraje nezlobí
- Pepa Brdy
- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsem zajímavou alternativu zatravňovací dlažby-vyřazené plastové palety. Ve Stodě,plzeň-jih je pobočka firmy transform a prodavají je za 50 kč,kus. Po domluvě slezli na 30/kus. Maji je tam v zemi a jezdi po tom renault s podvalem
ZETOR 5645, 4011,DAF 45.250 (možnost přepravy traktorů a strojů do 7t), MAN TGL 12.210, MB Actros 1840,vzv LINDE H25D,2x MF70, JAWA-ČZ175/356, JAWA250/559
- tucnakk
Jindra: Když ti má jít silnice přes zahradu tak to budeš v balíku a zámkovka bude hned.Né vážně- dobrej na dvůr nebo cestu je frézovanej asfalt ze silnice.Ten rozhrneš a udusáš a sluníčko to přes léto krásně spojí,že to je skoro jako asfalt za pár korun.
Taky mám fůrku za 5OO Kč a funguje to,Fatrack ani traktorbagr CASE to nepolámal,záleží na podkladu.
kdyz delam tu plan pod všechno, neměla by byt vyspadovaná k te drenáži? ja jen,ze to tu nezaznelo
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
Asi jo někdo to tu někde psal...........
- Killer Koly
Pepa Brdy: to me celkem zajima. jak jsou ty palety velke? byl by nejaky odkaz?
Ferda Mravenec, práce všeho druhu