Studna - vyčištění

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
omar

Studna - vyčištění

#1 Nový příspěvek od omar »

Zdar ogari,koupily jsme byt aj s nejakejma pozemkama a na nich je studna,dneska jsem ji odevrel a vlezl do ni je cca 7 metru hluboka skruze jsou betonove,ve vnitr spousta dreva , zeleza ,kameni ,cihel........bordelu.To jsem dneska nahrubo uklidil.Studna je desitky let nepouzivana,.Nekolikrat jsem ji dneska vycerpal,pritok je vic nez dostacujici.Mam v planu ji zprovoznit a brat zni pitnou vodu,ale potrebuju nejaky rady.Pristi tyden chcu ji poradne vycistit od bahna a zbytku kameni,cihel........a bordelu,nekolikrat ji vycerpat.Pak uz nevim jak dal,podle meho by to chtelo na dno nejakej drobnej kamen ,ale nevim jakej,pak asi trosku nejake chemie ale nevim jake a kolik.a pak asi donest vzorek na hygienickou stanici.Diky moc za kazdou dobrou radu a informaci.

chobotek

Re: Vyčištění studny

#2 Nový příspěvek od chobotek »

Pro začátek bych to zalil savem. Pořádně, ale s rozumem, abys neochutil i okolní studně. Pokud jsou v tom bakterie, pochcípají. Případné těžké kovy, dusičnany, PCB, atd. tam zůstanou, ale v tom dřevě asi žilo kdeco a savo to zabije. Na dno nic sypat nemusíš, až to vyčistíš, bude voda jako kříšťál. Vybrat co jde, pořádnou kalovku, zvířit to a vyčerpat.
Stejně by mě zajímalo, co to je za chujovinu, zasypávat studně...
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Irčan

#3 Nový příspěvek od Irčan »

stěny -skruže umejt vapkou,postříkat savem a druhej den znova fest umejt
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin

omar

#4 Nový příspěvek od omar »

Díky moc za rady,ceka mne asi docela kus roboty,ale doufam ze se drina nalezite oplati.Sused ma studnu cca 18 metru vzdusnou carou a vodu dle rozboru ma lepsi nez je z vodovodniho radu.

omar

#5 Nový příspěvek od omar »

chobotek: Zasypavani studni je fak silena kravina,ale na tejhle studni se pravdepodobne vyradily predevsim decka,je tam spousta klacku,kousku zeleza ,polystyrenu, kamenu a ulomku cihel.Dokonce jsem tam nasel uz 2 detske plastove lopatky na piskoviste.Par sklenicek teda spis torz sklenicek na vino,cca 5 metru pul coulovej hadice,proste co kde decka nasli a nahazeli tam.Vlezu do studne po žebřu a hrabema to vzdycky poradne zakalim a pak tam dam kalovku ktera ma dule v sani nuz kterej funguje jak mixer,ma Cečkovou hadici a ven lita bahno a kousky kamenu.

Fiataro

#6 Nový příspěvek od Fiataro »

Kdysi si stím zasypávaním studní lidi asi moc hlavu nelámali.Co by se tahali z nějakýma belíkama ze studně,když voda z vodovodního řádu stála,směšních pár halířu........

omar

#7 Nový příspěvek od omar »

A dneska je zase davaj dohromady,man tedka prislo vyuctovani za 3 mnesice bydlime 2 osoby v byte zahradku jsem ani jednou nezalil a chcou za vodny 750kc a od podzima nas pripojej na obecni kanalizaci a cisticku takze bude jeste stocny nas to bude za 3 mnesice vychazet na 1500kc coz suma sumarum je rocne 6 litru ,vlastne by to bylo vic na pristi rok chcu dat dohromady zahradku.Takze radeji vycistim studnu koupim ponorny cerpadlo natahnu trubky coz pocitam +- 10-12 litru za material pracu si udelam sam takze za cca 2 roky je to zaplaceny.

AlexTc

#8 Nový příspěvek od AlexTc »

omar

#9 Nový příspěvek od omar »

SUPEEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRR,diky moc

MILDAZETOR

čištění studně

#10 Nový příspěvek od MILDAZETOR »

Kolegové :friends: nečistí někdo z Vás studně, nebo nenechal si ji vyčistit :prace: odbornou firmou?
Rád bych se dozvěděl více z vašich zkušeností..
Dík za odpověď.

thovt

Re: čištění studně

#11 Nový příspěvek od thovt »

Co potřebuješ vědět, nechal jsem si čistit studnu.

Pavel

#12 Nový příspěvek od Pavel »

delal sem sy to sam studna ma 12,5 metru

honzauta

#13 Nový příspěvek od honzauta »

Taky jsem čistil 7 m, původně celá zasypaná - žena mně dala nůž na krk, když neslíbíš, že budeš hodný, tak vypnu čerpadlo a utopíš se - čistil jsem kdysi dávno na jaře a voda tekla a tekla :typek:

MILDAZETOR

#14 Nový příspěvek od MILDAZETOR »

Mám studnu cca 6m hlubokou, prům. 1m, vody cca 2,5m.
Chtěl jsem to vyčištění nechat udělat firmou- (nabízejí -vyčerpání, vyčištění, vybrání cca 30cm kalu ze dna, oprava spár, dezinfekce (savo), + 30cm nového kačírku) - to nabízejí firmy.

Včera se mi ozval člověk z Valach, abych to nedělal takto (jak firma), jen nechat vytáhnout vodu hasičským čerpadlem nechat propláchnout tlakem studnu i (stávající) kačírek opět vyčerpat a pohodit cca 6ti lopatama nehašenýho vápna, jak prý se to dělalo po staru (vůbec do studny nelezt) a bude to prý OK.

Setkal jste se s tímto někdo?

Chopper

#15 Nový příspěvek od Chopper »

U nás to takle dělaj hasiči. Vycucnou co jde. Properou to proudnicí dno i boky a zase vysajou a takle třeba 5x. Pak tam mrsknou vápno. A za tejden vysajou. Nebo tak nějak...

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“