Studna - vyčištění
Studna - vyčištění
Zdar ogari,koupily jsme byt aj s nejakejma pozemkama a na nich je studna,dneska jsem ji odevrel a vlezl do ni je cca 7 metru hluboka skruze jsou betonove,ve vnitr spousta dreva , zeleza ,kameni ,cihel........bordelu.To jsem dneska nahrubo uklidil.Studna je desitky let nepouzivana,.Nekolikrat jsem ji dneska vycerpal,pritok je vic nez dostacujici.Mam v planu ji zprovoznit a brat zni pitnou vodu,ale potrebuju nejaky rady.Pristi tyden chcu ji poradne vycistit od bahna a zbytku kameni,cihel........a bordelu,nekolikrat ji vycerpat.Pak uz nevim jak dal,podle meho by to chtelo na dno nejakej drobnej kamen ,ale nevim jakej,pak asi trosku nejake chemie ale nevim jake a kolik.a pak asi donest vzorek na hygienickou stanici.Diky moc za kazdou dobrou radu a informaci.
Re: Vyčištění studny
Pro začátek bych to zalil savem. Pořádně, ale s rozumem, abys neochutil i okolní studně. Pokud jsou v tom bakterie, pochcípají. Případné těžké kovy, dusičnany, PCB, atd. tam zůstanou, ale v tom dřevě asi žilo kdeco a savo to zabije. Na dno nic sypat nemusíš, až to vyčistíš, bude voda jako kříšťál. Vybrat co jde, pořádnou kalovku, zvířit to a vyčerpat.
Stejně by mě zajímalo, co to je za chujovinu, zasypávat studně...
Stejně by mě zajímalo, co to je za chujovinu, zasypávat studně...
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
stěny -skruže umejt vapkou,postříkat savem a druhej den znova fest umejt
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
Díky moc za rady,ceka mne asi docela kus roboty,ale doufam ze se drina nalezite oplati.Sused ma studnu cca 18 metru vzdusnou carou a vodu dle rozboru ma lepsi nez je z vodovodniho radu.
chobotek: Zasypavani studni je fak silena kravina,ale na tejhle studni se pravdepodobne vyradily predevsim decka,je tam spousta klacku,kousku zeleza ,polystyrenu, kamenu a ulomku cihel.Dokonce jsem tam nasel uz 2 detske plastove lopatky na piskoviste.Par sklenicek teda spis torz sklenicek na vino,cca 5 metru pul coulovej hadice,proste co kde decka nasli a nahazeli tam.Vlezu do studne po žebřu a hrabema to vzdycky poradne zakalim a pak tam dam kalovku ktera ma dule v sani nuz kterej funguje jak mixer,ma Cečkovou hadici a ven lita bahno a kousky kamenu.
Kdysi si stím zasypávaním studní lidi asi moc hlavu nelámali.Co by se tahali z nějakýma belíkama ze studně,když voda z vodovodního řádu stála,směšních pár halířu........
A dneska je zase davaj dohromady,man tedka prislo vyuctovani za 3 mnesice bydlime 2 osoby v byte zahradku jsem ani jednou nezalil a chcou za vodny 750kc a od podzima nas pripojej na obecni kanalizaci a cisticku takze bude jeste stocny nas to bude za 3 mnesice vychazet na 1500kc coz suma sumarum je rocne 6 litru ,vlastne by to bylo vic na pristi rok chcu dat dohromady zahradku.Takze radeji vycistim studnu koupim ponorny cerpadlo natahnu trubky coz pocitam +- 10-12 litru za material pracu si udelam sam takze za cca 2 roky je to zaplaceny.
SUPEEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRR,diky moc
- MILDAZETOR
čištění studně
Kolegové nečistí někdo z Vás studně, nebo nenechal si ji vyčistit odbornou firmou?
Rád bych se dozvěděl více z vašich zkušeností..
Dík za odpověď.
Rád bych se dozvěděl více z vašich zkušeností..
Dík za odpověď.
Re: čištění studně
Co potřebuješ vědět, nechal jsem si čistit studnu.
delal sem sy to sam studna ma 12,5 metru
Taky jsem čistil 7 m, původně celá zasypaná - žena mně dala nůž na krk, když neslíbíš, že budeš hodný, tak vypnu čerpadlo a utopíš se - čistil jsem kdysi dávno na jaře a voda tekla a tekla
- MILDAZETOR
Mám studnu cca 6m hlubokou, prům. 1m, vody cca 2,5m.
Chtěl jsem to vyčištění nechat udělat firmou- (nabízejí -vyčerpání, vyčištění, vybrání cca 30cm kalu ze dna, oprava spár, dezinfekce (savo), + 30cm nového kačírku) - to nabízejí firmy.
Včera se mi ozval člověk z Valach, abych to nedělal takto (jak firma), jen nechat vytáhnout vodu hasičským čerpadlem nechat propláchnout tlakem studnu i (stávající) kačírek opět vyčerpat a pohodit cca 6ti lopatama nehašenýho vápna, jak prý se to dělalo po staru (vůbec do studny nelezt) a bude to prý OK.
Setkal jste se s tímto někdo?
Chtěl jsem to vyčištění nechat udělat firmou- (nabízejí -vyčerpání, vyčištění, vybrání cca 30cm kalu ze dna, oprava spár, dezinfekce (savo), + 30cm nového kačírku) - to nabízejí firmy.
Včera se mi ozval člověk z Valach, abych to nedělal takto (jak firma), jen nechat vytáhnout vodu hasičským čerpadlem nechat propláchnout tlakem studnu i (stávající) kačírek opět vyčerpat a pohodit cca 6ti lopatama nehašenýho vápna, jak prý se to dělalo po staru (vůbec do studny nelezt) a bude to prý OK.
Setkal jste se s tímto někdo?
U nás to takle dělaj hasiči. Vycucnou co jde. Properou to proudnicí dno i boky a zase vysajou a takle třeba 5x. Pak tam mrsknou vápno. A za tejden vysajou. Nebo tak nějak...