Jakou zvolit výplň vrat - prosím o radu a názor

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
MILDAZETOR

Jakou zvolit výplň vrat - prosím o radu a názor

#1 Nový příspěvek od MILDAZETOR »

Zdravím Vás kolegové a prosím o radu či názor :help: :
Budeme dělat :prace: dvoje dvoukřídlá vrata do dílny (v 3,2 x š 3,4m) a průjezdu (v3,2 x š 3,8m se dvířky v křídle)
Rám bude z uzavřeného profilu (jackl). Do cca 1 - 1,2m od spodu bude výplň plech a pak bych rád dal sklo nebo polikarbonát nebo nějaké použité sklo z plastového okeního křídla a pod. samozřejmě menší tabulky s výztuhama.
Vrata bych chtěl zateplit vatou nebo polišem.

Co nejlépe použít pro zasklení? Sklo, polikarbonát (jaký?), dvojsklo, plexi? Co mi radíte?
Dík za rady a názory, případně za odkaz kde se dá ten i onen materiál sehnat za dobrý peníz.

Vladimír Šimo

Re: Jakou zvolit výplň vrat - prosím o radu a názor

#2 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

No přece nebudeš zateplovat křídla vrat a pak to zateplení degraduješ obyčejným zasklením. Jo jasně, ještě je možnost izolačního dvojskla ale tuhle cestu bych nevolil, vrata se, z důvodu udaný velikosti, budou stejně všelijak kroutit, foukne vítr a práskne s nima atd. Prostě bych zvolil komůtkovej polykarbonát a hotovo.

tomous

#3 Nový příspěvek od tomous »

Tak tak. Kup polykarbonát-čím víc komůrek tím lepší taky samozřejmě dražší.

ola

#4 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,vrata podobných,o nejaký chlup menších rozměrů máne v dílni také,sice tam nemáme žádné prosklění,což je celkem chyba,kerů sme udělali,protože tam máme celkem tmavý kůt.Máme jich bez jakéhokoliv dlabání,či falcování,zešrubované z deset centimetrů širokých a pět,či šest cenťáků silných fošní,z obuch stran dřevotřísky,z vénku ešče do půlky,tajak ty chceš dať ten plěch,olěpené takovů umělů hmotů aby na to při déšti nestříkala voda.Mezi tým desítku ploystyrén a ani sa nehnů.Původně sme sice také špekuľovali o malých dveřách v tom jedném křídlě alě ešče,že sme jich tam nedělali,byla by to zbytečná práca,protože sů celkem lěhké a v pohodě ide otvírať celá půlka.Nevím,aj gdyby na to prosklění mělo negdy dójíť,tož bych nad tým vůbec nešpekuľovál a fľágnůl tam nejaké staré ditermy,přesně,tajak s to tu už spomínál z tých plasťáků.Enom tak mimochodem,máme tam dané do kříža dvě otvírací okna na větrání alě stéjně sa nigdy neotířů,gdyž už,tož sa otevře půlka vrat a druhé,malé dveři,keré sů s nima také v druhém rohu do kříža.A zbylé okna sů staré zdvojené křídla 150x120 a protože je jich všade jak namrdaných trampů,tož sme jich zatupľovali po dvuch na sebe,tagže po štyřech skloch v jednéj ďůře,žaluzije v tom.Dílna dřevěná,uteplěná ovčí vlnů,v ľétě,gdyž to vénku lěze ke štyřiceti,si zatáhneš žaluzije aby ti tam neškľébilo slůnko a ohľédáš sa po nejakéj mikině,protože tam máš celý deň jak v mražáku,no,možeš si přáť věčí komfort?
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

vitex

#5 Nový příspěvek od vitex »

Mám dvoukřídlá vrata z jaklu 50x30 o rozměru 4x3m.V horní třetině tříkomůrkový polykarbonát z firmy PAMA o rozměrech 2x1m-2ks-cenu si přesně nepamatuji,buďto 4 nebo 6 tisíc i s hliníkovými lištami dokola.Původní izolaci(vatu)jsem podvou letech vyhodil,protože byla mokrá od kondenzátu a nahradil stavebním polystyrénem.Dej pozor na kvalitu konzervace plechu ať Ti vrata nezrezaví.

amatér

#6 Nový příspěvek od amatér »

Na prosklení jednoznačně polykarbonát, min. dvoukomorový a dávej pozor na to, ať jej dáš ven tou stranou, která je označena jako sluneční, protože ta má UV stabilizaci. Jen ty drahé polykarbonáty jsou UV stabilizované v celém objemu. Do vrat dej extrudovaný polystyren, nebo alespoň EPS 100 S. to "S" znamená, že je stabilizovaný.

MILDAZETOR

#7 Nový příspěvek od MILDAZETOR »

Kluci dík za rady a názory. :friends:

staník

#8 Nový příspěvek od staník »

Zeptám se ostatních-nedělá vám neplechu ten jekl ??? Já z něj mám svařený futra u vrat do garáže a každou zimu se to rosí :vztek:
Jinak na zateplení polystyren a prosvětlit tím polykarbonátem. Tady nedaleko v Ostrově nad Oslavou je firma PAMA 8) http://www.pamaas.cz/
Mám tam odsud jak do vrat tak i do světlíků do střechy a dveří v chlívkách.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

vitex

#9 Nový příspěvek od vitex »

Do jacklu vyvrtat otvory a vystříkat konzervací jak dutiny na autech.Používám Anticorit od fy.Fuchs.

staník

#10 Nový příspěvek od staník »

Ale mně se to rosí na povrchu.Dělá to tepelnej most,už bych to víckrát neudělal,ostatní vrata mám klasicky z vinglů a tam je to v pořádku. Jen tyhle jedny :vztek: Už jsem to navrtal a nasříkal tam pěnu ale stejně se na vršku ta voda vysráží.Jezdím autem každej den do práce a tak tam natahám spoustu sněhu a ten tam povolí.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

tomous

#11 Nový příspěvek od tomous »

staník píše:Zeptám se ostatních-nedělá vám neplechu ten jekl ??? Já z něj mám svařený futra u vrat do garáže a každou zimu se to rosí :vztek:
Jinak na zateplení polystyren a prosvětlit tím polykarbonátem. Tady nedaleko v Ostrově nad Oslavou je firma PAMA 8) http://www.pamaas.cz/
Mám tam odsud jak do vrat tak i do světlíků do střechy a dveří v chlívkách.

Já mám futra ze 100 vinglu,tak to nic nedělá. Spíš bych jekl vystříkal montážní pěnou,ale opatrně aby z jeklu nebyla trubka :shock:

MILDAZETOR

#12 Nový příspěvek od MILDAZETOR »

vitex píše:Mám dvoukřídlá vrata z jaklu 50x30 o rozměru 4x3m.V horní třetině tříkomůrkový polykarbonát z firmy PAMA o rozměrech 2x1m-2ks-cenu si přesně nepamatuji,buďto 4 nebo 6 tisíc i s hliníkovými lištami dokola.Původní izolaci(vatu)jsem podvou letech vyhodil,protože byla mokrá od kondenzátu a nahradil stavebním polystyrénem.Dej pozor na kvalitu konzervace plechu ať Ti vrata nezrezaví.
Nemáš náhodou foto tvých vrat? Jde mi především o ten polykarbonát, jak je průhledný. DÍK.

jaryn123

#13 Nový příspěvek od jaryn123 »

Na vyplneni jeklu pouzit niskoexpanzni penu na lepeni cihel a je po problemu.

MILDAZETOR

#14 Nový příspěvek od MILDAZETOR »

jaryn123 píše:Na vyplneni jeklu pouzit niskoexpanzni penu na lepeni cihel a je po problemu.
A nerezne to? Není to lepší vystříkat něčím na dutiny (Tlumex a pod.?) Co radíš na průhlednou část sklo nebo polykarbonát a pod. ?

Jaryn82

#15 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Já ted dělal jedny vrata a šestery dveře a ještě budu dělat dvoje dvoukřídlé vrata. Dělal jsem to z profilu který se jmenuje janzen je to přímo na to určené má to drážky na těsnění vše perfektně do sebe zapadá je s tím radost dělat :) zateploval jsem vatou

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“