Stavba dřevníku

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Piston

Stavba dřevníku

#1 Nový příspěvek od Piston »

Na chalupě už nám pomalu padá na hlavu šopa, která teoreticky slouží k uskladnění dřeva a uhlí, ale v praxi je samozřejmě nejméně z poloviny plná krámů. Původní plán byl zbořit ji a na jejím místě udělat novou, ale z různých důvodů to asi nevyjde. Další možností je vedle ní postavit novou menší - tak 4 x 4 metry - a starou postupně vystěhovat a zdemolovat. Dá se při stavbě nějak významně ušetřit? Přemýšlím, jestli přes léto vybetonovat základovou desku, nebo by stačilo vykopat základy obvodové zdi a vybetonovat jenom je. Nebo dokonce koupit montovanou kovovou stavbu - v Polsku jsou celkem laciné, ale ty plechy jsou jak z konzervy od rybiček :( Stará šopa ani nemá podlahu, je to jen ušlapaný jíl, celkem to nevadí. Jako materiál do počinku mám tři palety cihel, koupených ještě za komunistů, asi dvě tuny žulových kostek, pár desítek metrů kvalitního pozinkovaného plechu, který dědek kdysi "znárodnil" ve werku :) a nějaké trámky pofiderní kvality. Zbytek bude třeba dokoupit, takže sakra dobře uvažuju, co dál.
Pivo je moje palivo.

Radim900

Re: Stavba dřevníku

#2 Nový příspěvek od Radim900 »

dřevník? no vím že to de natřít kůly olejem nebo naasfaltovat zakopat do země na to střechu z plechu a kolem natlóct desky s fugama a na podlahu nic nebo nějaký zhnilí desky :friends:

6911
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od 6911 »

Nevim, ale dle meho by drevnik mel byt vzdusny, aby tim mohl profouknout vzduch, aby drevo jeste vice v lete vyschlo,...
My to mame delane tak, ze mame 4x4m dokola dane betonove prazce, na tom máme rám z lesenářských trubek s brankou a cele je to oplocené přivařenou kary sítí kolem do kola... nahore jsou lesenářeské krubky na příč, k nim jsou přidělané dřevěné hranoly, prkna a lepenka...
Vevrnit máme písek s betonovýma zatravňovákama a na tom palety a ně rovnáme dřevo...

Leo

#4 Nový příspěvek od Leo »

V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

ola

#5 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,úplně nejlacinší varijanta by byla,udělať to enom na nejaké šikovné placaté kameně alě to by musely byť důlě dookola nejaké pevnější trámy aby ti to,to dřevo,nerozdulo jak kozu a také o trochu lěpší kvality,než téj tvojí pofiderní.Néjlěpší alě bude gdyž zakopeš do země přiměřeně patek do kerých zabetónuješ nejaké šľahajze,ke kterým potom přišrubuješ slůpky,na kerých to bude stáť.Na zem pohodiť makadamu,nebo nečeho podobného tajak drenáž a na to, třeba jak už psál brambůrek,ty palěty na keré pak napereš to dřevo.Přikryješ to tým plěchem co máš a pokáď to bude fakt enom na dřevo a lěsti to nemáš přímo negde před vstupem do baráka tož to otlučeš nejakýma podřadnýma deskama,nebo by klidně stačily aj nejaké pevnější odkorky.To by mohla byť asi ta nejlacinší varijanta co znám,s obyčéjnů pultovů střechů a podľa teho,kolik tam míváte sněhu a aby nemusely byť na ty 4x4 metry nejaké macky krovy,tož to udělať užší a o to delší,třeba,3x5.5.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

tibik

#6 Nový příspěvek od tibik »

mam podobný problem , ale ja to idem riešiť tak , že spravím 6 bet. petiek do kt. vsadim učka a buď dovarim joklovinu alebo tam našrovbujem hranoly a skelet je hotový za jednu sobotu , samozrejme po vyzretí betonu.

Piston

#7 Nový příspěvek od Piston »

Díval jsem se na to a zdá se mi to rozumné. Základy beton, na to trámy, podlahu moc neřešit a stěny obít prkny, které ani nemusí moc těsnit, ať to luftuje. Impregnace vyjetý olej, klasika. Jen střechu pořádnou. Háček je v tom, že když jsem to říkal mamě, ta se vymlouvala, že je ještě čas, že se to nějak udělá, teď ne, atd. No a já, co když stará šopa spadne na podzim? Na to už neřekla nic... Zlostí jsem se mohl kousnout do zadku.
Pivo je moje palivo.

TuroJan

#8 Nový příspěvek od TuroJan »

Viki007

#9 Nový příspěvek od Viki007 »

Dobré odpoledne,
nechci zakládat nové vlákno, tak to vkládám sem: Postavil jsem si malou kůlnu na nářadí, půdorys cca 3x5 metrů. V patře je malá půdička na bordel(na co jiného, že). Střecha je šikmá, výška půdičky je od 80 do 150 cm. Půdička je na dřevěných trámech a podlaha bude z prken.
Přemýšlím, jak vymyslet a kam umístit dvířka na půdu. Počítám s velikostí tak 1x1m. Otvírání spíš nahoru, že?
Máte nějaké tipy?
Díky Vik

Sadra17

#10 Nový příspěvek od Sadra17 »

já bych udělal dvířka zvenku :-/ jednak ti to nezabere místo a druhak si tam budeš moci dát i delší věci
malej traktorista v malým traktoru

bourač

#11 Nový příspěvek od bourač »

Dvířka z venku. Jestli mají být uvnitř tak nejlíp = vůbec žádná, jen díru.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“