Střecha - eternit
- FENDT F24
Střecha - eternit
Pánové potřebuju poradit se střechou u baráku kterej předělávám. Na tý střeše je eternit, ještě ten starej, poctivej, stáří mi není známo ale zdá se, že je ještě v dobré kondici.
Problém je ale v tom, že pod tím eternitem není žádná lepenka jen prkna a když přijde nějaká průtrž s větrem, tak to zahání na některých místech pod eternit a zatíká na půdu. Zajímavé je, že to není při každé průtrži a zatíká tam vždy na jiných místech než předtím .
Novou střechu se mi nechce dělat, když je tahle krytina ještě dobrá. Půda bude v budoucnu obytná a aby mi to někdy v budoucnu nalilo do izolace a do sádrokartonu, to by nebylo dobrý. Myslíte, že by se s tím nechalo něco dělat? Nemáte s tím někdo už nějakou zkušenost?
Problém je ale v tom, že pod tím eternitem není žádná lepenka jen prkna a když přijde nějaká průtrž s větrem, tak to zahání na některých místech pod eternit a zatíká na půdu. Zajímavé je, že to není při každé průtrži a zatíká tam vždy na jiných místech než předtím .
Novou střechu se mi nechce dělat, když je tahle krytina ještě dobrá. Půda bude v budoucnu obytná a aby mi to někdy v budoucnu nalilo do izolace a do sádrokartonu, to by nebylo dobrý. Myslíte, že by se s tím nechalo něco dělat? Nemáte s tím někdo už nějakou zkušenost?
Re: Střecha - prosím pomoc
Novou střechu se mi nechce dělat-ale asi budes muset,jeste to nektery firmy prelepuji bondskym sindelem v rulich(lacky receno prelepi to ipou)-taky reseni-osobe bych do toho nesel-zase mas azbest doma a pak se bude tlouci do hlavy ze jsi to tak udelat.za likvidaci eternitu se ted plati-ale ceny ruzne-i 4kc/kg.
mezi izolaci a strechou by jsi mel mit mezeru na ventilaci.tak leda dat folii mezi tramy.
vubec ti to nezavidim,tohle resit,uz jsem to i opravoval a des a hruza.
byl tam eternit lepenka,desky a hned izolace-hrebiky rezaty jak liska,desky taky nic moc.udelal se z lati rost a znovu pokryt na late a z odvetravaci mezerou a dobry.
ted nam to tloukli do hlavy na skoleni-radci delejte odvetravani i na kulne na drevo.pak se to spatne dodelava.
takovych pripadu je vic a vetsinou to konci tim co lidi nejmin chteli -rozborka -zborka.
kdyz je to taška tak se otrhaji late ,da se folie znovu zalatuje a basta-to uz jsem taky delal-ale to trhani eternitu a zpet ho natlouci teda ne. hodne stesti v reseni problemu.
nechat to prelepit!!!
mezi izolaci a strechou by jsi mel mit mezeru na ventilaci.tak leda dat folii mezi tramy.
vubec ti to nezavidim,tohle resit,uz jsem to i opravoval a des a hruza.
byl tam eternit lepenka,desky a hned izolace-hrebiky rezaty jak liska,desky taky nic moc.udelal se z lati rost a znovu pokryt na late a z odvetravaci mezerou a dobry.
ted nam to tloukli do hlavy na skoleni-radci delejte odvetravani i na kulne na drevo.pak se to spatne dodelava.
takovych pripadu je vic a vetsinou to konci tim co lidi nejmin chteli -rozborka -zborka.
kdyz je to taška tak se otrhaji late ,da se folie znovu zalatuje a basta-to uz jsem taky delal-ale to trhani eternitu a zpet ho natlouci teda ne. hodne stesti v reseni problemu.
nechat to prelepit!!!
Ahoj,normáľně sa to dycky otrhá a zakryje znovu alě ta pálka člověka kolikráť odradí,vozíl sem lětos bratrancovi ten starý eternit do zběrného dvora a za dva vozíky dál přez 4 táce.Lóní sem jedným známým poradíl také tu barevnů ipu,téklo jim do deset roků starého obchodu.Hneď ju tam mrskli a teď si to nemožů vynachváliť.
Já bych měl ešče jeden momentáľní nápad,býl by dosť pracný alě laciný,moc sa rači ešče netěš,napíšu ho až podľa teho.Optám sa tak,co je to za vazba,jaké sů zhruba rozměry,lěsti sů tam nejaké žľaby,nárožáky,vikýře či rezality,gdyž tak jak veliké,jaké tam máš podbití,lěsti sa do něho možeš podívať visí ji enom na krokvách a lěsti máš fasádu.
No a s tým sádrošem by to býl teda fakt véľký problém.Udělál sem bráchovi na balkóně zimní zahradu a kryť to šla partyja z nejvěčí firmy na Vsetíně v čelě s nejvěčím pičusem co sem sa gdy zetkál,zhodů okolností je to můj sůsed.Zkrátka a dobře je to nájmeň deset roků a furt tam teče.Je tam 8 veluxek,přkryté je to celé mědů a tam je ten celý probľém.Já sem chtěl aby dali originál plěchování od veluxu,dokonca sem ho nechál bráchovi aj kůpiť alě ten chuj né,já to dám celé do mědi a uvidíš,že tam ani nekápne.Nakopať do kulí volka jedného málo,každů chvíľu tam jezdí s tašků silikónu a furt to matlá jak debil.Před roken sa už aj zdálo,že je zažehnané,tak to brácha nově vymaľovál a zhodů okolností ani né po týdni sedíme při déšti s bráců v kuchyni a vtom přilětí vnučka a dědo v zimní zahradě ti to zas teče,no na vývrat.Majiteľ téj firmy je bráchův kámoš tož sa to furt řeší toď tak.
Já bych měl ešče jeden momentáľní nápad,býl by dosť pracný alě laciný,moc sa rači ešče netěš,napíšu ho až podľa teho.Optám sa tak,co je to za vazba,jaké sů zhruba rozměry,lěsti sů tam nejaké žľaby,nárožáky,vikýře či rezality,gdyž tak jak veliké,jaké tam máš podbití,lěsti sa do něho možeš podívať visí ji enom na krokvách a lěsti máš fasádu.
No a s tým sádrošem by to býl teda fakt véľký problém.Udělál sem bráchovi na balkóně zimní zahradu a kryť to šla partyja z nejvěčí firmy na Vsetíně v čelě s nejvěčím pičusem co sem sa gdy zetkál,zhodů okolností je to můj sůsed.Zkrátka a dobře je to nájmeň deset roků a furt tam teče.Je tam 8 veluxek,přkryté je to celé mědů a tam je ten celý probľém.Já sem chtěl aby dali originál plěchování od veluxu,dokonca sem ho nechál bráchovi aj kůpiť alě ten chuj né,já to dám celé do mědi a uvidíš,že tam ani nekápne.Nakopať do kulí volka jedného málo,každů chvíľu tam jezdí s tašků silikónu a furt to matlá jak debil.Před roken sa už aj zdálo,že je zažehnané,tak to brácha nově vymaľovál a zhodů okolností ani né po týdni sedíme při déšti s bráců v kuchyni a vtom přilětí vnučka a dědo v zimní zahradě ti to zas teče,no na vývrat.Majiteľ téj firmy je bráchův kámoš tož sa to furt řeší toď tak.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Prvé čo ma napadlo, že keď to chceš zobytniť, teda aj zatepliť potrebuješ odvetrávaciu medzeru medzi izoláciou a krytinou. Netvrdím, že sa to nedá urobiť, ale jednoduché to nebude. Ja by som sa toho eternitu za každú cenu zbavil.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK
Toto jsem na baráku musel řešit taky. Nejdřív sem tam chtěl dát bonskou šindel,ale nakonec mi jí rozmluvili. Bydlím na horách a kvůli sněhu jsem jí tam nakonec nedal. Dal jsem na radu zkušených a nechal jsem si položit na střechu Maxidek. Jsou lisovaný pásy eloxovanýho pozinku( něco na styl Lindapu), a maximální spokojenost. Je to lehký(5kg na m2) a větraný. Je to šroubovaný na dřevěnej rošt. A vůbec se na tom nedrží sníh.
"Nic není rozbité natolik, aby se to nedalo ještě zkurvit"
- FENDT F24
ola: Zdravím olo, zkusim to všechno nafotit a poměřit a večer ti to sem dám.
Ono je to všechno o penězích, mít prachy, tak bych se asi vůbec nerozmýšlel a koupil bych krytinu novou.
Ono je to všechno o penězích, mít prachy, tak bych se asi vůbec nerozmýšlel a koupil bych krytinu novou.
nejlevejsi varianta je to nechat prelepit (ipou)-elastopas-mi tim lepime ploche strechy.a pak dat odvetravaci tazku v rade dole u okapu a v rade pod hrebenem.prorezat bedneni,aby mohl byt vzduch u okapu nasan a hrebenem jit ven.mezi spodni stranou desky a izolaci mezera min.2cm od okapu po hreben.,aby mohl vzduch cirkulovat.a nejlepe mezi tramy napnout jeste folii.reseni by to bylo,ale osobne bych do toho asi nesel,na toto ti nikdo do ohne ruku neda.
pac strechy delam,tak to vidim jako posledni a ne nejlepsi reseni.
jo kdyby jsi to nahodou otrhal to je jina vec,a kdyby te napadlo to nove eternitem zakryt ,tak hlavne ne cembritem--v praci kryjem jen timto--kdyz pamatkari nedaji jinak-http://www.krytiny-strechy.cz/katalog/v ... ka-sablona
nas cesky eternit je des a hruza.praska,olupuje se barva a ja nevim co jeste.doufam ze me ted nedaji k soudu za pomluvu
asi te z toho bude jeste bolet hlava chvíli
pac strechy delam,tak to vidim jako posledni a ne nejlepsi reseni.
jo kdyby jsi to nahodou otrhal to je jina vec,a kdyby te napadlo to nove eternitem zakryt ,tak hlavne ne cembritem--v praci kryjem jen timto--kdyz pamatkari nedaji jinak-http://www.krytiny-strechy.cz/katalog/v ... ka-sablona
nas cesky eternit je des a hruza.praska,olupuje se barva a ja nevim co jeste.doufam ze me ted nedaji k soudu za pomluvu
asi te z toho bude jeste bolet hlava chvíli
- FENDT F24
Tak tady jsou olo nějaké fotky té střechy a krovů. Krovy a prkna jsou ve výborném stavu.
Docela mě zarazila jedna věc, mám na konci dvora ještě stodolu, kde se dělala střecha zhruba ve stejnou dobu jako na tomhle baráku, možná o chvilku dřív a tam ta lepenka pod tím eternitem je. Zajímalo by mě proč ji tam taky nedali .
Jinak rozměry střechy jsou 25 x 6m, dohromady tedy cca 300m2.
Docela mě zarazila jedna věc, mám na konci dvora ještě stodolu, kde se dělala střecha zhruba ve stejnou dobu jako na tomhle baráku, možná o chvilku dřív a tam ta lepenka pod tím eternitem je. Zajímalo by mě proč ji tam taky nedali .
Jinak rozměry střechy jsou 25 x 6m, dohromady tedy cca 300m2.
to jsem zvedav na co ola prijde
jinak je mi divny ze tam tece,zakryte to je pekne,ze by malej presah a nebo ze by tam nebyly vychrove spony a spicky se ohnuly nahoru?nebo malo dotazenej eternit k bedneni?taky mam jeste zakryto eternitem stary(nekdy to pujde dolu)a bez lepenky a nepozoruji ze by teklo.ono kdyz to potom zaroste mechem,tak uz nema kudy voda se dostat,jeste to snad prejet silikonem,nabo vypenit montazni penou.je to otazka kdyz sam si to udelas tak stovky navic
uvažuju o tom že si krytinu udělám sám ze sklolaminátu. Taky tam máme eternit ale už stoletej a tenkej jak papír. Snad se stavební úřad nebude moc srát. Ještě musím spočítat na kolik by to na materiálu vyšlo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky nás v budoucnu čeká výměna eternitové střechy, zatim když nejaká šablona uletí, tak se to řeší pomocí jeřábu a ohrádkové palety na laně. Zvedne mě ke střeše a šablona se přitluče zpátky. Až se to bude měnit, tak tam chci dát vlnité desky od ondulinu. http://www.onduline.cz/cs/produkty/asfa ... /onduline/
Ahoj,uplně sem tu na to zapoměl,nezlob sa ono ta moja varijanta,je tak nestandartní a celkem složitá,že bych ju tak maximálně udělál sám sobě a nebo u teho byť osobně alě půščať ju ve svět takto na dáľku by bylo velice ošemetné.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
PavelM: Jenom tam prosim te nedavej to co jsi poslal v odkaze,osobne jsem si prisahal ze toto nikdy montovat nebudu,a radci tu praci odmitnu,nez toto dat na strechu baraku.uz jsem videl jak to 5letech slo dolu ze teklo-ale je to tvoje rozhodnuti.to vic vydrzi kan.sindel
to je zbidou dobry na kulnu a jeste jenom z boku-ne aby na to prselo.
to je zbidou dobry na kulnu a jeste jenom z boku-ne aby na to prselo.
Počítej s tím že zhruba po 8-10 letech to bude jen černá vlnitá krytina podobná térpapíru.A cena je možná poloviční jak tašky(neznám současné ceny) ale životnost je možná jen 20 % A latí tam dáš skoro stejně.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.