Sušení písku

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

Sušení písku

#1 Nový příspěvek od J.A.Y. »

Mate pls nekdo tip nebo postup jak vysusit hromadu pisku? V kyblech do obyvaku to dat nemuzu. V kotelne nemam moc mista a trvalo by to dlouho. Zacal jsem v lete, ale pak dosel a novej jsem neprivez, protoze jsem pica. Tak to ted musim nejak zachranit aby na to neprisla manzelka :smich: Diky

mastnacek

Re: Jak ususit asi 2 metraky pisku?

#2 Nový příspěvek od mastnacek »

Muzes nosit po kapsach :))

PEST

#3 Nový příspěvek od PEST »

suš to v pékáčích v troubě :D

ne to byl vtip, co to rozsypat na slabou vrstvu a vzít to hořákem na lepenku?

Britt

#4 Nový příspěvek od Britt »

Malé množství se dá opravdu usušit v troubě nebo na kamnech, ale 2 metráky? To máš na pískování?
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

mastnacek

#5 Nový příspěvek od mastnacek »

Nevim jak tlusta vrstva pisku jen tak proschne, ale v kbeliku asi moc ne.

Fizz

#6 Nový příspěvek od Fizz »

Bude prehazovat v kotelně, do míchačky a nahřívat buben hořákem.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

honzasl

#7 Nový příspěvek od honzasl »

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od J.A.Y. »

Mam to na sparovani zamkovky. Mno a protoze kremicitej co se da u nas koupit pytlovanej je bilej az sedej a frakce 0,5-1mm tak to jednak na cervenozluty dlazbe vypada blbe a navic beze zbytku propadne do kladeci vrstvy. Vyzkouseno a tahle zkusenost me uz stala 800 :). Zkusmo jsem vyndal jednu kostku a po pisku ani stopy.
Plan je nasledujici: vysusit, prosat hrubsim sitem, co nepropadne, pouzit do vetsich der k baraku a piskovcovy zdi. Po druhym prosati jemnejsim sitem tu hrubsi cast pouziju jako prvni zasyp pred hutnenim, jemnejsi na finalku - pak to nema sanci zmizet. Opet vyzkouseno, tentokrat funguje. Jen jsem se na to pres leto jaxi vysral. Takze horak klidne jo, ale jestli do michacky, na plochu nebo kyble...

vitex

#9 Nový příspěvek od vitex »

Kup si ten žlutej,je o hromadu levnější a po zavibrování dej ten co máš.

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#10 Nový příspěvek od J.A.Y. »

Shanet spravnou barvu a hlavne frakci na to jsem linej. Uz jsem to vymyslel - vykydal jsem bordel na kotli a vejde se mne tam polozit vana 40x50cm, to si vyrobim a kdyz bude pisek v 5cm vrstve tak myslim ze bude brzo suchej.

ibanez5

Re: Sušení písku

#11 Nový příspěvek od ibanez5 »

Kdybys měl někde v okolí slevárnu, tak tam si písek suší ve velkým na pískování forem. Jestli nemáš poblíž slévárnu :smich: , tak se to dělá tak že se do bubnu dá písek , buben se točí a zespoda se buben nahřívá... Točením se písek promíchává, je to podle mě nejlevnější a nejrychlejší postup 8) ;-) :D
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."

ceratio1

#12 Nový příspěvek od ceratio1 »

písek se dá i do spár vplavit, dlažbu dělám, a když potřebuju nutně zapískovat v počasí kdy neproschne, tak pohodím a proudem vody vplavím... ps: řešit barvu písku ve spáře mi příjde úsměvné :)

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#13 Nový příspěvek od J.A.Y. »

nj za rok zčerná, ale do tý doby :red:
s vodou by to možná stálo za zkoušku, kudy do toho? Klasika rozmýst a pak voda, nebo jinak? Dík

jo a slejvárnu nemám, v Žabokrkách je fabrika napůl zbouraná :prace:

Fizz

#14 Nový příspěvek od Fizz »

sak mu pisu dej to do michacky a nahrej to plamenem, na piskovani teda, v tom chcanci co je venku se to tam dá samo pres noc, jinak to je prave ucel toho pisku ze zaplní spary i dolu, a ta technologie propadem je taky dobrá. nevim co mas pod dlazbou jestli fr4/8 tak se to bude plnit rychleji než fr2/5. tak jako tak ti ten pisek bude ubyvat ve sparach v zavislosti na provozu minimalne par mesicu. nejaky ty stometry uz sou taky zamnou, a za rok ty spary bily neboudou.

normalne hadici zalivat, do spar se to nazene samo.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#15 Nový příspěvek od J.A.Y. »

Zil jsem v presvedceni, ze mam 4-8 a mel jsem i v prvni casti kterou jsem delal nekdy vloni, ale potteboval jsem par rad odebrat kvuli napojeni a ted mne ocividne dali neco jemnejsiho, 2-5 by to mohla bejt. Kazdopadne na 4-8 je balenej kremicitej co je u nas ve stavebninach uplne k hovnu. Je to moc jemny a zajel tam fakt uplne beze zbytku.

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“