Kotel Viadrus
Re: Kotel Viadrus
máte někdo viadrus U 24?jak jste s ním spokojeni?
- stano 4011
jasne to suhlasim ,prizemie ,domu je 10x11m a vyska stropou od 2,3do2,5po znizeni z povodnych 2,7 ,podkrovie ma 80m2, a vyska je 2,3 kde nie su sikminy , radiatorou mam 11ks ,panelovych prevazne novych ale mam aj 35 rocne 4ksvitex píše:Stano,moc záleží na tom kolik metrů krychlových vytápíš.
- stano 4011
ohladom takkzvanych vychytavok ,je tam v hornych dvierkach taka prepazka ,je to sice iny model ale mozno to bude niekomu fungovat aj na 26ky
Tahle přepážka úplně oddělí přikládací prostor od výměníku.U Lignatoru jdou spaliny zadem do keramické komory,vrací se dopředu,otočí se o dvířka a jdou průduchem do komína.Tady ja nákres http://www.viadrus.cz/doc/cms_library/c ... 0802-1.pdf
- stano 4011
ja ju nepotrebujem ,len sa tu niekedy v minulosti riesilo a davali nad ohnisko este plech ktory pri nakladani posuvali dozadu , a potom zatiahli dopredu
Vcera jsem koupil brikety, mix jecna repkova slama a asi stovik, 2,5kc/kg no, vali to kotel jak svine, pul bezneho kyble, v okamziku prilozeni 60 stupnu, po 20min na 90ti a drzel to 2,5hodiny. Dalsi prilozeni po 3hodinach, zas pul kyble, uz se to spatne regulovalo, kotel sel hodne pres 100... Pokud to zavrete vsechno vcetne kominove klapky, smrad jak kdyz se pali chleba, a pak to nescori pekne, zustane hafpo popela. Do zplynovavaciho kotle supr, do viadruse jen jako zdroj rychleho tepla.
V krbovkach supr...
V krbovkach supr...
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
pekna cena, pekna recenze, dej fotku
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
no to je zajímavé a gde to palivo kupuješ...my teďkaj valíme buk do viadrusu vytápím další dílnu navíc a ten buk hoří pomalu ale dlůho ale teplota nejde přez 60°C je to suché tak to nedehtuje ale jak tam dám smrkové deštičky z palet tak to je v krátkém čase veliký výkon a je to znat...u nás prodávajů brikety ale celkem drahé 5-7kč/kg a toto sa mě zalíbilo protože občas to potřebuju rozfofrovat a pak bych tam dal buka ten zaz hoří dlůho a v kotlu je žhavé aj po 12-ti hodinách
Mam to kousek, 10-12km taxem to zkusil, ted koukam ze sem se vo deset haliru seknul, ale za tuhle cenu se muzu vysrat na delani dreva. Pac u nas uz nedostanes v lese ani trisku... Bud koupit nebo cornout...
http://sluzby.bazos.cz/inzerat/20002329 ... rikety.php
http://sluzby.bazos.cz/inzerat/20002329 ... rikety.php
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
Tak po pár přečtených tématech a spoustu dotazů na uživatele StenliH jsem zakoupil elektronickou regulaci ST-81 zPID. Vlastním Viadrus U26. Nemám to nainstalované dlouho a ještě to není úplně odladěné, ale už teď mohu říci, že je to pro mě krok správným směrem. Kupoval jsem to především kvůli tomu, že se většinou snažím topit špalíkama z Bibošova špalíkovače a měl jsem problémy v tom, že pokud jsem dal plný kotel špalíků, tak po nahřátí kotle se zavřel a fungoval jako milíř a vznikalo spoustu nespáleného materiálu a větší množství popela. Tento efekt regulace odstranila a popela je minimum.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
- stano 4011
- stano 4011
pozeram ze si kazdy dopraje pre tu svoju pec nieco lepsie , ja som si pre zmenu koneeeecne ulahcil nosenie dreva , uz ma to nebavilo nosit to v bednickach cez vchodove dvere dookola , tak som vybural dieru a dal tam novodurku 200mm , a pod som urobil bednu ,obsah je 0,5m3 ,
- stano 4011
- stano 4011
A to mu tam ma jako shořet mega kus mokryho dřeva?