izolace do podlahy
Re: izolace do podlahy
jaký význam má mít ta tekutá lepenka v koupelně?
Nějaká nacákaná vlhkost od koupání (sprchování) nemůže podlaze pokryté dlažbou naprosto nic udělat.
Maximálně při topení ten "gumoasfalt" bude cítit.
Pokud ti přeteče vana nebo jiná havárie povodeň stejně zdevastuje dveřmi celý byt.
Z vlastní zkušenosti doporučuji - pokud máš nějak barevnou dlažbu a spárovat chceš rovněž barevnou spárovačkou - dobře si ohlídat a vyzkoušet barvu té spárovačky.
V obchodě jsem si dle vzorníku vybral barvu a po aplikaci barva vzorku neodpovídala.
Nějaká nacákaná vlhkost od koupání (sprchování) nemůže podlaze pokryté dlažbou naprosto nic udělat.
Maximálně při topení ten "gumoasfalt" bude cítit.
Pokud ti přeteče vana nebo jiná havárie povodeň stejně zdevastuje dveřmi celý byt.
Z vlastní zkušenosti doporučuji - pokud máš nějak barevnou dlažbu a spárovat chceš rovněž barevnou spárovačkou - dobře si ohlídat a vyzkoušet barvu té spárovačky.
V obchodě jsem si dle vzorníku vybral barvu a po aplikaci barva vzorku neodpovídala.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
No jo časy se mění. Do konce šedesátých let bylo nemyslitelné, aby na podlaze koupelny nebyl kanálek.
Topná rohož se instaluje do lepidla přímo pod dlažbu, takže kladba
anhydrit, tekutá lepenka, lepidlo+rohož, dlažba.
My máme sprcháč bez vaničky, takže tekutou hydroizolaci máme pod podlahou všude a ve sprcháči i po stěnách.
V projektu bylo takto předepsáno a nevidím důvod vymýšlet to jinak, než je zavedené řešení. Výkres je svatej.
Pro inspiraci:
https://dokumenty.atelier-dek.cz/dfl-de ... oor-36.pdf
anhydrit, tekutá lepenka, lepidlo+rohož, dlažba.
My máme sprcháč bez vaničky, takže tekutou hydroizolaci máme pod podlahou všude a ve sprcháči i po stěnách.
V projektu bylo takto předepsáno a nevidím důvod vymýšlet to jinak, než je zavedené řešení. Výkres je svatej.
Pro inspiraci:
https://dokumenty.atelier-dek.cz/dfl-de ... oor-36.pdf
- Veteranista!
Jo, taky jsem jsi to tak myslel, s tím sprcháčem na stěny je to dobrá poznámky
Máte někdo i s nějakou dobrou zkušenost?
Já dělal s 2K od Den Braven a nic moc aplikace, ale viděl jsme video, asi od Hornchachu a tam používali takovou spíš jako hustá barva a krásná aplikace, tak něco takového bych raději.
No je to zvýšená izolace prostě a "tekutá lepenka" je jen obchodní název, nic společného ani s gumou, ani asfaltem to nemá.
Máte někdo i s nějakou dobrou zkušenost?
Já dělal s 2K od Den Braven a nic moc aplikace, ale viděl jsme video, asi od Hornchachu a tam používali takovou spíš jako hustá barva a krásná aplikace, tak něco takového bych raději.
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!
Souhlasím s příspěvkem výše.
Anhydrit - hydroizolace - topný kabel do lepidla - dlažba
Izolace by se měla udělat po celé podlaze + použít pásky v rozích a vytáhnout alespoň 10cm nad podlahu. V některých projektech je předepsaná izolace i v okolí umyvadla, vany, případně WC. Sprcha je samozřejmost, tam to musí být celoplošně.
Nešetřil bych na tom, od známého obkladače mám info, že používá jen ty dvousložkové. (dělá x let bazény)
Pro bourače - obzvlášť anhydrit je velmi citlivý na vlhkost - sádra...
Anhydrit - hydroizolace - topný kabel do lepidla - dlažba
Izolace by se měla udělat po celé podlaze + použít pásky v rozích a vytáhnout alespoň 10cm nad podlahu. V některých projektech je předepsaná izolace i v okolí umyvadla, vany, případně WC. Sprcha je samozřejmost, tam to musí být celoplošně.
Nešetřil bych na tom, od známého obkladače mám info, že používá jen ty dvousložkové. (dělá x let bazény)
Pro bourače - obzvlášť anhydrit je velmi citlivý na vlhkost - sádra...
-
Také jsem raději natáhl po celé ploše (plus sprcháč stěny) tekutou lepenku - nějakou 2K, firmu už nevím, dělalo se s tím trochu špatně, ale šlo to. Do rohů ve sprchovém koutě pásky - doporučuji klasické rovné, nastříhat na přesné délky a lehce přežehlit v polovině - mnohem lepší práce potom. A rožky jsme si dělali stejným způsobem - nastřihnout, přehnout do požadovaných tvarů a přežehlit + ten spoj trochu více - krásně se to slepí. Cena zlomková proti prefabrikátům... Když jsme je akutně potřebovali při stavbě tak zrovna nebyly dostupné a stály nesmysl.
Němci stejně často používají :
https://www.schlueter.cz/schlueter-kerdi.aspx
https://www.schlueter.cz/schlueter-kerdi.aspx
anhydrid bych určitě izoloval a radši více než požadují
malej traktorista v malým traktoru
Anhydrit v koupelně... Hydroizolace nutná a musí být dokonalá. když při odlití ztuhne, vytvoří šlem, který se samozřejmě před pokládkou zbrousí... to udělá i beton, jenže anhydrit má tu vlastnost, že ten šlem vytvoří i po vysychání po dalším zvlhnutí.. ten šlem ti odrazí dlažbu... proto dobrý projektant navrhne do koupelny beton.
Resim skladbu podlah v prizemi, koupelna, chodba, chodba, spiz, kuchyn, obyvak. Narazil jsem na normu ohledne podlahovky a nutnosti odvetrat podlahy od radonu. Pouze nucenym odtahem. Clovek narazi na kohokoli a jooo udelej podlahovku a bla bla ale o tomhle nepadne slovicko. Puvodne jsem chtel odvetravat nosny zdi a pricky, ale mam v zakladech piskovec a podlozi jil. Takze k odvetrani radonu se muzou dat drenaze az od pul metru ode zdi. Zadny kominovy efekt, ale trubky konci pod podlahou a odtah do komina ventilatorem.
Ohledně odvětrâvání - přemýšlel jsi o "Iglů system"? Já to mám a tam kde je dokončenej samovolnej odtah i přisávání, se dost snížila vlhkost v místnosti.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
Před časem proběhla rekonstrukce https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/rymice ... zpravy_hoo
Já tam vrtal díry na odvětrání k tomu iglú. Když jsem tam přijel poprvé, tak ze zdi normálně tekla voda jak tam bylo mokro, vevnitř bylo bláto že tam bobek zapadnul. Všecko mokré vykopali, navozili makadam a to iglú. Co šlo na to nevím, myslím že už jen beton, možná pod něj ještě polystyrén. Když jsem tam přijel pak něco řešit po asi čtvrt roce, vevnitř sucho, zdi suché omítka držela. Asi to nějak funguje.
Já tam vrtal díry na odvětrání k tomu iglú. Když jsem tam přijel poprvé, tak ze zdi normálně tekla voda jak tam bylo mokro, vevnitř bylo bláto že tam bobek zapadnul. Všecko mokré vykopali, navozili makadam a to iglú. Co šlo na to nevím, myslím že už jen beton, možná pod něj ještě polystyrén. Když jsem tam přijel pak něco řešit po asi čtvrt roce, vevnitř sucho, zdi suché omítka držela. Asi to nějak funguje.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Nemuzu to vysusit, jsem na cca 2m jilu a velka cast zakladu je na piskovci. Odvetrani pro radon se u takovejch baraku doporucuje minimalne 0,5m od zdi, aby se nepresusily. Iglu jsem puvodne zvazoval taky. Mam to jeste otevreny ale vim, ze to vysusit na padrt nemuzu.
Sušíš barák, ne podloží, takže proč by barák nemohl být suchý a podloží zůstat mokrý?
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Fikejzi, jak bys to od sebe oddelil. Psal jsem, ze mam cast zakladu na piskovci, ten se taky nema presusit.