Kotel Viadrus

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Dvordy

Re: Kotel Viadrus

#76 Nový příspěvek od Dvordy »

Potřebuji poradit, budu dělat topení a dávat kotel (chci něco kombinovaného - dřevo, uhlí). Je lepší kotel se zásobníkem nebo kotel bez zásobníku a akumulační nádoba?
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III

jonCA

#77 Nový příspěvek od jonCA »

olin píše:Lidičky, mám problém! Akutně potřebuju výkres včetně rozměrů na výrobu bočních plechů a nejlépe foto jejich uchycení. Loni jsem koupil zánovní kotel, za dobrou cenu, ale plechy se nějak ztratily a já mám kotel holej. Mám je všechny, jen ty boční nemůžu nikde sehnat.
Je to kotel, jako na fotce, šestičlánek.
Návod PDF:http://www.sittek.cz/pdf/u26-manual.pdf

Zetor 15

#78 Nový příspěvek od Zetor 15 »

Dvordy: Kotel se zásobníkem (automat) s akumulační nádrží. :)

pasekař

#79 Nový příspěvek od pasekař »

FERO 873 píše:Tak presne tento isty omron mam na riadeni aj ja akurat čidlo mam osadene v jimke zopina mi čerpadlo pri dosiahnuti 80 C v kotlovom okruhu a za duomixom mám na vystupe do kúrenia 50 až 55 C a ALARM mam nastaveny na 95 C a ten zopne Kaliofer a prechladi pec a tym padom mi vykúri aj dielnu ale to sa ešte nestalo aby zopol automaticky vždy ho zapinam na ručne zajtra vyfotim :ano: môžem jedine doporučiť 8)
Jestly se tě mužu zeptat ty držíš na kotle prořad Těch 80 C jestly jsem to teda dobře pochopil.Já mám teda taky viadrus třetí sezonu ale já teda na kotle ten regulátor mám seštelovaný tak v rozmezí od 60C to topím tak z podzimu do 80C v mrazech já osobně jsem snim celkem spokojený poměrně jednoduchýa nenáročný kotel ale z dosavadních skušeností jsem zjistil že jeho učinost ve dřevě je hodně závislá na druhu dřeva (měké tvrdé) ale hlavně na vlhkosti dřeva . Zatím jsem topil pouze měkým dřevem a sem tam tvrdým dřevem na noc. Já mam spíš problem zdehtováním kotle ale to je asi zapříčiněno tím že ten kotel dost škrtím , mám 5člankoví a zatím otápím jenom přízemí mam tam podlahové vytápění a jenom 4 radiatory takže to mu taky nepomáhá a možná taky mam malou učinou vyšku komína cca. 6m .Taky tu klapku do komína nezavíráš, nemáš velkou spotřebu dřeva pokud jedeš pořad na 80C

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#80 Nový příspěvek od FERO 873 »

80 stupnov je len v kotlovom okruhu a za duomixom je už zmiešana na 50-55 stupnov a teplotu si udržuje kotlový termočlanok ktorý otvara dvierka na kotli čiže pokial je teplota v kotli pod 80 čerpadlo je vypnute akonahle teplota stupne čerpadlo sa zopne na radiatoroch sô termoventyli takže v skratke pokial je kde teplotu odovzdavať pec sa otvori a kuri pokial su termoventyly pozatvarane je zavreta aj pec a teplota nestupa akonahle otvoria termoventyly teplota na peci klesne a kotol začne kuriť kúrim len tvrdym drevom minimalne 2 ročnym a s dehtovanim nemam problem :ano:

pasekař

#81 Nový příspěvek od pasekař »

Já když jsem stím kotlem začínal a zavíral jsem klapku do komína kotel naštelovaný na 70C tak po par dnech mě tekl dehet přikládacíma dvířkama ven ale přikládat jsem chodil tak jednou za 4 hod od to jsem musel upustit. A jakou maš asi spotřebu dřeva při tvém principu

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#82 Nový příspěvek od FERO 873 »

Tak kuril som snim prvý rok a spotreba cca 27 prm zo starým kotlom som sa zmestil do 25 aj keby ako bolo a verim že s tymto sa časom zmestim tak isto pretože barak bol prekurovany nonstop 27 stupnov vo vnútri nebolo nič vynimočné :D a vykurujem cca 220 m2 obytnej plochy a 38 m2 dielne + ohrev vody po cely rok takže ja som zo spotrebou spokojny aj keby ostala tak ako je :ano:

pasekař

#83 Nový příspěvek od pasekař »

Tak to já mám cca do 100m2 teplota doma max 22-23C a zfutoval jsem odhadem tak 18-20prm dřeva takže tvá spotřeba dřeva je úžasná

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#84 Nový příspěvek od FERO 873 »

:-/ No podla toho čo píšeš ty asi ano ale zo starým kotlom som si vystačil od 20 - 25 prm je sice pravda že vteday som snin nekúril aj dielnu ale dielna sa vykurovala len tym čo ju vyhrialo teplo z kotla ale aj tak nachystať ročne 25 metrov dreva sa mi moc nechce ale tak zatial to zvladam čo chvýlu dorastú dvaja :nakladacek: a to bude hned veselšia :prace: :D

kodl

#85 Nový příspěvek od kodl »

Retortové hořáky vhodné na přestavbu kotlu Viadrus, Dakon atd. www.webareal.cz/briketovacilisy
Přílohy
_vyrd11_4LingSestava.jpg

eden

#86 Nový příspěvek od eden »

Panove taktiez mam viadrusa 6 clankoveho, pred tym som mal pec K33 asi 12 rokov a potom som kupil viadrus, a problem je v tom ze mi treba o 1/3 viac dreva ako do kotla K33

jojo164

#87 Nový příspěvek od jojo164 »

Tiež mám Viadrusa 5 čl., akumulačnú nádobu 1500l a kúrim drevom alebo štiepkou. Ak chcem aby v kotli dobre horelo, tak dymová rúra je poriadne horúca. Asi je pravda, že komínom uniká dosť tepla a plynov ktoré by mohli ešte zhorieť v peci a odovzdať svoju energiu. No niekde som čítal, že jestvuje nejaké príslušenstvo k peci Viadrus určené na spaľovanie dreva. Máte to niekto namontované?

Lars
Kontaktovat uživatele:

#88 Nový příspěvek od Lars »

líbí se mi tenhle kotel od viadrusu, ale ty ceny jsou naprosto nechutný http://www.viadrus.cz/web/structure/kot ... mKey=cz_13
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!

biker666

#89 Nový příspěvek od biker666 »

chlapi mam viadrus stary 5 let myslim že ma 6 članku dechtoval žebrak jeden jak hrom a nadaval jsem na nej kudy sem chodil ale podle vzoru Vizovjana sem dovnitř vsunul železnou plotnu rozměr 350x320 mm dnes byla zkouška a kulil jsem oči jak to topi a nebudu přehanět když řeknu že změna je šilena o 100% 8) z menšim oběmem dřeva na přiloženi (ta plotna to omezuje) větši učinnost fakt super vychytavka :pohar:

mufik

#90 Nový příspěvek od mufik »

A kde se ta plotna vloží?Mám šestičlánek U22.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“