Vysušování zdiva pomocí různých metod včetně elektroosmózy
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysušování zdiva pomocí různých metod včetně elektroosmó
Jestli ti osmóza pomůže nebo ne, ti asi neřeknu... spíše se obávám, že u kamenného sklepu nemůžeš očekávat sucho. Když ti kameny vyschnou, vydrolí se pojivo a může to celé spadnout.
Beton na podlaze zadržuje tlakovou vodu a ta se tlačí do stěn. Původně tam pravděpodobně byla podlaha hliněná nebo cihlová. Ty vydají dost vlhkosti a ta se pak netlačí tolik do zdí (a samozřejmě prostor musí být trvale větraný).
Dlaždičky jsou stejný "masakr" - nedovolují zdi dýchat, vlhkost se pak tlačí výš.
Bydlení (resp. možnost přespání) tam bych asi řešil jinak...
Beton na podlaze zadržuje tlakovou vodu a ta se tlačí do stěn. Původně tam pravděpodobně byla podlaha hliněná nebo cihlová. Ty vydají dost vlhkosti a ta se pak netlačí tolik do zdí (a samozřejmě prostor musí být trvale větraný).
Dlaždičky jsou stejný "masakr" - nedovolují zdi dýchat, vlhkost se pak tlačí výš.
Bydlení (resp. možnost přespání) tam bych asi řešil jinak...
VW Oldies Club
SRAZ POSTARŠÍCH (nejen)VOLKSWAGENŮ - STAŘEŠINKY: 1.-4.6.; ATC Jesenice; Jesenice u Rakovníka. Přidej se k nám....
SRAZ POSTARŠÍCH (nejen)VOLKSWAGENŮ - STAŘEŠINKY: 1.-4.6.; ATC Jesenice; Jesenice u Rakovníka. Přidej se k nám....
to samotnou osmózou nevyřešíš...pokud je to možné ty stěny které jsou pod terénem tak postupně odkopat a ke stěně dat nopovou fóliu a naspodek plastovou perforovanou drenážní trubku obalenou geotextílií s vyoseévkama osmózu by se dalo použít jen jako dopněk ...kameny mají tu vlastnost že jsou nasákavé a například v létě jsou mokré z důvodu že nanich kondenzuje vzdušná vlhkost protože jsou studené máš tam i klenby a nebo je to jen zeď
chlapi otec na to vsetko natiahol nove stierky, ja som to uz vymaloval, a kedze sa tam cely cas vetra, tak by som povedal ze steny su suche v jednom miestne pri zarubni je mokry flak, ale vraj tam daval aj montaznu penu, tak hadam ze ta pena saje tu vlhkost hore... jeden velky flak sa podarilo odstranit zatesnenim odkvapu, kedze tam bol maly unik a stekal presne do rohu ku stene... este planujeme nejakym sposobom zaizolovat podlahu, ten beton toho dost saje hore... bud nejaku zivicovu podlahu, alebo tu tekutu foliu, no ta je vcelku draha, ta vo forme stierky, a este nieje ani oteruodolna
-
- Kontaktovat uživatele:
tak to je téměř ideální situace, kdy tam vody je minimum.... (anebo se projeví po delším čase někde jinde)
VW Oldies Club
len este stale je tam trosku zatuchnuty vzduch... ale snad to vetranim zmizne otec niekde pozhanal aj tekutu foliu, tak asi budem tahat... na to nejake koberce, tych mame plno, bude to trosku dychat( ajked cez foliu by nemalo nic prejst) ajked by lino by bolo krajsie, ale stoji peniaze ze
budem dufat ze sa neprejavi hodim potom najblizsie nejake fotky
budem dufat ze sa neprejavi hodim potom najblizsie nejake fotky
Ahojte,
chtěl bych Vás požádat o radu. Udělal jsem zapojení (elektroosmóza) dle návodu a před připojením uzemnění na elektrody jsem měl napětí mezi elektrodami a zemničem 1,022 V. Nyní asi po měsíci provozu jsem zkusil drát odpojit od uzemnění a změřit znovu napětí mezi elektrodami a uzemněním a nyní mi voltmetr ukázal vyšší napětí a to 2,1 V.
Je to v pořádku ?
Napětí mezi elektrodami a uzemněním se má vysušováním zvyšovat ?
Já myslel, že napětí bude klesat.
Předem díky za rady
chtěl bych Vás požádat o radu. Udělal jsem zapojení (elektroosmóza) dle návodu a před připojením uzemnění na elektrody jsem měl napětí mezi elektrodami a zemničem 1,022 V. Nyní asi po měsíci provozu jsem zkusil drát odpojit od uzemnění a změřit znovu napětí mezi elektrodami a uzemněním a nyní mi voltmetr ukázal vyšší napětí a to 2,1 V.
Je to v pořádku ?
Napětí mezi elektrodami a uzemněním se má vysušováním zvyšovat ?
Já myslel, že napětí bude klesat.
Předem díky za rady
jaká je polarita? jako nemusí to nic znamenat elektrody se mohli v dírách "líp spojit"
a jak vypadá stěna vysušuje se?
a jak vypadá stěna vysušuje se?
-
- Kontaktovat uživatele:
Čím víc vody, tím nižší odpor. Čím nižší odpor, tím větší úbytek napětí (tím méně naměříš). Takže buď se zeď vysušuje, nebo je něco špatně (horší zemní odpor)
VW Oldies Club