Kazdy kotel je coudak a jeste kdyz se prilozi uhel to musite vseci uznat. Taky mame Viadrus a od zacatku se mi nelibila ta regulacebibos píše:Strejda se také těší až mu Viadrus prorezne.
To je čoudák jak prase.To je kotel na koks.
toho vzduchu protoze:
-je kotel furt bez vzduchu jakmile se voda trochu ohreje tak se zacnou privirat dvirka podle nastavene teploty a potom hori s
mirne pootevrenyma dvirkama a malym privodem vzdduchu nejhorsi stav po prilozeni do ohrateho kotle na zhave uhliky naskladate
studene drevo- coudí
-nedojde k uplnemu zavreni dvirek pro minimalni vykon kdyz uz je drevo prohrate a jenom zhne ,trochu se voda ochladi a dvirka se
otviraji -zbytecne hori
Ten termostaticky regulator sel do prd... ¨protoze stejne klekl .V dnesni dobe elektroniky tam cpou voskove nebo jake termostaty
plus minus 10stupnu rozdilu neni problem.Ja bych je
Predelal jsem to rizeni na digitalni regulator a ovladani dvirek servem a snimani teploty na vystupu kotle ne uprostred.Vyzkousel
jsem dva druhy regulaci skokovou a PID ,ale ta je vhodna spis pro plynulou regulaci plynu takze vyhrala skokova. To znamena ze
kotel hori porad z plne otevrenyma dvirkama az dosahne voda nastavene teploty tak dvirka se zavrou a postupne teplota vody klesa
az dosahne hodnoty pro otevreni tak se otevrou naplno a teplota rychle opet stoupa. To u toho termostatu original nepripada v
uvahu ten se zacne otevirat od nejmensi mezery a pomalu dusi kotel a dochazi k nedokonalemu spalovani-coudeni.
Teplota jde nastavit po jednom stupni a diference taky.Spokojenost .
Jinak u nas v dedine co vim Viadrus vede ,kamos mel dvakrat Atmos po 7 letech nasral se a sel do Viadrusu