Záchod - WC
Re: Záchod - WC
tak ono s nákupem týhle "technologie" bych to neviděl až tak tragicky,
podle výšezmíněných linků to někteří řešej úplně jednoduše - téčko na trubce mezi splachovací nádobkou a mísou,
takhle se dá upravit v podstatě každej existující systém. Jen je bohužel potřeba s tím počítat dopředu
a přivést si do vhodného místa za mísou ventilační trubku, což jsem bohužel neučinil, a teď vysekávat kachlíčky až ke stropu už kvůli tomu nebudu.
podle výšezmíněných linků to někteří řešej úplně jednoduše - téčko na trubce mezi splachovací nádobkou a mísou,
takhle se dá upravit v podstatě každej existující systém. Jen je bohužel potřeba s tím počítat dopředu
a přivést si do vhodného místa za mísou ventilační trubku, což jsem bohužel neučinil, a teď vysekávat kachlíčky až ke stropu už kvůli tomu nebudu.
Ale přímo průvan snad ne, že by to strhávalo papír nebo tak, no ale oproti wc v bytě je to na nahým zadku poznat. Třeba i proto, že je to ve sklepě a tam nenám kromě sušárny nikde topení, takže je tam chladno a navíc jsem to tehdy ubastlil, takže nic odborného, pokus - chyba, povedlo se nějak.ceratio1 píše: ↑pát úno 12, 2021 11:41 pm No já to mám napojené přez potrubní ventilátor za 500, mám to zvlášť do trubky, každopádně žádný průvan necítím, ztráty v potrubí jsou takové že to průvan nedělá ale cosi to odtáhne, a to cosi dělá to že vůbec nic nejde cítit... tobě to *123 dělá průvan? Trošku to přibrzdi nějak...
Ale ten nápad s odsáváním musí být hodně starý, já to kdysi vyčetl v některém starém časopisu USS a už při stavbě s tím počítal a zabudoval nad nádržku odvětrávací trubku a kabel pro ventilátorek
Jojo taky jsem o tom slyšel, byl tam návod na přestavbu ale jakože to přes zpětnou klapku tlačilo do odpadu... je lepší to pustit někde do luftu, jak jsem rekonstruoval tak jsem odtah musel vyřešit, jde mi úplně sólo ven, ať nemusím řešit zpětné klapy. Na záchodě nemám okno, je to jediný odtah z místnosti a kupodivu to stačí, je to možná dáno i tím že když tam nikdo není tak je přes záchod stálý mikrotah. Ani voňky nepoužíváme. Ventilátor odtahu je zapínán se světlem a je takřka neslyšitelný, mám ho nad sádrošem...
Mám to úplně stejně a jelikož chodíme na záchod hulit,tak mám nataženu 125 odpadní trubku 4 metry dlouhou přes koupelnu a zvenku výkonný radiální ventilátor.Sání je z pod dveří z chodby a jelikož nosím poctivé papuče,tak mě na nic netáhne.
tohle by zas mohlo zajímat lidi co maj zácpu...
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
To by ale chtělo ještě zpětnou klapku na odpadu - aby neletělo něco proti zácpě...
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Jde to i bez chemie. Spalovací WC po vás nechá jen popel.
https://www.camperlife.cz/jde-to-i-bez- ... popel/?amp
Nechci dělat reklamu, jen ukazuji, jaké mobilní toalety už existují.
https://www.camperlife.cz/jde-to-i-bez- ... popel/?amp
Nechci dělat reklamu, jen ukazuji, jaké mobilní toalety už existují.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
kuwa hajzl na propanbutan, s katalyzátorem
zařadím to na konec fronty plánovaných doma bastlených věcí.
zařadím to na konec fronty plánovaných doma bastlených věcí.
Tady je cenovka na jeden kremační hajzlík
https://www.cinderellaeco.com/de-en/mob ... _SUprs1S9k
https://www.cinderellaeco.com/de-en/mob ... _SUprs1S9k
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Mně by na tom vadilo pouze to, že bych musel změnit stravu tak, jak se to dělá u domácích pejsků. Aby ze mě šly jen normalizované tvary. Ale já ty granule jíst nebudu
Hovno hoří, ale tady doslova... ITS, mohl bys pro zdejší osazenstvo udělat několik měření, pro kontrolu?
Nechť je výhřevnost propan-butanu 46MJ/kg a hmotnost průměrného hovna 0,4kg [*], ježto obsahuje 70% vody, tedy 0,28kg. Předpokládejme, že začneme spalování hned po... Tedy 100°C-37°C; 63×0,28×4180 jest 74kJ na ohřev k bodu varu a pak je třeba vodu ještě odpařit, tedy 0,28kg×2257kJ/kg=632kJ. Celkem tedy 706kJ a ten zbytek shoří jako hovno Tohle vychází na 15g propan-butanu, tedy o řád méně než uvádí výrobce. Zdá se, že ohřev celé té aparatury stojí spoustu energie. Jak to, že ještě nikoho nenapadlo zjevné řešení? Sdílená toaleta! Sdružením hoven se dosáhne mnohem lepšího využití plynu. Sdílená ekonomika, náš cíl
Kdyby nevadil smrad, dají se ty hovna skladovat a sušit odpadním teplem motoru, pak by to bylo ještě ekologičtější - stávající řešení je vážně fuj, zvyšuje uhlíkovou stopu a divím se, že to ještě nezakázali. Už to ví Greta?
[*] Dohledatelná čísla se značně liší, je třeba měření!!
Nechť je výhřevnost propan-butanu 46MJ/kg a hmotnost průměrného hovna 0,4kg [*], ježto obsahuje 70% vody, tedy 0,28kg. Předpokládejme, že začneme spalování hned po... Tedy 100°C-37°C; 63×0,28×4180 jest 74kJ na ohřev k bodu varu a pak je třeba vodu ještě odpařit, tedy 0,28kg×2257kJ/kg=632kJ. Celkem tedy 706kJ a ten zbytek shoří jako hovno Tohle vychází na 15g propan-butanu, tedy o řád méně než uvádí výrobce. Zdá se, že ohřev celé té aparatury stojí spoustu energie. Jak to, že ještě nikoho nenapadlo zjevné řešení? Sdílená toaleta! Sdružením hoven se dosáhne mnohem lepšího využití plynu. Sdílená ekonomika, náš cíl
Kdyby nevadil smrad, dají se ty hovna skladovat a sušit odpadním teplem motoru, pak by to bylo ještě ekologičtější - stávající řešení je vážně fuj, zvyšuje uhlíkovou stopu a divím se, že to ještě nezakázali. Už to ví Greta?
[*] Dohledatelná čísla se značně liší, je třeba měření!!
štyrycetidekový hovna? to není objektivní veličina.
Pro středoevropské sráče lépe vyhoví japonci vyvinutý system - produkt se ukládá do igelitového pytle a neprodleně uzavře svárem.
Zboží se může následně exportovat do Norska, ať si to tam upečou.
Pro středoevropské sráče lépe vyhoví japonci vyvinutý system - produkt se ukládá do igelitového pytle a neprodleně uzavře svárem.
Zboží se může následně exportovat do Norska, ať si to tam upečou.
...třeba to tam taky zachrání životy... Marťana jsi viděl?
Ridley Scot? - záruka kvality zaručena. Ten chodí na jaké WC?
Netuším, myslel jsem na tu scénu s pytlíkama.