rada se stropem

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
vasek775

Re: rada se stropem

#46 Nový příspěvek od vasek775 »

budova je 1890 puvodne tam byl chlev ale ted proste tam chci udelat garas protoze uz nic nechovám a bylo tam nevyuzity misto vrata budou pouze 1 jak jsem psal pokud to bude vychazet draze ten strop tadsi ubourám stit a udelam sikmou strechu tu pudu zas tak extra nevyuziju a dávat za strop 100t na to aby ten lezel jen bordel je fakt luxus
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku

Vladimír Šimo

#47 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Neplácej o bourání, byl by to zločin.
Krásnej krov, tzv. ležatá stolice. Místa pod těma vaznejma trámama máš dost, takže doosadit další trámy stejnýho průřezu do výšky těch vaznejch, vynýst každej trám vzpěrama, který budou sedět v kapsách na zdivu dole a budou zapuštěný do těch vazných trámů ze spodní strany a fertik. Nedělej to složitější než to je. Na železo se vybodni, to do takový stavby nepatří.

bourač

#48 Nový příspěvek od bourač »

ten krov dělal frajer tesař 8)
řek bych že tam byla obyčejná hambalková vazba (r.1890) a někdy 1920? se majitel rozhodl půdu zvětšit (seno pro dobytek?) přistavěli 2metry zeď a vazbu položili na ní s využitím původního krovu jako stolici.
Než jsi tu klenbu shodil, neopíraly se ty vazní trámy o podlahu? třeba jen uprostřed - něčím podložený? Je vidět že jsou vlastní vahou prohnutý.
Na prostřední fotce je vidět nějaký lano nebo napínák nebo co to je, vede to ze zdi na spodek šikmého sloupku stolice + vazního trámu - co to je? Proč to tam je?
Na ty trámy bacha, na celém krovu bych vůbec na nic nešahal. Vazba je bytelná ale není tam nic zbytečně, jeden blbej zásah a sletí to celý.
S tím stropem nic levnýho vymyslet nejde, já mám na takový rozpon traverzy I32 čtyry metry od sebe a mezi nimi I16. Rekonstrukce, a původně strop tvořily trámy cca 30/20cm, 120cm od sebe.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

sychrovak

#49 Nový příspěvek od sychrovak »

No pěkný 8) Jak je to kotvený na podezdívku???Možná by to chtělo statika,někdo do toho šáhnul a bůchví zda něco neporušil.
Za mě nebourat,byla by to škoda.
Podepřený asi byli ikdyž na naší stodole u dědy nebyli podepřený a rozpon je daleko větší ale už si to nepamatuji.
Někdy žasnu co si stavaři u nás objednávají na výstavbu :-/ na strop dřevěný používají profil 16/20 na 6 m..... :-/ já mám radši tutovku.
To lano nevidím :-/ není to kabel?u těch světel?
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

ITS

#50 Nový příspěvek od ITS »

Já se také přidám k všeobecnému údivu, jak pěkná stavba to je. Já bych velmi rád viděl i foto z venku. Pravděpodobně je ta stodola i docela zajímavý prvek v krajině. Bohužel, pokud na to nemáš peníze, pak to dopadne špatně. A to je jak to zbourání střechy, tak ponechání vybouraného vnitřku. Bez té klenby to totiž může velmi brzy začít dělat nepředvídatelné věci. Ten strop, který tady řešíš musí být - bohužel - nejen stropem, nejen podlahou, ale i výztuhou toho vysokého prázdného prostoru. A tady jde o hodně peněz. Z tvé řeči jde poznat, že to, co jsi schopen investovat, pokryje akorát demolici. Ale i ta může být problémová, protože to má nějakou památkovou a krajinotvornou hodnotu a někdo by to nemusel skousnout.
Škoda krásné stavby. Takový je ale život. :(

vasek775

#51 Nový příspěvek od vasek775 »

bourač: o klembu nebyli tramy opreny jak si psal to lano to je kulatina cc20mm a je s ní ukotvený ten šikmí trám do zdi a nechci nic rezat ani bourat ty tramy mi tam nevadí
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku

vasek775

#52 Nový příspěvek od vasek775 »

ITS: no prave ze ta klemba byla podle me spatne udelana byla propojená je na šírku s obvodovou zdi a na delku se prave opirala o jakoby štíty proto to take zacala praskat ta zed a nerozumím tomu jak si psal výstuhou prázdného prostoru co tím myslíš

Hannes

#53 Nový příspěvek od Hannes »

vasek775> když tu to tak čtu,tak bejt tebou raději objetuji čas a nějakou kačku za projektanta,páč sám pěkně tápeš co a jak .....

To že se ti rozeběhla klenba nemusí znamenat že byla špatně postavená.Mohlo se to rozejít už v základech / ve zdech a pak to jde už samo jak domino .... Už když jsi měl / viděl náznaky prasklin měl jsi začít řešit stahování stavby ....

Chose11

#54 Nový příspěvek od Chose11 »

mě je strašně líto té klenby, já je mám doma všude a kde praskaly, hned jsem vyčistil spáry a zahodil, případně zapěnil do hloubky a zazdil, mám křížový, velký přes celý místnosti, nikdy bych to nezboural. Nejsem odborník na stavby, ale i mě laikovi je jasný jak se zbouráním byť jediné části narušuje statika domu. Mám dům datován před rokem 1760.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

bourač

#55 Nový příspěvek od bourač »

Chose11 píše:mě je strašně líto té klenby
8) 8) úplně rozumím..
to že jsou v klenbě praskliny, neznamená že spadne, prostě si to jen sedá.
Mám stodolu vyzděnou z pískovcovejch štuků. (někdy 1860) V rozích jsou praskliny, někde i 3cm široké. Byl to původně seník, takže nemá plné zdi a mezi pilíři jsou klenby.
Když jsem to před 30lety koupil dal jsem všude sádrový pásky. Prvních pár let jsem to hlídal, chová se to zajímavě - spáry se rozšiřují a zase stahují zpět, někde i o několik milimetrů. Za 30let se praskliny nezvětšily, jsou furt stejný. Myslím že se vytvořily brzy po stavbě - sednutím stavby a už to tak zůstane (dokud nepřijde pořádný zemětřesení :smich: )
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

pepa.traktor

#56 Nový příspěvek od pepa.traktor »

vašku jak pokračuješ v :prace:
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

vasek775

#57 Nový příspěvek od vasek775 »

no zatim nic moc vyboural jsem slic na preklady ty jsem usadil a vcera jsem začal delat diru na vrata a na bobika aby mohl odvest a nalozit ten bordel prikladam foto pokud to nekoho zajima taky probehl mensi uraz
Přílohy
K640_IMG_20150402_150247.JPG
K640_IMG_20150328_182934.JPG
K640_IMG_20150319_163901.JPG
K640_IMG_20150328_182934.JPG

Thomasson

#58 Nový příspěvek od Thomasson »

Čemu říkáš menší úraz? :)
Jinak ti rozumím, taky jsem koupil starej barák s hospodářskýma budovama a udělal jsem rekonstukci "buldozerem" (resp. rukama :) ) a taky tam šly dolů klenby - ale ty byly do úček a s tím, že kamenné stěny byly rozpraskany a nakláněly se k sousedovi ... Navíc hydroizolace žádná. Tam jiný řešení nebylo.

vasek775

#59 Nový příspěvek od vasek775 »

4stehy na hlave preklady jsem boural jak byl nosny oblouk klemby bylo tam takové zelezo uvolnilo se a majzlo me pres sisku ale uz vse v pohode

pepa.traktor

#60 Nový příspěvek od pepa.traktor »

co ten krov a strop máš nějaké nové info jak dál s :prace:

hlavně že jsi v pořádku vašku
ono tam tý sutě bude for požehnaně což
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“