kotel Stropuva

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
jirina2

Re: kotel Stropuva

#46 Nový příspěvek od jirina2 »

Krasne kdyz jste spokojeni s vasimi kotli.
Ja tahat kyble uhli uz bohuzel nesvedu. Tech par kyblu dreva je prece jen lehci. Na druhou stranu problem s kotli na drevo je, ze se musi casto prikladat. Coz to horni odhorivani alespon castecne resi.
Tak nic neni idealni..
Preji pekny den.

radas

#47 Nový příspěvek od radas »

do kotle na dřevo se musí často přikládat ? 2x denně je moc ... ?

jirina2

#48 Nový příspěvek od jirina2 »

No nevim. Vim ze prikladaji kazde 4 hodiny. Jaky mate kotel?

jirina2

#49 Nový příspěvek od jirina2 »

Doplnuji delku horeni.
protoze se pred dvema dny velmi ochladilo, nalozila jsem vcera kotel na plno.
Tedy 5 kyblu stipane dreva, doplneno nasypanymi pilinami.
Kotel byl zapalen v 11 dopoledne 9.11. Udrzuje se teplota 60-70 stupnu.
Dnes 10.11. v 8 rano byla teplota 60 stupnu, ale palivo bylo jiz vyhorene a teplota zacina klesat. Ted je 40 stupnu.
Doba horeni byla tedy ± 20 hodin.
Verim ze pri tvrdem drevu a veltsim kotli se da doba horeni prodlouzit.
Zdravim.

mastnacek

#50 Nový příspěvek od mastnacek »

Hral jsem si takhle vcera s kotlem, capnul jsem trubku ( mam U26ku ), vyriznul ji na konci obdelnikovej otvor asi 10x4cm. Trubku pichnul do dvirek do sekundarni doury. Otvorem v trubce smerem do uhli. No a svete div se, bubafonia jak vysita... bubu bu bu ubububu, z komina skoro zadnej kour a kotel sel pekne. Dokonce to nevykurovalo ani kdyz jsem tomu ubiral a pridaval vzduch. Asi si s tim jeste pohraju a pak sem hodim nejaky to videjko.

Josef Sivan

#51 Nový příspěvek od Josef Sivan »

Dobry den topici od kotle STROPUVA.... Vlastním kotel U 20Kw a jsem snim naramne spokojen. Psal jsem ruzne příspěvky na Energo. ale vse marne vse mi bylo smazane!!! Kotel jsem ještě trochu vylepsil. Nebudu jej tady vychvalovat, každý si udelejte názor sami. Vsichni vime jake jsou kotle na tuha paliva na trhu, ukazte mi kotel mimo automatu který na jednu nakladku mekeho suchého drivi při teplote vody cca 60-70°C dokaze hořet 12-15hod? Uvedomte si kolik to je usetrenyaho casu behani po schodech? Ja mam dům o plose 330m vcetne sklepu mam stare repasovane litinove radiátory o poctu clanku 190ks +160 L bojler na užitkovou vodu + 750 L akumulacni nadrz topim na 23°C, lonskou zimu jsem mel za 21.000,-Kc. Uvedomte si kolik casem bude stat tuna hnedyho uhli do automatu když všichni chteji dotace na novy kotel..... Josef S.

oco13

#52 Nový příspěvek od oco13 »

Jožko,Jožko čím to bude , že ti tak nejako proste neverím. :typek: Bol som v Žarnovici a pán po pár rkoch tento krám vyhodil , kedže som ho videl na dvore na vlastné oči ,tak tomu pánovi verím viac.

RoKur

#53 Nový příspěvek od RoKur »

Ahoj Josef, mohu se někdy stavit? Rád bych ten kotel viděl v činnosti na vlastní oči.
Kolik sezon jsi v tom kotli už protopil?
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Josef Sivan

#54 Nový příspěvek od Josef Sivan »

Ahoj pratele topici od STROPUVY: Ma li někdo zajem se podivat na kotel v axci a přitom si udelat vylet do Beskyd tak jste zvani po tel. dohode! Tel.c. 777125234 J.S.

RoKur

#55 Nový příspěvek od RoKur »

Díky za pozvání. Určitě se stavím.
Jen jsi mi neodpověděl na mojí otázku. Jak dlouho už v tom kotli topíš???
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V

Josef Sivan

#56 Nový příspěvek od Josef Sivan »

Pratele topici od STROPUVY: v kotli topim druhou sezonu a koupil jsem jej z druhé ruky za 900,-Eur, mam k ni papiry na 4 emisni tridu při topeni vsim co neobsahuje uhli.... J.S.

RoKur

#57 Nový příspěvek od RoKur »

Cena dobrá. Zkušenosti trochu méně, ale to mě nevadí. Určitě se Ti ozvu. Jen toho mám v poslední době docela dost.
Uvidíme, jestli to bude ještě letos. V každém případě bych chtěl vidět nakládání, zátop a nějakou tu hodinu provozu. Pokud Ti to ovšem nebude vadit. Kotel mě docela zajímá a pokud by tenkrát byl v kotlíkové dotaci, tak bych do něj asi šel. Jen ta cena za něj je nepřiměřená.

Přepočet na koruny je o ničem. Já jsem za loňský rok spálil 11 prostorových metrů. Přepočteno na koruny to dělalo asi 400 Kč za dřevo.
Práci se dřevem nepočítám, protože nachystat si 11 prostorových metrů palivového dřeva v délce půl metru není nějaká moc velká dřina a já to mám jako relax.
Letos už mám přes 1 prostorový metr spáleného dřeva. Mimo slunečních kolektorů jiný tepelný zdroj nemám, pokud nepočítám víkendové vaření oběda na elektrickém sporáku a v troubě a pár praní v automatické pračce na 40 °C. No asi bych neměl zapomenout na rychlovarnou konvici. Ta také produkuje teplo.
Kotel mám na dřevoplyn Attack DPX 25 Profi

Dej nějaké fotky kotelny a kotle. Čtyři stránky ve vlákně a fotka žádná. Pouze odkazy.
Jiřina to již vzdala, tak je to na tobě. Tak se snaž, aby to vlákno bylo trochu živé.

oco13

#58 Nový příspěvek od oco13 »

Rokur - potom ak si najdeš čas by som poprosil dať info aj sem na forum. Vyzerá to že by si mohol byť prvý objektívny hodnotitel. 8)

RoKur

#59 Nový příspěvek od RoKur »

Ahoj Oco, určitě dám info.
Ten kotel má svoji specifikaci, která většině nemusí vyhovovat. Tou je, že se nedá za provozu přikládat. Proto se musí na začátku naložit, zapálit a nechat komplet vyhořet. Prostě takové cykly topení.
S tou délkou topení to bude závislé od toho, jaká je spotřeba tepla. Pokud bude minimální, tak to těch marketingově deklarovaných 20 hodin může vydržet doutnat. Pokud jenom udržuje teplo, a dodává do systému pouze několik kW, tak samozřejmě vydrží dlouho hořet.
Mě také můj kotel vydrží hořet déle, než deklaruje výrobce, ale je to tím, že pouze udržuji teplotu a odebírám z kotle místo 25 kW pouze 8 kW
Jenom se snažím dodržet, aby kotel zplyňoval a ne pouze doutnal.

Josef Sivan

#60 Nový příspěvek od Josef Sivan »

Pratele topici od STROPUVY: zkusenosti z topenim po jedne sezone muzu ric ze mam dosti.... prosedel jsem v kotelne nejaky cas nez jsem zacal verit funkcnosti tomu zlutemu valci? Kotel jsem ještě trochu vytunil i kolegum topicum jsem něco poradil i vyrobil pro lepsi privod vzduchu a horeni. Hodne zalezi jak se kotel zapoji do topného systemu. I orginal zapojeni dle navodu od Stropuvy se mi moc nezda stastne reseni... fotky kotelny tu zverejnovat nebudu, kdo neveri at sem bezi a uvidi to v realu. Co se tyce doby horeni tak to je na delší debatu? Vse zalezi co tam hori a kolik to produkuje tepla do okruhu. Nevýhodou kotle je fakt ze se neda dosypat, zkousel jsem to ale nadseny jsem moc nebyl.... Za fungl novy kotel zaplatite balik. Když koupite kotel z druhé ruky tak dost usetrite. Vetsina lidi si koupi vykony kotel pak jej musí skrtitit kotel dehtuje a kritika je tady. J.S. a pro RoKur tu navstevu si naplanuj v zime na jare nebo v lete toho moc neuvidíš!!! Co se tyce zatopu a provozu tak jsi li dobry clovek tak muzes chvilku pobyt cca 2-3dny?

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“