Čím topíte v dílnách?

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
adammurarik

Re: Čím topíte v dílnách?

#331 Nový příspěvek od adammurarik »

Tiez som bol donuteny kupit novu piecku stara dosluzila
https://www.youtube.com/watch?v=jGqqFMjoc2Q

jirkasbk

#332 Nový příspěvek od jirkasbk »

imaginaro píše:chlapi mám dotaz - našel by se tu mezi váma někdo z okolí kdo by mi posvařoval teplovodní výměník? Skoušel jsem to invertorem a jak jsem očekával, furt to prosakuje :-(
Já svařoval výměník klasicky céóčkem a nikde netece topim na něj už 3.sezonu
Přílohy
06112012078.jpg

imaginaro

#333 Nový příspěvek od imaginaro »

njn COčko nemám, leda ze bych se zeptal kamoša jestli mi ho nepučí :-/
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

bastardtraktor

#334 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Chystam se dát do dílny kotel ústředního topení , který není opláštěný , neizolovaný, nemá krycí plechy.
Dotěď jsem v dílně topil mýmy doma dělanými piliňáky se z trubek svařeným pláštěm. / někde je tu fotka/
V obytné části teď zatím už dost let topíme v hlavním pokoji krbovými kamny a v ložnicích a koupelně elektrikou. ale oženil jsem se před dvěma letym pokojů užíváme vic m už jsem udělal všude radiátory na rozvody , kotel a necelých 2000 litrů akumulační nádoba je nachytáno, že bude v dílně. Nachystanej jsem měl zatím dřevoplynový kotel Atmos co jsem dostal za odvoz, ale skutečně teče :) nebo za ty roky co ho už doma skladuju proreznul, nevím.
VE ŠROTĚ SE TEĎ VYSKYTL Z 5000 DOMA DĚLANÝ KOTEL, má asi 350kg. Neníza šrotovku, ale dal ho tam majitel na profdej za 5 tisíc.
Má prý na dřevo odhadem 28 kW, je svařený z hodně silných nějakých specielních plechů a dílový litinový rošt, má velkou horní násypku i nadřevo a labyryntový výměník s velikým víkem přez celý výměník, že se dá snadno čistit. Nění opláštěný, takže sám kotel v okolí topí , Měl to pán tak jak to chystam já v dílně, v té dílně to topilo. V dílně byl celý den. Te´d prej přšel na plyn a kotel je jen pár let starý, tak mu je líto ho dát do šrotu jen tak.
Já tak v podstatě taky žiju. jako ten pán, když je velká zima, tak nejsem venku a němam ani práci mimo dům a většinui času bych rád byl v dílně a za tu dobu bych při práci v dílně i topil jednak pro prostor dílny a natopil i tu akumulační nádobu, která by topila obytnou část v době, kdy nebudu v dílně a nebudu topit.. Ostatně obytný prostor je nad dílnou a tam jen dřevěný strop se slabou izolací.
Kdyby topúil kotelmoc, tak zaizolovat ho z části čedičovou vatou umím taky. Mě se práývě i líbí, že je domadělaný :)
MAM TAKOVÝ DOMADĚLANÝ KOTEL KOUPIT ?
Poradítě ? Mam ho nafotit ?

Na nejakej opravdu dobtej novej profi kotel nemáme peníze, je mi líto kupovat nějakej nejlevnější plecháč za 20 táců, tenhle domadělanej je aspoň ze silnějšího plechu.
Je podobněj jako tento v článku http://pelety.ramok.com/rozbor-zmeny-zpusobu-vytapeni
, kde také píšou "kotel domácí výroby". Má taky s vodním pláštěm jen boky, záda a přepážky ve výměníku, plní se horem a za plnícími dvířky je nahoře víko výměníku, které je tedy taky bez vodního pláště.
MAM TO KOUPIT ?
Já na nějaký pelety a další novinky kašlu a líbí se mi, že to topí i v dílně, kde bude stát.
ooooooooooooo

sychrovak

#335 Nový příspěvek od sychrovak »

Tak aby Vás soused neprásknul.......... :-/
http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/za- ... osition-17
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

kenybz

#336 Nový příspěvek od kenybz »

tak bych nejraši...
vedle nás v řadové zástavbě obča sůsedka zahulí z komína takovým způsobem že sa dusí aj chudák pes nadvoře...dým doslova nateče do našeho dvora a když nefouká tak to tam stojí hodně dlouho.
Podle smradu pálí překližky lakované odřezky dřevotřísku atd...
a nejen podle smradu vím kde dělá a co nosí v taškách dom za spalitelný bordel hlavně že to hoří a ušetří sa....
vrámci sousedských vztahů jen brblu u nás nadvoře ale nejradši bych jí ten komín zacpal jak začne dýmit :vztek:
sami topíme dřevem a to spíš voní než smrdí ale totóó

xxmm

#337 Nový příspěvek od xxmm »

bastardtraktor píše: VE ŠROTĚ SE TEĎ VYSKYTL Z 5000 DOMA DĚLANÝ KOTEL, má asi 350kg. Neníza šrotovku, ale dal ho tam majitel na profdej za 5 tisíc.
Má prý na dřevo odhadem 28 kW,
MAM TAKOVÝ DOMADĚLANÝ KOTEL KOUPIT ?
Poradítě ? Mam ho nafotit ?
to by mohlo být ideově podobný slokovu ne?
http://dufakotle.cz/dufa/watermark.asp? ... _SLsch.jpg

Takový kotel jsme měli a kromě toho že mu upadla vyzdívka v topeništi a propálil se, tak to bylo celkem dobrý když to srovnám s viadrusem u26 co je tam teď

koukal bych na to jak se to dá čistit (jestli se dá šáhnout všude) jak se dá vybírat "bordel" co zůstane na roštu (třeba hřebíky)

jestli je ten kotel podobný slokovu tak se v něm budou slušně spalovat i piliny a dřevní "drť" což třeba viadrus vůbec neumí
jinak obalit ten domadělný kotel vatou můžeš vždycky (a za pár korun)

bastardtraktor

#338 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Už jsem ho koupil za 4. Přesně to je ono, jakop ten Slokov, nebo je to dost podobný i jako DAKON DOR co dělaj na dřevo jenže je to dělané "polokutilsky" , nedělal to těn pán co to nabídl ve šrotě, ale tady poblíž v jednom statku jeden pán, dneska děda už v důchodu, co dělal v dílnách , kde opravujou traktory a těch kotlů prej vyrobil lidem asi 35 kusů.
Nemá to výstup vody nahoř vprostřed jako ten Slokov, ale nahoře zezadu, takže je víko nahoře po celém.
Nemá to žádnej šamot, nic, tak nevim, jestli se to nepropálí ale je to prej udělkaný ze silnějšího plechu, než ty z fabriky, váží to 360 kg . Ale třeba bach tam někam mohl zavěsit tenký šamotový desky - KAM ?
Čistit se to dá uplně skvěle. Nahoře se otevře víko, který je uplně přez celej vršek a dole vytahne nad popelníkem zásuvný plech a je do komplet celý čistitelný, je vidět skrz naskrz uplně všude.
Mě se na tom právě líbí, že se tam daj pálit pilyny a tak dále.
Obalovat vatou to nechci, protože chci, aby to topilo v dílně. Když jsou největší zimy, tak jsem v dílně furt, pokud je jen trošku zima jako teď a ještě nejsem furt v dílně nýbrž venku, tak topíme jen v krbových kamnech.
Pán co ten kotel nabízel ve šrotě k proději mi to všechno vysvětlil, jak se čím topí, jinak dřevem, jinak uhlim a jinak pilinama topil dřevem i uhlím, ale jeden rok prej jen dřevem a pilinama. Potom se piliny sypou do tý násypky a dřevo se dává až do tý druhý komory prej a oboje postupně odhořívá. Topil tim prej jen 4 roky a prodává to, protože je už starej a tak přešel na plyn. Dal mi ho nakonec za 4 a teď ho jen musim ze sběrny odvézt.
ooooooooooooo

cont33

#339 Nový příspěvek od cont33 »

Ja som trocha laboroval a moje kachle na drevo som trocha vytunil a dorobil horák na pelety... Funguje to skvelo... 8)

Obrázek

Obrázek

Obrázek
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

bourač

#340 Nový příspěvek od bourač »

chlapi, někde je tady diskuze o Klemsa kotli :-/
na fotce jsou šamotový trubky z elektrické pece, kvalitní tuhej šamot, délka 32cm, průměr 60mm, díra 35mm.
Nešlo by to použít jako tryska? Pár kusů můžu věnovat na pokusy - pokud to někdo v dohledné době chce stavět.
[img=http://s14.postimg.cc/4nauvjx3x/1111111111_019.jpg]
http://postimg.cc/image/4nauvjx3x/
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

majow

#341 Nový příspěvek od majow »

prosimta ako mas spraveny ten horak na pelety?

cont33

#342 Nový příspěvek od cont33 »

dva dni pokusov a horí to super... je to niečo na tento spôsob ale z ineho materialu a inak riešené

https://www.youtube.com/watch?v=IvretQlC3HA
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Jemen

#343 Nový příspěvek od Jemen »

ja mam stare kamna clubky akorat musim este vyresit vymenik tepla

ota

#344 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, clubky jsem měl v dílně taky. Celkem dvoje. U těch prvních mi spadnulo celé topeniště na popelník. No bylo to uvnitř už celé vypálené. Sehnal jsem další skoro netopily. Nasadil jsem je na komínek a topil pár sezon v nich. Vyrozil jsem si výměník a topil s výměníkem. Ale clubky mají jednu velkou nevýhodu. Když opravdu začnou dobře topit a parádně hřát šel jsem už z dílny domů. Než se opravdu rozjely trvalo to dlouhou dobu. Jinak výhoda je, že mají přikládání z vrchu a tam jsem nasypal směs hoblin, pilin odřezků a pěkně se to tam takovím šufánkem sypalo a přikládalo.
Ale jsem je vyměnil za krbovky a teď to opravdu topí a hned. Dneska jsem měl s pár polínkama za chviliku v dílně 20°C. Musel jsem pustit teplo i do druhé dílny kde netopím, bylo už moc teplo na práci.

caja008

#345 Nový příspěvek od caja008 »

Oto a ostatní nemáte nějaký tip na výrobu výměníku?? Z čeho jak a proč??☺
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo aneb když nestačí kladivo jistota je ještě větší kladivo.

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“