rada se stropem

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
bourač

Re: rada se stropem

#31 Nový příspěvek od bourač »

Vladimír Šimo píše: pomoct vyvěšením do střechy?
8) pokud by ty I18 byly jako spodek vazníku pak je to skvělá volba 8)
ovšem využití prostoru půdy bude naprd.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

vasek775

#32 Nový příspěvek od vasek775 »

chlapy přece to nemuze byt tak spatná volba kdyz vezmu ze o kus dál mám strop s L profilu 110mm svarený na tupo k sobe delka cc 5m mezi tim hurdisky na tom kari sit a nejakej dral cc 10cm beton a zatízení na ploše 40m2 cc 20t a nic to neudelalo tak tady to by melo neco snest ne
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku

ITS

#33 Nový příspěvek od ITS »

A tady je vidět, jak slabý máš cit pro tyhle konstrukce. Strop s betonovou deskou, který popisuješ má úplně jiný systém spolupůsobení všech vrstev, než to, co plánuješ. Pokud nejsi schopen udělat si, za pomocí internetu, základní výpočty - tak jak jsem ti to předváděl - pak vůbec není hanbou zajít s takovým stropem k projektantovi. Vždycky se to tak dělalo. Tvůj plán má velký problém v té délce nosníků. Každý centimetr délky je pro konstrukci, oproti každému kilu zatížení, nesrovnatelně vražednější. Zvláště pak problém vybočení nosníků je velmi důležitý.

bourač

#34 Nový příspěvek od bourač »

ITS píše: problém v té délce nosníků. Každý centimetr délky je pro konstrukci, oproti každému kilu zatížení, nesrovnatelně vražednější. Zvláště pak problém vybočení nosníků je velmi důležitý.
8) podepisuju, nejsem projektant ale živím se likvidací ocelových konstrukcí
= vím jak se to chová :prace:

vasek775

#35 Nový příspěvek od vasek775 »

no a vas nazor na levný strop co bude drzet plocha 7,2mx7,8m
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku

ITS

#36 Nový příspěvek od ITS »

Ať je to jenom strop. Pokud to má být i podlaha, pak to levné nebude.
Ale je taková používaná možnost - udělat středem průvlak a rozpůlit tu délku íček. Ten průvlak může trčet i nad podlahu nahoře. Může to být vysoký svařenec z materiálů co dům dal. Nebo to může být železobeton z drátů z kovošrotu a doma dělaného betonu v jednom zátahu. Obě varianty vyžadují součinnost projektanta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ten železobeton je nejlevnější a nejběžnější. Na tu délku bude ten nosník aspoň půl metru vysoký při šířce 20 cm. Bude to těžké a bude to vyžadovat pilířky se základem u zdi, nebo ve zdi.

bourač

#37 Nový příspěvek od bourač »

sychrovak píše:Já bych dal 300/250 mm a nevím zda to máš stáhnuté věncem,protože až tam dáš 400kg na m2 aby se ti nevyvalila někde zeď :(
jestli kolego truhláři / tesaři / všeuměle :D myslíš dřevěné trámy 300/250mm pak souhlasím, ty to bezproblému unesou (po cca 150cm).
Vyvalení zdi bych se nebál (pokud jsou základy OK). Klenba tlačí do boku, na rozdíl od stropu z překladů. Navíc původní cihlová klenba musela mít vlastní hmotnost víc než 400kg/m².
vasek775: co je nad tím zamýšleným stropem? Je tam střecha? Jaká?

vasek775

#38 Nový příspěvek od vasek775 »

strecha tam je klasicke acko sedlova nebo jak se to jmenuje byl by strop kolem dva metry zdiva a pak je ta strecha kdyz to tak ctu tady tak vami navrhovany strop vychazí celkem dost draze na to ze se tam bude valet jen bordel premejslim o tom cele to ubourat aa udelat klasickou sikmou strechu a nemusel by jsem resit zedný strop ted je stit cc 8m vysoky tak by se zboural a proste dole by se udelala nejaka jakoby kulna a vyslo by to na stejno neli levnejs nez delat strop

Vladimír Šimo

#39 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Furt nevím, proč by jsi se měl bránit těm šikmejm vzpěrám. Strop bych dělal trámovej, furt tady je i možnost ho pomocně vynýst do toho krovu (musej tam přece bejt vazný trámy když tam máš střechu, ne?). Dej sem pár fotek ať víme o čem tady plácáme teorie.

vasek775

#40 Nový příspěvek od vasek775 »

foto dodam no to vyvazani nevím strecha uz neni v top stavu aby to vydrzelo

sychrovak

#41 Nový příspěvek od sychrovak »

Pokud jde o cenu dej tam dřevo.
Pošli to SZ rozměry ,použití půdy atd a já ti udělám po neděli rozpočet na materiál, ať víš v jakých cenách se to pohybuje a věřím že Beroun na ceny bude stejný jako MB.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

Vladimír Šimo

#42 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Nepsal jsem o žádným vyvázání ale o vazných trámech. To jsou ty vodorovný dřevěný věci co na nich stojí sloupky krovu a který byly nad tou zbouranou klenbou a který jsou vůbec základem toho že střecha vůbec stojí. Podle rozměrů toho uvažovanýho stropu by měly být tři plný vazby v krovový konstrukci takže předpokládám, že středem tý kůlny nebo chlíva jeden ten vaznej trám vede. Teda snad.

vasek775

#43 Nový příspěvek od vasek775 »

foto
Přílohy
K640_IMG_20150306_091239.JPG
K640_IMG_20150306_091250.JPG
K640_IMG_20150306_091243.JPG

pepa.traktor

#44 Nový příspěvek od pepa.traktor »

budeš chtít dělat 2 vrata nebo jedny a proto tam nechceš sloupy uprostřed ?

tohle ti nezávidím tam je :prace:

tohle by chtělo nějakého starého tesaře z okolí u nás taky kdysi koupily 7211 na krmení a nevešlo se to pod krov a ty starý fachmani to dokázali přemostit a drží to aspon 25-30 let

já se osobně obávám že bez nějakého srovnání věncem ve výši stropu a sloupů uprostřed to bude hodně složité a jetě vyztužit ty příčné trámy co drží vazbu jako celek tohle není sranda zřejmě se jedná o stodolu kolem 30-40 let a podle mě osobně zrovna v těchto délkách a šířkách to není sranda ztoho člověk neuteče kdyby nebudu malovat čerta

jinak beze spory prostor ideální
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

johnyhacek

#45 Nový příspěvek od johnyhacek »

Tak to je zajímavý provedení, moc pěknej krov, to byl dost bohatej statkář na svojí dobu, řekl bych - bez projektanta, nebo starýho šikovnýho tesaře bych do toho určitě nešel.... chtělo by to příp. upravit ty příčný trámy, aby nezavázeli - podle toho v jaké výšce by ten nový strop byl.... já osobně bych šel do dřeva

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“